Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Brala jsem si Sumatriptan mylan v lékárně tento týden a doplácela jsem 3 Kč na krabičku po 6 ks. Je to padesátka, pokud je pro Tebe slabá můžeš klidně užít dvě tablety, ale vyjde nejlevněji. On ho totiž výrobce slevnil na polovinu. Pojišťovna doplácí pořád stejně.
Je fakt, že po Rosemigu jsem měla účinek už zhruba po hodině, po Sumatriptanu až tak po 2, ale i tak to stojí za to..
a taky vám bývá ty první dvě hodinky po užití tak špatně??
Jsem kdysi někde četla, že když je Ti po požití špatně, což mně taky bývalo, tak je dávka léku moc vysoká. Tak jsem zkusila tabletky nožíkem půlit a nevolnost opravdu přešla a tableta i tak zabrala ![]()
@Kicki píše:
Jsem kdysi někde četla, že když je Ti po požití špatně, což mně taky bývalo, tak je dávka léku moc vysoká. Tak jsem zkusila tabletky nožíkem půlit a nevolnost opravdu přešla a tableta i tak zabrala
jéé tak to děkuju za radu
, já si musím většinu léků půlit, a tady mě to vůbec nenapadlo..
Upřímně řečeno než dávat 4 stovky za chemii to si raději koupím 4 g marjánky /ev. semínka a pak už vlastní úroda/, mám to na osm záchatů migrény a chemii do sebe necpu. Pro chlapi - k tomu fakt silný černý kafe a migroka ani nedorazí = nutno chytit v začátku, takže pro migreniky s aurou. ![]()
Já beru Relpax - 2 tablety v balení a naposled někdy před měsícem jsem platila doplatek 550 Kč! Tabletu si půlím, takže je mám jako „čtyři“ kousky a zaberou taky. Chci zkusit některý lék s menším doplatkem - zkoušela jsem najít na netu: Apo-Sumatriptan, Sumatriptan Actavis, Cinie, tak snad budou mít stejný účinek. Jinak, když „chytnu“ bolest hned v začátku, pomůže mi mnohdy jedna rada starého zkušeného lékaře: uvařit černou kávu, přidat cukr, mléko a zapít jeden obyčejný acylpyrin. Na chvíli si lehnu a migréna se nerozjede. Mám migrénu také každý měsíc před menstruací, tak tři dny. A když ne na začátku, tak na konci a také tak 2 - 3 dny. (Je mi 52 a pořád se s tím trápím…)
@Evulik84 kolik je tabletek v balení za ten doplatek 370,–? a kolik je to mg? přemýšlím na kolik vyjde jedna tabletka, díky moc za info
Je to Relpax 80mg a doplácím pořád + - 360-370,– za krabičku. Mě nic moc jiného nezabírá, krom Indometacinových čípků, ale po těch je potřeba alespoň půlhodinky ležet a když není ta možnost, tak je to blbé.
Relpax obsahuje eletriptan, je lepší než sumatriptan ( rosemig, sumatriptan orion, avantis apod),má rychlý nástup učinku, je super, ale ty prachy. kdežto na sumatriptany (mylan, avantis apod) doplácí pojišťovna