Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Do te koupelny bych dala neco svetleho. Bila nebo maximalne kremova barva, at tam neni zbytecne moc barev. Co se tyce obyvaku tak ne, nedavala bych modrobilou kombinaci ke zlute malbe, osobne bych modrobilou nedavala vubec, prijde mi to dost studeny na pohled, ale to je otazka vkusu. Pokud jo tak bych premalovala na ciste bilou. Ono opravdu moc barev vetsinou udela vic skody jak uzitku.
Jsem stejného názoru, do koupelny bych dala bílé doplňky, klidně čisté bílé nebo s prvky zelené, ale mám raději jednoduchost a další barva by mi k těm zelenobílým obkladům připadala přeplácaná. Ten obývák by se mi tedy k žlutým stěnám také nehodil. Na mě osobně působí modrá v místnosti studeně, i když jsem jednu takovou teplejší modrou příjemnou také viděla, ale nebyl to zas takový ten typický odstín jako mají v Řecku. Samozřejmě každý má rád něco jiného, spíš je to vše jen o tom jak to sama cítíš ty ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všem,jdu k Vám pro rady. Jaké barvy doplňků/ ručníků by jste volily do světle zeleno - bílé koupelny? Umyvadlová skříň je bílá, pračka samozřejmě také. Zelená viz obrázek. Obklady jsou obdélníkové na výšku na střídačku - bílý - zelený.
A dále
Myslíte, že by vypadal blbě obývák v řeckém stylu - mám představu - modrobílý ubrus, polštáře, na stole slánka a pepřenka, obrazy…prostě všemožné doplňky - ALE máme žlutě vymalováno? Nábytek je taková přírodní světle hnědá, ostatní bych pořešila, pokud by se to hodilo, ale já si to moc neumím představitByly by to tedy žluté zdi, bílý strop, v obýváku máme i jídelní stůl. Šla by k tomu modrobílá kombinace alá Řecko? Nebo se na to vykašlat a nechat?
Já jsem k podobným zeleným obkladům sehnala ručníky ve stejně barvě v ikea a vypadá to dobře
Hráškové zelená, jako je obklad. Bílá je taky možná, ale na ručníku je všechno vidět ![]()
No, když pominu ten celý obrázek, a zapomenu na něj, nelíbí se mi položený obkladačky takto, ale nikomu to neberu
,
jinak bych to ladila už je do krémové nebo bílé
, více bych už to opravdu neplácala
, a jinak takový obývák si nedovedu představit, modrou v bytě moc nemusím, působí na mě moc studeně, ale víš, jak se to říká 100 lidí sto chutí
![]()
@tumpach píše:
No, když pominu ten celý obrázek, a zapomenu na něj, nelíbí se mi položený obkladačky takto, ale nikomu to neberu,
jinak bych to ladila už je do krémové nebo bílé, nebo té hráškové - hráškovou bych doporučila barvu ručníku, bílé jsou takové nepraktické![]()
, více bych už to opravdu neplácala
, a jinak takový obývák si nedovedu představit, modrou v bytě moc nemusím, působí na mě moc studeně, ale víš, jak se to říká 100 lidí sto chutí
![]()
@tumpach píše:
No, když pominu ten celý obrázek, a zapomenu na něj, nelíbí se mi položený obkladačky takto, ale nikomu to neberu,
jinak bych to ladila už je do krémové nebo bílé, více bych už to opravdu neplácala
![]()
no právě. Aby ten byt nebyl barevně přeplácaný, moc chtěně laděný do něčeho. To je takové bydlenkovské. Vezmi si, kolik má člověk doma věcí, které jsou vidět a nehodí se barevně do krámu. Pak je to barevně přeplácané. V české kotlině je nesmysl si hrát na Řecko nebo Francii, je to nucené, nepřirozené. Pak přejdeš pár kroků do dětského pokoje a je tam klasický český…nepořádek.
@Burj Chalifa český nepořádek,
, tak to máš pravdu, děs a hrůza, já už jsem si přestala na něco hrát, uklidím to tak, aby bylo aspon trošku uklizeno a na nic si nehraju, když už dojdou ručníky ve stejný barvě, tak použiji jiný a nevadí mi to… typický český chaos
@tumpach píše:
@Burj Chalifa český nepořádek,, tak to máš pravdu, děs a hrůza, já už jsem si přestala na něco hrát, uklidím to tak, aby bylo aspon trošku uklizeno a na nic si nehraju, když už dojdou ručníky ve stejný barvě, tak použiji jiný a nevadí mi to… typický český chaos
nemám ráda české interiéry do puntíku vystajlované ala provááááns. Je to hra na něco, co nejsme, kde nejsme, co nemáme v tradici. Frantíci si taky nehrajou na pravou krkonošskou roubenku.
