Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Lioness34 Dík. A kdo určuje, jestli budu doplácet to maximum? Doktorka?
@bjitka123 Asi se ptám jak blb. Ale. Dostala jsem Klacid pro prcka, v lékárně mi řekli, že tam mám zaškrtnutou zvýšenou úhradu, tudíž to mám platit celý, ale že zavolá doktorce, že to platit nechci. A v tu ránu jsem platila asi 40,– Kč. Tak jak je tohle možný?
@rezulka blbě to zaskrtla - nevšimla si? Těžko říci … každopádně já vždy hledám na google a tam najdeš vsechnoy jinak klacid jsou dle mého názoru bezvadny atb nám zabírají snad na hned - strašne rychle fakt jsou skvělý, ony pronikají i do tekutin - hlenu atd a buď rada ze je mate
ať jste brzy zdravy…
Pokud to byl e-recept, tak doktorka asi omylem naklikla plnou úhradu pacienta, to se občas stává
@rezulka píše:
@bjitka123 Asi se ptám jak blb. Ale. Dostala jsem Klacid pro prcka, v lékárně mi řekli, že tam mám zaškrtnutou zvýšenou úhradu, tudíž to mám platit celý, ale že zavolá doktorce, že to platit nechci. A v tu ránu jsem platila asi 40,– Kč. Tak jak je tohle možný?
Fakt? Já vždycky doplácela kolem 300,–, za sirup teda. A ano, taky dětem zaberou parádně. A nebývá jim po nich špatně.
@Lioness34 Zabraly, dítko už je ok, díky
Na recept jsem nekoukala. Ale zítra jdeme na kontrolu, tak nevím, zda se jí na to zeptat. A vím, že to nebylo prvně, jen tenkrát mi v tý lékárně jen řekli, že to musím zaplatit celý, dle označení na receptu a já to vůbec neřešila. Jen teď mě prostě překvapilo, že to jde i jinak.
@Haleyy e-recept to nebyl.
To jste si asi spatne rozumeli. Zvysena uhrada neznamena, ze to ma platit pacient, ale naopak ma vic platit pojistovna, to urcuje dr a je to mj. vazano na diagnozu. Klacidy sirupy se normalne doplaci, protoze uhrada pojistovny je u vsech velmi nizka.
Já doplácela skoro pětistovku
a že by to pomohlo se nedá říct
@Ijen Tohle mi řekla lékárnice. Máte zaškrtnutou zvýšenou úhradu, platíte si to sama.
@Miasofi píše:
Já doplácela skoro pětistovkua že by to pomohlo se nedá říct
Tý jo,tak to je docela darda takový doplatek na ATB. Věřím,že pro některou matku samoživitelku by to byla docela čára přes rozpočet.