Doplňky stravy v těhotenství

4010
28.7.13 14:47

Doplňky stravy v těhotenství

Zdravím, dnes jsem 7+0 a ráda bych se zeptala k doplňkům stravy, které můžu a které bych naopak měla vypustit..

• kvůli tomu, že jsem mívala křeče do lýtkového svalu, doporučila mi obvoďačka už někdy vloni hořčík, takže jej polykám ve formě doplňku stravy - od dr. Maxe, tabletky
  • od 20.6. (shodou okolností zřejmě termín, kdy jsme si prcka pořídili :-)) jsem začla brát měsíční balení beta-karotenu kvůli dovče v Tunisu, ze které jsme se včera vrátili.. mohlo to prťouskovi nějak ublížit nebo ne? myslím konkr. ten betakaroten, let jsem měla od dr. povolený a pobyt venku ve stínu taky..
  • cca dva roky zpátky jsem měla poměrně dost zdravotních potíží, u kt. se jako příčina zjistila všelijaká imunita, proto beru od té doby jednou za tři dny lactobacily, konkrétně Apo-Lactobacillus 10+.. je to v těhu ok? Můžu v tom pokračovat?
  • od pokoušení se o mimi beru denně listovku od dr. Maxe, v té asi pokračovat můžu, že? ta je potřebná po celé těhu, myslím si to dobře? :-)

Předem moc díky za odpovědi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13837
28.7.13 15:01

Tak určitě bych se zeptala svého lékaře. Osobně si myslím, že nic z toho by nemělo „vadit“. Listovka se podle mě bere nad jen první trimestr?? Sama bych uvažovala nad nutností hořčíku a betakarotenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
28.7.13 15:05

@kitharka jsem jen jeden den od tebe s termínem :-) osobně bych se snažila to moc nepřehánět…a pokud není nutné, brát toho fakt co nejmíň. Já hořčík brala dřív občas taky, teď si jednou za čas koupím magnésku…určitě se poraď s lékařem ;)

• Citovat
  • Upravit
4010
28.7.13 15:16

Jop a jelikož hodně trpím na afty, beru b-komplex.. Ten je ok nebo ne? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.7.13 15:17

Mg se dává v těhotenství běžně, radím vysadit nejpozději začátkem 36.t. t.
Beta-karoten nic moc, ale jsi na úplném začátku těhot., kdy se mrně teprve spojuje placentou s Tebou, tak myslím, že toho dostalo minimum. Dále už nebrat.
Lactobac. nevadí, kys. listová taktéž.
Ale všeobecně- čím méně tím lépe a když už, tak si koupit přípravek přímo pro těhotné- musí být kontrolovaný. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4010
28.7.13 15:20

@Hanulínek Beta karoten byl jen kvůli té dovo, takže ten už brát nebudu, moc díky :-) Z těch těhu přípravků bys doporučila co? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
28.7.13 15:26

@kitharka Já bych doporučila vyváženou stravu- teď v létě to není nic těžkého a o případné nutnosti a vhodnosti brát těhu vitamíny-doplňky se poraď s gynekologem. Přeci jen, nejsem lékař a neznám Tvůj komplet zdrav.stav. :think:
;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
28.7.13 15:28

Ja brala mamavit a pak femibion

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
28.7.13 15:35

Magnésko klidně ber, to Ti neublíží, ale nepřekračuj denní dávku. Na karoten se vyprdni, ten jako těhotná opravdu nepotřebuješ. Listovka se doporučuje v prvním trimestru, ale klidně ji ber celé těhotenství a laktobacily můžeš také. Ono kolikrát čím méně, tím lépe. U obou dětí jsem brala akorát listovku, nic jiného navíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
28.7.13 15:46

@kitharka
ja byt tebou, tak si koupim vitaminy primo pro tehotne, v tom to budes mit pokryte a k tomu jistotu, ze to je OK. k tomu lactobacily, ty se vzdycky hodi ;)
jo a jinak, pokud nebudes brat primo tehotenske, tak listovku urcite ber do konce prvniho trimestru, to je dost podstatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí