Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chodila jsem do trombocentra, spokojena jsem nebyla.
Chodim na smichov k mudr Hoffmanovi
Já naopak v trombocentra na Karláku spokojená jsem. Ségra na Smíchově-a nic moc.
Díky za tipy. Asi toho stejně budu muset obvolat více, aby mě ještě někde do Vánoc vzali.
Kolik těch destiček máš ? Pokud jsou to nějaké vysoké hodnoty, tak je třeba stejnak najít pracoviště, kde jsou na to odborně vybavení. Pokud bude třeba počet destiček snižovat, tak v těhotenství to budou nejspíš trombocytaferezy na přístroji nebo interferon. Takže nějaká malá hematologie spíše ne. Vybírala bych mezi UHKT, VFN, FNKV.
Pokud jsou hodnoty jen lehce vyšší, tak sledovat to a případně dát anopyrin, zvládne asi i nějaká menší hematologická ambulance.
Tyjo, nevim jak v Pze, ale ja na hematologicke vysetreni na severu cekala pul roku… Vysledky jsem mela tak akorad v dobe porodu ![]()
@Anonymní píše:
Kolik těch destiček máš ? Pokud jsou to nějaké vysoké hodnoty, tak je třeba stejnak najít pracoviště, kde jsou na to odborně vybavení. Pokud bude třeba počet destiček snižovat, tak v těhotenství to budou nejspíš trombocytaferezy na přístroji nebo interferon. Takže nějaká malá hematologie spíše ne. Vybírala bych mezi UHKT, VFN, FNKV.
Pokud jsou hodnoty jen lehce vyšší, tak sledovat to a případně dát anopyrin, zvládne asi i nějaká menší hematologická ambulance.
Aha. Diky. No mela jsem 450 a 430. Horni hranice je 400. Picham si Clexane 0.4 od embryotransferu.
@Barb0rka jako mazec, ja v telefonu ani nebyla schopna slov, kdyz jsem prve volala. V Liberci mi rekla sestra, ze jako vubec, ze tam maji prednost onkologicti pacienti, v Ceske Lipe me pri objednavani v listopadu dala termin v srpnu, a to jsem rekla, ze to bude mesic po terminu porodu, tak me teda vysostne objednala na zacatek kvetna a brblala jeste pri pokladani telefonu. Na kontrole me pak tovnou objednal na dalsi kontrolu za rok, ktera mela byt v zari, ale tu mi zrusili, ze se mam preobjednat a dostalajsem termin v unoru… proste pecka. Pravdepodobne zadnou poruchu srazlivosti nemam, protoze behem tohoto xleteho martiria, ktere vzniklo na popud nemoci u clena rodiny tohoto clena take vysetrili a je zcela zdrav ![]()
@Barb0rka mela jsem tedy podezreni na trombofilni mutace - leidenskou a pak se z vysledku objevily jeste nejake dve…
@luccifera píše:Sever a jih čech je hematologicky prokletý. Prostě bez šance.
@Barb0rka jako mazec, ja v telefonu ani nebyla schopna slov, kdyz jsem prve volala. V Liberci mi rekla sestra, ze jako vubec, ze tam maji prednost onkologicti pacienti, v Ceske Lipe me pri objednavani v listopadu dala termin v srpnu, a to jsem rekla, ze to bude mesic po terminu porodu, tak me teda vysostne objednala na zacatek kvetna a brblala jeste pri pokladani telefonu. Na kontrole me pak tovnou objednal na dalsi kontrolu za rok, ktera mela byt v zari, ale tu mi zrusili, ze se mam preobjednat a dostalajsem termin v unoru… proste pecka. Pravdepodobne zadnou poruchu srazlivosti nemam, protoze behem tohoto xleteho martiria, ktere vzniklo na popud nemoci u clena rodiny tohoto clena take vysetrili a je zcela zdrav
@Barb0rka píše:
Aha. Diky. No mela jsem 450 a 430. Horni hranice je 400. Picham si Clexane 0.4 od embryotransferu.
Tak to by v podstatě stačilo odsledovat. Hlavně nahlaš, že jsi těhotná, měli by tě vzít přednostně.
Chodila jsem na karlak. Doktorka nic moc. Na co se clovek nezeptal… ale me jen sledovali.
Co sem tam velmi ocenila je koutek s hlidanim. Kdyz jsem pak chodila v druhem tehotenstvi
@luccifera Ja Leidena nemám, to vím z genetického vyšetření z Gennetu. Mám jen MTHFR heterozygotní (doufám, že to píšu dobře) mutaci. A už si píchám ten Clexane.
@Barb0rka no me byly zjistene nejake veci, ktere tomj napomahaji, ale primo leiden taky ne, kdyz jsem byla na kontrole po sestinedeli, doktor si sepisoval hromady veci a pak teda, ze se uvidime za rok. Jsem na nej vyvalila bulvy a ptam se, jestli mi teda aspon rekne, jestli mam nejaky problem s krvi nebo ne. A on - ze nevi
ze tam neco je, ale netusi, jestli je to stav normalni, stav zpusobeny tehotenstvim nebo tehotenskou cholestazou
vzali mi znova krev a ted v unoru uvidim
on ten doktor byl takovy suchar. Kdyz jsem se ho ptala, co mam delat, kdybych nahodou otehotnela, tak mi rekl, ze to asi nebude nahodou
to uz jsem mela chut mu strelit, ale mel pravdu - upravila jsem otazku, zda mam tedy prijit driv a to mi rekl, ze v tom pripade ano
fakt miluju hematologii ![]()