Já ti nevím, nejlepší je udělat si to podle sebe. Aby jsi ty byla spokojená. Co ti tady kdo poradí, bude zase jen jeho vkus a názor.
Za sebe bych do koupelny dala zelené ručníky. Nebo třeba krémové.
A ta jídelna… my máme třeba žlutou kuchyň a lehce modrou záclonu. Vypadá to pěkně. Ale je to spíš o odstínech jednotlivých barev a o tom, jak se dané odstíny sladí. Jestli se ti řecký styl tak líbí, tak by nemusel být problém případně přemalovat, ne?
@Burj Chalifa píše:
nemám ráda české interiéry do puntíku vystajlované ala provááááns. Je to hra na něco, co nejsme, kde nejsme, co nemáme v tradici. Frantíci si taky nehrajou na pravou krkonošskou roubenku.
A já zase říkám, že pokud chce mít někdo vymalováno fialově, k tomu žlutozelené doplňky, červené záclony a kolem budhy, tak je to jeho věc. Já se třeba necítím dobře v lesklých bíločerných moderních interiérech. To jsou i ty ordinace mnohdy příjemnější. Ale je to prostě každýho věc. My máme pro někoho přeplácáno, pro někoho útulno. Máme to tak, jak se to líbí nám. Jak řekla jedna známá „typický český sty“. Ale co, bydlím tady já, ne
![]()
Není to výpad na tebe, prosím neber to tak. Jen hypotéza. Víceméně s tebou souhlasím. Už jsem několikrát narazila na to, že si někdo hrozně prosazovala něco denska moderního a teď toho lituje.
Obývák si moc neumím představit, ale nemusí to být až tak zlé… Do koupelny bych volila asi šedou - je moderní a decentní
Holky díky.
Tu koupelku zařídím doplňky do zelena - jako obklady.
A co s tím obývákem? Malovat určitě teď nebudeme, takže jaké barvy volit doplňky, když jsou tedy stěny žluté - viz obrázek, strop bílý, nábytek přírodní světlý a koberec také světle hnědý? Mám barvy ráda, ale nechci aby to bylo přeplácané. A když k tomu vrazím hnědou, tak je to sice hezký, ale takový nevýrazný. S čím tedy zkombinovat žlutou?
Mám namysli doplňky jako přehoz přes gauč, prostírání, dekorace, ubrus, obrazy, svíčky… co by jste volily vy?
@Aries6 píše:
A já zase říkám, že pokud chce mít někdo vymalováno fialově, k tomu žlutozelené doplňky, červené záclony a kolem budhy, tak je to jeho věc. Já se třeba necítím dobře v lesklých bíločerných moderních interiérech. To jsou i ty ordinace mnohdy příjemnější. Ale je to prostě každýho věc. My máme pro někoho přeplácáno, pro někoho útulno. Máme to tak, jak se to líbí nám. Jak řekla jedna známá „typický český sty“. Ale co, bydlím tady já, ne![]()
![]()
Není to výpad na tebe, prosím neber to tak. Jen hypotéza. Víceméně s tebou souhlasím. Už jsem několikrát narazila na to, že si někdo hrozně prosazovala něco denska moderního a teď toho lituje.
ne ne, vůbec to neberu osobně ![]()
Ahoj všem,
jdu k Vám pro rady. Jaké barvy doplňků/ ručníků by jste volily do světle zeleno - bílé koupelny? Umyvadlová skříň je bílá, pračka samozřejmě také. Zelená viz obrázek. Obklady jsou obdélníkové na výšku na střídačku - bílý - zelený.
A dále
Byly by to tedy žluté zdi, bílý strop, v obýváku máme i jídelní stůl. Šla by k tomu modrobílá kombinace alá Řecko? Nebo se na to vykašlat a nechat?
Myslíte, že by vypadal blbě obývák v řeckém stylu - mám představu - modrobílý ubrus, polštáře, na stole slánka a pepřenka, obrazy…prostě všemožné doplňky - ALE máme žlutě vymalováno? Nábytek je taková přírodní světle hnědá, ostatní bych pořešila, pokud by se to hodilo, ale já si to moc neumím představit