Doplatit úvěr z našetřených peněz nebo ho nechat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18697
24.4.26 15:54
@Sadman píše: Více

ale nam nevadi, ze mas holou pr.del a na ni chlup s blechou. V poradku, ze nezvladnes pokryt vic nez bydleni v cizim zatimco plno jinych lidi je proste schopnych si zajistit vlastni bydleni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3828
24.4.26 15:58
@hospodki píše: Více

Ale ja nebydlim v najmu, naopak, jeste jeden byt pronajimam. A nemam duvod ti lhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.4.26 18:51
@Anonymní píše: Více

Pokud přijdeš o práci, tak je porad lepší bejt bez půjček, ne? Sice budeš mít o 100 000 víc úspor, ale ještě mimo zaplacení nezbytnych věci jeste budeš myslet na to, ze musíš mít na zaplacení úvěru :nevim: nehledě na to, že až se to třeba stane, tak uz ty peníze můžeš mít nasetreny zpátky plus nesplacet žádnej úvěr. Za mě je teda lepší jako samoživitelka s dítětem být bez dluhu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1849
26.4.26 14:38

Doplatila bych. Co se týče auta, tak proč byste si na něj brala úvěr? Vždyť budete mít našetřeno dost v rezervě, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.26 14:46

@andiedvorakova taky mi to přijde jako totální finanční negramotnost, sušit 300tis s nulovym zhodnocením, mezitím platit dluh bůh ví na co s 9,5procentním úrokem a už přemýšlet o další půjčce na to 🫣 😂

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.4.26 13:29

Děkuji za rady. Doplaceno. S tím dalším úvěrem to byl jen příklad, kdyby se něco stalo, např odešlo auto. Rozhodně nemám v plánu si teď brát další úvěr. A tento byl, protože jsem musela vyplatit bývalého manžela.

• Citovat
  • Upravit
7
21.5.26 11:09

Neexistuje jedna správná odpověď pro všechny 🙂 Záleží na úroku, rezervě, plánovaných výdajích i jistotě příjmu. U rodin bývá často důležitější mít bezpečnou rezervu než poslat všechny peníze do úvěru.
Klidně napište do zprávy, pokud chcete orientačně mrknout, co bývá v podobné situaci nejvýhodnější 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.26 07:56
@Rajan píše: Více

Děkuji, ale úvěr jsem se rozhodla splatit.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel