Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Uvažuji o Jitro židli baby. Chtěla bych se zeptat, jaké doplňky jste kupovali a jak jste s nimi spokojení?
Mam klasika tu starsi verzi, dcera ji mela cca od 9 m, kdy se poprve posadila, a dokoupila jsem pultik s podruckama a nahradni polstr. Myslela jsem, jak ten podsedak budu muset porad prat a kupodivu ne, ten pultik prirazeny az k brisku betsinu nehod zachrani, takze ten druhy polstr mam za zadickama, aby mela mekci operatko, ale nebylo by nutne. Plus teda pro zivejsi dite ksiry, ale ty jsem koupila nejake neoriginal za par korun.
My jsme žádné doplňky neměli, ale holkám už je 10 a 8 a Jitro výborně slouží dál, takže vřele doporučuji. Tedy vlastně jsme koupili ten podsedák (nechala jsem si na ně pak ušít potahy, abych je mohla prát). Teď bych asi zrušila dětskou židličku a koupila tu vložku do Jitra pro malé děti. Tu ale tenkrát neměli nebo jsem o ní nevěděla.
Halka
Máme židli od roka, kupovali jsme půltík a područky, měl je asi do dvou let, pak už uměl na židli vylézt a slézt sám.
My ji používáme všichni a spokojenost, kupovali jsme jen polštářek, ale sedím na něm nakonec jen já. ![]()
@didi32 píše:
Uvažuji o Jitro židli baby. Chtěla bych se zeptat, jaké doplňky jste kupovali a jak jste s nimi spokojení?
Žádné kromě podsedáku - jakékoli doplňky jsou k ničemu, dítě z nich strašně rychle vyroste a navíc např. s područkami se židle nedá přistrčit ke stolu (překážejí, dítě je pak daleko a všechno mu padá do klína). Oba ji mají dodnes.
@BohunkaP zalezi na stolu, u naseho byvaleho stolu podrucky opravdu prekazely, u noveho (o 2 cm nizsi) uz se zasunou krasne tak, ze jsou nahore nad deskou (i pultik). Ja bych teda u malickeho ditete do pultiku sla, jednak proto, ze to tam dite krasne utesni a nema tendenci vyskakovat (z jinych zidli navzdory pripoutani skace po hlave dolu) a taky kvuli cistote, vyzkousela jsem ledasco a nad ten tvarovany pultik u Jitra zatim neni, ze vsech zidli suverenne nejmene bordelu
Ale mam maleho cunika (ve 20 m stale jeste pultik nesundavam
) a opravdu velice zive dite. A taky je fakt, ze kdyz jsem ja tohle kupovala, stalo to ponekud mene nez dnes ![]()
@ugluk píše:
Mam klasika tu starsi verzi, dcera ji mela cca od 9 m, kdy se poprve posadila, a dokoupila jsem pultik s podruckama a nahradni polstr. Myslela jsem, jak ten podsedak budu muset porad prat a kupodivu ne, ten pultik prirazeny az k brisku betsinu nehod zachrani, takze ten druhy polstr mam za zadickama, aby mela mekci operatko, ale nebylo by nutne. Plus teda pro zivejsi dite ksiry, ale ty jsem koupila nejake neoriginal za par korun.
já mám skoro roční dítě, v židličce mi stoupá (máme tu klasickou dřevěnou rozkládací se stolečkem). Jaké kšíry máte do Jitro? Mě ty vatelínové kalhotky nepřijdou praktické z hlediska údržby.
@kolik píše:
Mame dve dcery 30 mesicu a 14 mesicu. Kazda ma svou Jitro zidli. Jsme s nimi opravdu moc spokojeni. Dokonce mame jednu jeste u tchynePro malou dceru jsme dokoupili pultik a podrucky, abychom nemuseli kupovat detskou zidli. Pravda je, ze se to pak neda zastrcit primo ke stolu, coz trochu prekazi, ale my jsme s tim byli i tak spokojeni.
Podsedaky jsou dle meho na nic. Koupili jsme jeste dva nahradni, protoze byly porad jako prase, ale velmi rychle (po cca dvou tydnech pouzivani) se ze vsech postupne urvali ty cancoury se suchymi zipy. Nakonec to dopadlo tak, ze holky sedi primo na dreve a je to v pohode.
Takze za nas zidlicku urcite doporucuji, i ten doplnek pro male miminko za nas super (slouzil tak do roka), ale podsedak uplne na prd. Nastesti je v cene…
Mimochodem detsky pultika podrucky nyni prodavam, kdyby mel nekdo zajem
měli jste ty vatelínové kalhotky? je to praktické?
Jen chci upozornit, že současná židle Jitro je nový typ a staré područky a pultík už na ní nejdou. Půjčovala jsem takhle kamarádce, ale nedá se to už použít.
@kolik píše:
@didi32 Kalhotky jsme nemeli, krome toho, ze to hrozne vypada nam to prislo zbytecne. A v praxi se nam to potvrdilo. Ksiry podle me nejsou treba. Kdyz ma clovek ten pultik s podruckami, tak tim pultikem tam to dite zafixuje tak, ze se ani nehne, kdyz to hodne pritahnes.
tak to by bylo super
protože mi malá v židličce vstává. máte jitro baby nebo klasik? a od jakého věku jste začali používat?
@didi32 vatelinove kalhotky mi prijdou zbytecne, fakt jsem mela jen pultik a ksiry uplne obyc univerzalni ksiry za stovku. Stoupa si v tom, to jo, ale nevypadne. Bohuzel ani napevno prirazeny pultik bez ksiru ji nezabranil v tom, aby se z toho nedokazala vysmeknout a viset z toho spodem hlavou dolu
Ted uz ji teda nepoutam, ale tak do tech 15 m to bez toho neslo.
@kolik ja si to taky nedovedla predstavit, dokud jsem to nevidela
Sedela jsem kus od ni, tak jsem nastesti zvladla vcas priskocit, ale vzeprela se dole nohama o ten stupinek, nahore si pomohla rukama o podrucky… nastesti uz to nikdy nezopakovala, ale pak jsem teda poutala poctive. A to opravdu tvrdim, ze jsme po dovolenych vyzkouseli hezkou radku zidli a v tom Jitru je nejutesnenejsi ![]()
@kolik fakt… ona ta nová je samozřejmě podobná, prý si jí zas nechali testovat zkušebním ústavem a trochu jí předělali. Má jinak šrouby na opěrce (my na staré máme 2 + jednu díru na područky a u té nové jsou 4 šrouby) a ta područka tam nejde dát, tuším že ani kdybys to vyvrtala jinak.
Taky mi to přišlo divný… Navíc jednu prodejkyni osobně znám, tak jsme jí psali a je to tak.