Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych se teda bála letět v jiném stavu..že se něco může pokazit, ta celková změna tam.
Pokud nemáte žádné zdravotní komplikace, tak letět bych se nebála. Ale určitě ne do Thajska, nebo podobných dalekých destinací, už jen z toho důvodu, že kdyby náhodou něco, tak bych se bála na jaké výši je zdravotnictví.
@Pukino Poznam a dopadlo to priserne. Nejela bych ani za nic, nikdy nevite co se muze prihodit a lepe sedet doma na zadku nez si pak neco vycitat ![]()
Já bych to určitě nedělala. Pominu-li cestu (mně v těhotenství dělala špatně i cesta autem, leadlo si nedovedu představit, ale to má každý jinak), tak toto je možná bezpečná destinace z hlediska politického, ale to je tak vše. Mám několik známých a příbuzných, co tam byli nebo budou a všichni si dávali několik očkování (žloutenka, tetanus, břišní tyfus), což je v těhotenství přinejmenším rizikové. Navíc o úrovni tamější zdravotní péče si taky nedělám iluze a nikdy nevíš, kdy se něco může potento.
Určitě to aspoň prober s doktorem.
Tak daleko a do této země bych neletěla.Ja bych vlastně v tomto týdnu už nikam neletěla.Ja byla letos na začátku těhotenství v Řecku a obavy jsem neměla.A pouští vůbec aerolinky takto hodně těhotné ženy na palubu?
Naprosto Ti rozumím, ale osobně bych neriskovala. I když lékařská péče je minimálně na několika klinikách v Bangkoku na vysoké úrovni.
@Pukino Já byla cca 6 týdnů před porodem v Dominikánské republice,cesta byla v pohodě.Do letadla jsem měla papír v angličtině od gynekologa,ale nikdo ho nechtěl.Nebyla potřeba žádná očkování,dovolenou jsem si užila.Nevím jak je na tom Thajsko s očkováním.Pokud nemáš problémy s cestováním a gynekolog neshledá problém tak bych jela.
@Danulinka16 píše:
Tak daleko a do této země bych neletěla.Ja bych vlastně v tomto týdnu už nikam neletěla.Ja byla letos na začátku těhotenství v Řecku a obavy jsem neměla.A pouští vůbec aerolinky takto hodně těhotné ženy na palubu?
Ano, do 28tt bez omezení.
Dakujem za reakcie. Ockovanie na zloutenku mam uz davnejsie za sebou, brusny tyfus* a dalsie do Thajska nie su povinne. Gynekolog mi takisto rekl, ze nevidi problem, pokial nebudeme prespavat v dzungli a pod (co ani nieje v plane:)). Samozrejme, ze vaham, spis hladam neake pozitivne skusenosti s cestovanim v tomto obdobi. Viem, ze potom uz bude cestovanie s mimi tazsie.
Příspěvek upraven 04.12.18 v 14:16
@Pe-G zvazujem i Dominikansku:) jak dlouhy byl let? asi to je na tom cestovani najnarocnejsie
Byla jsem loni v Thajsku v 24. až 30. týdnu s manželem a 3 malými dětmi (1, 3 a 5 let). Neskutečně jsme si to všichni užili. Za mne doporučuju. Cesta úplně v pohodě.
Ja letela ve 24tt do Recka. Mela jsem trosku malou dusicku, preci jenom, kdyby se mala byvala narodila tam, tak ji asi hodili rovnou do kyblu, protoze ani nevim, zda na tom ostrove maji pro takto predcasne narozene miminka zarizeni. Vracela jsem se ve 26tt a vse dobre dopadlo, ale po pristani mi deloha pracovala tak, ze jsem myslela, ze jeste na letisti porodim. Zaprisahla jsem se, ze do porodu uz do letadla nesednu a taky ze nesedla.
Po narozeni je clovek samozrejme na nejaky cas omezeny v cestovani, ale kdyz byl male necely rok, zase jsem zacala trajdat po Evrope.
Co se tyka thajska, tak tam bych byla opatrna, je to exoticka zeme, muzes tam neco chytit a mohlo by to blbe dopadnout. Stejne tak je o poznani vyssi riziko, ze se ti neco stane na ulici, Evropa to neni. Pokud ale chce byt cely cas jenom nekdy v rezortu a jenom pendlovat mezi bazenem, jidelnou a plazi, tak dejme tomu. Ale odvahu teda mas, to se ti musi nechat. Ja byla uplne potento strachem, kdyz jsme tehdy leteli do Recka. Hodne stesti!