Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím, dnes jsem 7+0 a ráda bych se zeptala k doplňkům stravy, které můžu a které bych naopak měla vypustit..
Předem moc díky za odpovědi ![]()
Tak určitě bych se zeptala svého lékaře. Osobně si myslím, že nic z toho by nemělo „vadit“. Listovka se podle mě bere nad jen první trimestr?? Sama bych uvažovala nad nutností hořčíku a betakarotenu.
@kitharka jsem jen jeden den od tebe s termínem
osobně bych se snažila to moc nepřehánět…a pokud není nutné, brát toho fakt co nejmíň. Já hořčík brala dřív občas taky, teď si jednou za čas koupím magnésku…určitě se poraď s lékařem ![]()
Jop a jelikož hodně trpím na afty, beru b-komplex.. Ten je ok nebo ne? ![]()
Mg se dává v těhotenství běžně, radím vysadit nejpozději začátkem 36.t. t.
Beta-karoten nic moc, ale jsi na úplném začátku těhot., kdy se mrně teprve spojuje placentou s Tebou, tak myslím, že toho dostalo minimum. Dále už nebrat.
Lactobac. nevadí, kys. listová taktéž.
Ale všeobecně- čím méně tím lépe a když už, tak si koupit přípravek přímo pro těhotné- musí být kontrolovaný. ![]()
@Hanulínek Beta karoten byl jen kvůli té dovo, takže ten už brát nebudu, moc díky
Z těch těhu přípravků bys doporučila co? ![]()
@kitharka Já bych doporučila vyváženou stravu- teď v létě to není nic těžkého a o případné nutnosti a vhodnosti brát těhu vitamíny-doplňky se poraď s gynekologem. Přeci jen, nejsem lékař a neznám Tvůj komplet zdrav.stav. ![]()
![]()
Magnésko klidně ber, to Ti neublíží, ale nepřekračuj denní dávku. Na karoten se vyprdni, ten jako těhotná opravdu nepotřebuješ. Listovka se doporučuje v prvním trimestru, ale klidně ji ber celé těhotenství a laktobacily můžeš také. Ono kolikrát čím méně, tím lépe. U obou dětí jsem brala akorát listovku, nic jiného navíc.
@kitharka
ja byt tebou, tak si koupim vitaminy primo pro tehotne, v tom to budes mit pokryte a k tomu jistotu, ze to je OK. k tomu lactobacily, ty se vzdycky hodi ![]()
jo a jinak, pokud nebudes brat primo tehotenske, tak listovku urcite ber do konce prvniho trimestru, to je dost podstatne.