Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Sadman píše: Více
ale nam nevadi, ze mas holou pr.del a na ni chlup s blechou. V poradku, ze nezvladnes pokryt vic nez bydleni v cizim zatimco plno jinych lidi je proste schopnych si zajistit vlastni bydleni
@hospodki píše: Více
Ale ja nebydlim v najmu, naopak, jeste jeden byt pronajimam. A nemam duvod ti lhat.
@Anonymní píše: Více
Pokud přijdeš o práci, tak je porad lepší bejt bez půjček, ne? Sice budeš mít o 100 000 víc úspor, ale ještě mimo zaplacení nezbytnych věci jeste budeš myslet na to, ze musíš mít na zaplacení úvěru
nehledě na to, že až se to třeba stane, tak uz ty peníze můžeš mít nasetreny zpátky plus nesplacet žádnej úvěr. Za mě je teda lepší jako samoživitelka s dítětem být bez dluhu ![]()
Doplatila bych. Co se týče auta, tak proč byste si na něj brala úvěr? Vždyť budete mít našetřeno dost v rezervě, ne?
@andiedvorakova taky mi to přijde jako totální finanční negramotnost, sušit 300tis s nulovym zhodnocením, mezitím platit dluh bůh ví na co s 9,5procentním úrokem a už přemýšlet o další půjčce na to 🫣 😂
Děkuji za rady. Doplaceno. S tím dalším úvěrem to byl jen příklad, kdyby se něco stalo, např odešlo auto. Rozhodně nemám v plánu si teď brát další úvěr. A tento byl, protože jsem musela vyplatit bývalého manžela.
Neexistuje jedna správná odpověď pro všechny 🙂 Záleží na úroku, rezervě, plánovaných výdajích i jistotě příjmu. U rodin bývá často důležitější mít bezpečnou rezervu než poslat všechny peníze do úvěru.
Klidně napište do zprávy, pokud chcete orientačně mrknout, co bývá v podobné situaci nejvýhodnější 🙂