Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
To se tak nedá říct.
Mám kamarádku, co měla rakovinu krve. Byla velmi unavená, podle rozboru krve se to zjistilo. Dnes je vyléčená, jen u nemůže mít děti.
Moje máma má rakovinu, je čerstvě po operaci, nic jí v podstatě nebylo, jen jí prostě začaly průvodní projevy při kolapsi ledvin…
Můžeš mít celkové vyčerpání organismu, nedostatek minerálů a vitamínů, špatnou stravu, depresi, to jsou také průvodní jevy toho, co tu píšeš.
Nemysli hned na nejhorší ![]()
To víš, to jsou symptomy řady nemocí. Ostatně, takhle mi je třeba když dostatečně nepiju, když se nevyspím, když mám nízký tlak… ale nejsem doktor, abych tvůj problém bagatelizvala. Pokud ale v sobě nějaký takový brajgl máš, krev to vykáže spolehlivě.
Nemysli hned na to nejhorší, i když rakoviny se taky hrozně bojím, ani né kvůli sobě, ale mám strach o svou rodinu. počkej, co ukáže rozbor krve, nejspíš to nebude nic vážného, ale kdyby obtíže přetrvávaly, tak si vyžádej další vyšetření. Držím palce, ať se brzo příjde na to, kde je zakopaný pes, není to nic vážného a jsi fit ![]()
Toto může být projev latentní tetanie, od krční páteře, oční vada apod.
Takže až si půjdeš pro výsledky, pěkně se zeptej co Tě zajímá konkrétně a uvidíš.
Berry, děkuji za snahu uklidnit
.Já vím a věřím, že to bude jen únava, stres, ale červíček stejně hlodá, že…
v pondělí budu volat na výsledky a uvidím, pokud to bude pokračovat, tak se ji při příští návštěvě svěřím..radši budu za hypochondra, než být na nervy a bát se každého zabolení hlavy…No zajímalo by mě, jestli to jde zjistit i nějak z krve?
P.
@Emilie píše:
To víš, to jsou symptomy řady nemocí. Ostatně, takhle mi je třeba když dostatečně nepiju, když se nevyspím, když mám nízký tlak… ale nejsem doktor, abych tvůj problém bagatelizvala. Pokud ale v sobě nějaký takový brajgl máš, krev to vykáže spolehlivě.
Nenech se plést, v krvi se rakovina neprokáže, určitě ne nádor CNS, na který myslí zakladatelka.
Nicméně my tady asi těžko něco vyřešíme…
Zajdi k doktorovi, nech si udělat krevní obraz. Klidně řekni, jaké máš obavy. A nenech se odbít. Jeden můj spolužák ze střední měl pár týdnů bolesti hlavy, byl unavený, zadýchával se při chůzi do schodů.. U doktora se odbýt nechal a bohužel zemřel na akutní leukémii. Samozřejmě tě nechci strašit, nejspíš to nic takového nebude, ale já po týhle zkušenosti už nikdy nic nepodcením, lepší je jít k doktorovi 10× zbytečně, než jednou nejít
@Anonymní píše:
Berry, děkuji za snahu uklidnit![]()
.Já vím a věřím, že to bude jen únava, stres, ale červíček stejně hlodá, že…
v pondělí budu volat na výsledky a uvidím, pokud to bude pokračovat, tak se ji při příští návštěvě svěřím..radši budu za hypochondra, než být na nervy a bát se každého zabolení hlavy…No zajímalo by mě, jestli to jde zjistit i nějak z krve?
P.
Ale neboj, tak časté to zase není, dr to má určitě v ruce - bloklý krk i tetanii pozná, když tak si skočíš na neurologii a oční a uvidš. Nicméně pořád lepší člověk, který problémy řeší, než člověk který problémy má ale bojí se řešit, protože co kdyby…
Holky, moc děkuji a taky za to, že mě chápete ![]()
Takže z krve by poznali, kdyby šlo o rakovinu? jsem cvok, já vím
Mám taky žádanku na neurologii, tak půjdu…ach jo..Nebo to mám z toho, jak furt čučím na monitor a Emimino!!!
![]()
P.
To znám, mě umřel na rakovinu táta, onemocněl když jsem byla ještě holka a dodnes to mám v sobě, jakmile se někomu objeví boule(jedna dcera má zvětšené uzliny, druhá zase prsíčko, obojí není podle vyšetření nebezpečné), tak hned myslím na nejhorší. Ale není to dobré, věř mi, vím to podle sebe, to by pak člověk nesměl myslet na nic jiného. V rozboru krve některé typy rakoviny poznat jdou-tedy ne přímo, jen tam nesedí nějaké hodnoty a pak se pátrá po příčině. Ale bolest hlavy, závratě můžou souviset se spoustou věcí, např. s nedostatkem železa, s čímž mám osobní zkušenost, tak se neboj a hlavně své obavy klidně dr. řekni. Já už dala doktorům takové otázky, a co, oni jsou jistě zvyklí ![]()
Aha, takže z krve ne…no radši fakt budu plašit zbytečně, než… ![]()
A jak to zjistí? jaké vyšetření se dělají?
P.
Přímo rakovina se z krve neprokáže, ale pokud má člověk rakovinu, vždycky je v krvi něco špatně (co může ukazovat na různé nemoci), a tudíž se dělají další vyšetření.
Praktik by tě mohl poslat na neurologii, kde by udělali pravděpodobně magnetickou rezonanci hlavy.
Tím, co popišuješ, trpí můj táta, a je to od krční páteře, ta dovede způsobit pěknou neplechu. Ale dělat diagnostiku přes net se fakt nedá.
@Fali píše:
To znám, mě umřel na rakovinu táta, onemocněl když jsem byla ještě holka a dodnes to mám v sobě, jakmile se někomu objeví boule(jedna dcera má zvětšené uzliny, druhá zase prsíčko, obojí není podle vyšetření nebezpečné), tak hned myslím na nejhorší. Ale není to dobré, věř mi, vím to podle sebe, to by pak člověk nesměl myslet na nic jiného. V rozboru krve některé typy rakoviny poznat jdou-tedy ne přímo, jen tam nesedí nějaké hodnoty a pak se pátrá po příčině. Ale bolest hlavy, závratě můžou souviset se spoustou věcí, např. s nedostatkem železa, s čímž mám osobní zkušenost, tak se neboj a hlavně své obavy klidně dr. řekni. Já už dala doktorům takové otázky, a co, oni jsou jistě zvyklí![]()
jj, to znám taky, strach o děti
To jsme na tom stejně..Tak budu doufat, že to bude jen nedostatek minerálu či neurolog. původu.
U mně je tohle migréna, zažádej si o neurologické vyšetření, měli by ti udělat CT, EEG a v nejhorším případě i magnetickou rezonanci
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat…hodně často mě bolí hlava, mívám závratě, pocity na zvracení atd(těhotná nejsem).Je možné na požádání u Dr. vyšetřit podezření na rakovinu??Nemějte mě za blázna, kamarádova sestra tohle prožívala a když už došla k Dr.,tak za 14 dní zemřela, potíže měla stejné jako já. Je to můj velký strašák, rakovina celkově..Měla jsem u Dr. hořčík, dnes mi brala krev na rozbor a právě mi bylo blbé ji říct moje obavy. Předem děkuji