Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
To je těžko říct - porovnala bych, kolik peněz ti přiteče na úroku za uložených 300k vs. úroky, které platíš za úvěr. Dál, jak moc zatěžuje běžný rozpočet ta splátka 3000 - pomohlo by hodně, kdyby zůstaly? Jak rychle jsi schopná doplnit rezervu, pokud z ní vydáš 100k na doplacení úvěru?
@Anonymní píše: Více
Jak dlouho ten úvěr máš? A jak dlouho jej máš ještě platit s tou splátkou 3tis? Jaký tam je úrok?
Uvěr platím 2 roky, mám ho myslím na 7 let, ale během těch 2 let jsem přidávala mimořádné splátky. Úrok 9,49 od banky.
Rezervu bych byla schopná vrátit přibližně asi za ten rok zpět.
Tak tady sis odpověděla…doplatila bych úvěr a spořila si zbylé 3tis do rezervy a tu měla dobře zhodnoucenou…10procentní úvěr je hodně nevýhodný..
To rozhodně doplat.
Já mám úvěr na 3,9. Platím ho už 6let, chybí dva. Neplatím už úroky. Ty jsou zaplacené. Takže mi je třeba zbytečné to doplácet ač na to máme našetřeno ted.
Ale ty to zaplat rozhodně.
Úvěr je od České spořitelny. Jde mi spíš o to, že když budu potřebovat další úvěr třeba za 2 roky, jestli se pak sjednává nový bez problému?
A taky si říkám, co když se něco stane, přijdu třeba o práci, tak je dobrý si ty peníze právě nechat, přeci jen mám malé dítě. Nevím no.
A na co potřebuješ další úvěr? Takový úvěr s tolika procenty bych si nikdy nevzala, tak si kup auto, na jaké máš…za 200tis můžeš mít hezké auto z Německa a může to dalších 10let sloužit 🫣
Dobrý den,
chtěla bych znát více názorů. Mám úvěr, kde zbývá doplatit přesně 100 000. Našetřeno mám 300 000. Doplatili byste úvěr nebo si raději nechali peníze pro strýčka Příhodu? Jsem samoživitelka s 9-letou dcerou. Splátka je 3000 měsíčně. CCa do 2 let budu muset pořídit nové auto, je pak lepší vzít si nový úvěr nebo spíše navýšit stary?
Děkuji.