Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zase semusím doktorů zastat, pokud mi „něco“ bylo, vesměs to odhalili, přestože já byla přesvědčená, že mám něco hroznýho. Třeba klíšťovku. A vona bloklá krční páteř. No, už obvoďákovi se to nezdálo, ale pro klid mně na to infekční poslal. Odkud mně přeposlali na rehábko. A nebo že mám na noze žilní trmbózu. Můj doktor tvrdil, že ne. že moje problémy jsou natvrdo celulitida nějakýho třetího stupně a že bych spíš měla zhubnout, aby se mi ještě neozjela předčasně artroza. Uražena jsem se bez jeho doporučení objednala na žilní vyšetření - doktor řekl, že žíly mám v cajku, ale že by moje poblémy mohly souviset spíš s kůží jako takovou:nevim:. Momentálně mám pocit, že mám trombózu v pravé ruce. No, monžá že by to chtělo dělat taky něco jinýho než datlovat na počítači ![]()
@Anonymní píše:
Berry, děkuji za snahu uklidnit![]()
.Já vím a věřím, že to bude jen únava, stres, ale červíček stejně hlodá, že…
v pondělí budu volat na výsledky a uvidím, pokud to bude pokračovat, tak se ji při příští návštěvě svěřím..radši budu za hypochondra, než být na nervy a bát se každého zabolení hlavy…No zajímalo by mě, jestli to jde zjistit i nějak z krve?
P.
Rakovia se dá z krve poznat snad jen při leukemii, jinak nejspíš ne. Tam jde o krevní obraz, ty ostatní se musí vyšetřit úplně jinak.
Heledˇjá tě chápu, já už podle netu měla snad 10 příznaků rakoviny, ale nikdy NAŠTĚSTÍ z toho nic nebylo.
Nedávno mne chytly záda a sama bych nevěřila, co to dokáže s člověkem udělat - takový zablokovaný hrudní koš a bederní páteř.
Nejprve jsem jeden myslela při banální procházce, že mám regulerní infarkt, nehledě na to, že jsem měla současně snad zánět žaludku, slinivky, něco s játry, bolela mne bránice, jícen, krvácela děloha, bolely vaječníky, nemohla jsem dýchat… Prostě jsem měla spastickými křečemi stáhlý hrudní koš.
A to ak člověka napadaj ALE TAKOVÝ VĚCI… Nakonec jsem s třesavkou a bolestmi skončila v nemocnici, tam nic nezjistili, až RHB mne po cca měsícic daly dohromady.
Ale ty honky v myšlenkách… No já měla snad všechny nemoci světa ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat…hodně často mě bolí hlava, mívám závratě, pocity na zvracení atd(těhotná nejsem).Je možné na požádání u Dr. vyšetřit podezření na rakovinu??Nemějte mě za blázna, kamarádova sestra tohle prožívala a když už došla k Dr.,tak za 14 dní zemřela, potíže měla stejné jako já. Je to můj velký strašák, rakovina celkově..Měla jsem u Dr. hořčík, dnes mi brala krev na rozbor a právě mi bylo blbé ji říct moje obavy. Předem děkuji
To může být tlakem.
@berry4 píše:
Rakovia se dá z krve poznat snad jen při leukemii, jinak nejspíš ne. Tam jde o krevní obraz, ty ostatní se musí vyšetřit úplně jinak.
Heledˇjá tě chápu, já už podle netu měla snad 10 příznaků rakoviny, ale nikdy NAŠTĚSTÍ z toho nic nebylo.
Nedávno mne chytly záda a sama bych nevěřila, co to dokáže s člověkem udělat - takový zablokovaný hrudní koš a bederní páteř.
Nejprve jsem jeden myslela při banální procházce, že mám regulerní infarkt, nehledě na to, že jsem měla současně snad zánět žaludku, slinivky, něco s játry, bolela mne bránice, jícen, krvácela děloha, bolely vaječníky, nemohla jsem dýchat… Prostě jsem měla spastickými křečemi stáhlý hrudní koš.
A to ak člověka napadaj ALE TAKOVÝ VĚCI… Nakonec jsem s třesavkou a bolestmi skončila v nemocnici, tam nic nezjistili, až RHB mne po cca měsícic daly dohromady.
Ale ty honky v myšlenkách… No já měla snad všechny nemoci světa
A nebo prochlazený střeva a následně zaražený prdy. už chápu ty malý prďata, že tak vyvádějí - já taky mívám pocit, že si tam snad vrazím pletací jehlice, co je to za bolest
. Podobně to totiž vypadalo, když jsem měla zánět slepáku.
