Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den.
Mám doma manželku v terminálním stadiu rakoviny. Je doma už 3 týdny, každý den dostala 0,5 litru tekutiny. Posledních 5 dnů nedostává vodu vůbec. O nějaké výživě nemůže být ani řeč. Nevím, kolik ji zbývá času, už asi moc ne.
Lékaři ji nechtějí pomoci důstojně odejít, protože to naše zákony neumožňují.
A já jsem tu příhodnou chvilku propásl. Budu toho do smrti litovat.
Proč u nás není možnost si zvolit, kdy to chce člověk skončit???
@Pajda63 píše: Více
urychleně kontaktuj mobilní domácí hospic, budou k vám dojíždět a nedopustí, aby manželka trpěla,
s těmi tekutinami půl litru a teď nic, jsem to nepochopila - jakože vůbec nepije ani nedostává tekutiny jiným způsobem?
Ano mobilní hospic máme. dostává tlumící léky. Ze začátku manželka dostávala 0,5 litrů roztoku vody do žíly. Posledních 5 dní je už bez kapačy. Má rakovinu žaludku v konečném stádiu. Žádné pití, ani jídlo ústy namůže přijímat. Postupně cítím, jak slábne a vysychá, když ji pomáhám na toaletu.
Máme ji doma už 20 dní.
Jen jsem chtěl poukázat na to, že by každý mněl mít možnost odejít na vrcholu svých sil
A hlavně kdy si to bude přát on!!!
Zastánci této péče tvrdí, že člověk nic necítí a že je vše ok, ale po vlastní 3 týdenní zkušenosti jsem pro https://proeutanazii.cz/cz/
@Pajda63 píšeš slábne a vysychá.
Ano na konci rakovina „žere“ i svaly a všechno. Člověk se ztrácí.
Kapačkami by prodlužovali utrpení.
Jsou to poslední dny.
Můj otec byl na tom podobně.
@mahoney píše: Více
Dotyčná to má určitě vyřešené za 11 let.
Ahoj,
někdo se tu ptal na b17
Lukáš
*edit admin- smazán odkaz, reklama
Dobrý večer, včera jsem byla na mamologii, chodím pravidelně. Od 35 let ultrazvuk a od 40 let mamograf. Je mi 44. (Rakovina prsu v rodině).Včera po vyšetření mamografem, jsem dostala do rukou zprávu -sestra mi říká: je to v pořádku… Ale když zprávu studuji, tak je tam poprvé věta „axily s častečně zachycenými lymf. uzlinami“ do této chvíle vždy psali - v axilách fyziologické uzliny… Nevím, jak si to vyložit, a k onkologovi jdu až za 14 dní… Nevíte někdo, co to znamená?
@UŽIVATELKA32 píše: VíceŘekla bych, že je to to samé, jen to někdo jiný popisoval.