Základní vyšetření u bolesti hlavy je CT, to prokáže nádor spolehlivě, z krve néé. Příčin bolestí hlavy je spousta, nádor (rakovina) je výjimečná. nejspíš krční páteř, to můžeš i blít a „odpadávat“. Zajdi si k dr, že máš bolesti hlavy, ona by tě měla poslat na neurologii, tam ti udělají rtg krční pátrře a ct mozku. U většiny lidí se najdou změny na krční páteři. Takový je standartní postup. Ale to ct si určitě nech udělat. Správný neurolog při bolestech hlavy posílá automaticky na ct!!! A neboj, i kdyby nějakou náááhodou tam byl nádor, v dnešní době se dá dobře odoperovat a život jde dál. Ale ono to bude od páteře… ![]()
@rsisa píše:
Základní vyšetření u bolesti hlavy je CT, to prokáže nádor spolehlivě, z krve néé. Příčin bolestí hlavy je spousta, nádor (rakovina) je výjimečná. nejspíš krční páteř, to můžeš i blít a „odpadávat“. Zajdi si k dr, že máš bolesti hlavy, ona by tě měla poslat na neurologii, tam ti udělají rtg krční pátrře a ct mozku. U většiny lidí se najdou změny na krční páteři. Takový je standartní postup. Ale to ct si určitě nech udělat. Správný neurolog při bolestech hlavy posílá automaticky na ct!!! A neboj, i kdyby nějakou náááhodou tam byl nádor, v dnešní době se dá dobře odoperovat a život jde dál. Ale ono to bude od páteře…
moc děkuji, jsem ale neznalá, co je to CT?
Na neurologii už mám žádanku, takže se v ponděli objednám a snad to bude brzy hotovo a budu zase klidná..taky doufám, že to bude od páteře.
Jinak jsem se teda, holky zlaté, při posledních vašich komentářich pěkně nasmála, díky ![]()
P.
Ahoj, ja měla přes pul roku šílený bolesti hlavy, skoro to co popisujes. Léčili me na mozkovou mrtvici a všechno mozny. Po roce, když mi odehrály krev úplne na všechno se našly chlamydie. Tak si nechtěj vyšetřit chlamydie a boreliozu. Ještě podotýkám, chlamydie jsem chytla do plic, v pohlaví jsem to vůbec nemela a přítel taky ne. Takže to klidně můžeš celostátní tak, ze mas oslabenou imunitu a po někom se napíšeš ze sklenice. Takto mi to přímo řekl primář.
CT - počítačová tomografie, laicky se říká " tunel", ale do tunelu jedeš při magnetické rezonanci. ct je jakoby rentgen mozku, v pohodě. trpím na chronické bolesti hlavy i páteře, takže jsem to všechno absolvovala, naví jsem zdrav. sestr. Znám x lidí, co má podobné potíže, většinou to fakt bývá od páteře (krční).
@rsisa a tak mi došlo, že já při té své " blokaci" i párkrát zvracela a jednou s sebou švihla při odchodu z WC. A na interně nevěděli, co se mnou ![]()
Alespoń mne prohnali všema možnýma vyšetřeníma a rakovina byla vyloučená ![]()
Ahoj holky, už delší dobu mě trápí jedna věc a nevím co s tím. Má nejlepší kamarádka 40 má už po třetí rakovinu, nejdřív jí vzali prsa, potom to měla ve spotku, vybrali ji, teď se objevila potřetí, bohužel má postižená celá játra a má to v kostech. Doktoři jí řekli že pokud je to v játrech, půjde to dost rychle, doporučili jí chemoterapie, že jí to už život nezachrání, ale může o pár měsíců prodloužit, bez chema jí dávají tak čtyři měsíce života. Problém je v tom, že jsem velmi dobrá kamarádka i s její dcerou 22.Ona ví že to má máma znova, ale vůbec neví jak moc je to vážné, že už se s toho nedostane, možná tu bude rok
Kámoška jí to nechce říct, nechce jí trápit, což na jednu stranu chápu, ale vím jak jsem si vyčítala já a vyčítám si dodnes, že jsem se nezajímala víc o stav mé mamky, vlastně jsem se dozvěděla že umírá až dva měsíce před smrtí, bylo mi pak strašně líto, že jsem s ní nebyla víc, poslední dva měsíce už bylo pozdě na povídání, zdravotní stav už to nedovolil
Kámošky dcera se sice u mamky občas staví na pokec, ale věřím že kdyby věděla jak na tom mamka je doopravdy věnovala by jí mnohem víc času. Já jsem mamce ani nestihla říct že ji miluju, teda stihla, ale už mě nevnímala. Nevím teď co děla, říct to dceři od kamarádky popravdě, nebo nedělat nic? Mám s toho hrozně divnej pocit ![]()
A s kamarádkou jsi o tom mluvila, říkala jsi jí o těch svých pocitech ohledně nemoci tvé maminky? Třeba ji to přesvědčí, aby to dceři řekla, a když ne, nechala bych to být, toto je jejich záležitost..