Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ja letela ve 24tt do Recka. Mela jsem trosku malou dusicku, preci jenom, kdyby se mala byvala narodila tam, tak ji asi hodili rovnou do kyblu, protoze ani nevim, zda na tom ostrove maji pro takto predcasne narozene miminka zarizeni. Vracela jsem se ve 26tt a vse dobre dopadlo, ale po pristani mi deloha pracovala tak, ze jsem myslela, ze jeste na letisti porodim. Zaprisahla jsem se, ze do porodu uz do letadla nesednu a taky ze nesedla.
Po narozeni je clovek samozrejme na nejaky cas omezeny v cestovani, ale kdyz byl male necely rok, zase jsem zacala trajdat po Evrope.
Co se tyka thajska, tak tam bych byla opatrna, je to exoticka zeme, muzes tam neco chytit a mohlo by to blbe dopadnout. Stejne tak je o poznani vyssi riziko, ze se ti neco stane na ulici, Evropa to neni. Pokud ale chce byt cely cas jenom nekdy v rezortu a jenom pendlovat mezi bazenem, jidelnou a plazi, tak dejme tomu. Ale odvahu teda mas, to se ti musi nechat. Ja byla uplne potento strachem, kdyz jsme tehdy leteli do Recka. Hodne stesti!
@Pukino Jsme zrovna v Thajsku a mimin a batolat různého stáří je kolem tuna, je to v pohodě. Já bych se bála, že se jako na potvoru dostaví komplikace a bude hrozit předčasný porod, nebo že chytnu dengue nebo blbou dysenterii a dopadne to špatně. Obecně bych se do tak dlouhého letu nehrnula proto, že zvyšuje riziko trombózy, které je už tak v těhotenství fyziologicky zvýšené. Ale samozřejmě můžeš letět a mít zcela bez problémovou dovolebou, dopředu ti to nikdo neřekne.
@Pukino ve 24. tt uz se deti zachranuji, v Thajsku ale urcite ne, nejela bych.
Pokud bych má pohodové těhotenství bez komplikací,tak bych na konci 2. trimestru letěla.
@lucka_mac píše:
Pokud bych má pohodové těhotenství bez komplikací,tak bych na konci 2. trimestru letěla.
jenže nikdy nevíš jestli to vydrží , neriskovala bych to
Já bych neletěla. Letos v červenci jsme chtěli odletět do Turecka- já v 21. Týdnu. Těhotenství absolutně bez komplikací, večer před odletem bolest břicha, ráno krev v moči. Místo na letiště jsme vyrazili do nemocnice. Nejhůře to nesl syn, který se hrozně těšil. Jsem moc ráda, že mě to chytlo ještě doma a ne na dovolené. Takže za mě, neriskovat.
Neletela bych. Sice s cestovanim nemam problem, tehotenstvi mam vzdy ok, ale Thajsko je …no, mne staci bohate tohle:
https://www.iamat.org/…k/zika-virus
Taky jsem měla možnost letět za teplem ale odmítla jsem asi nikdy bych si nedopustila , kdyby se maličké něco stalo. Každopádně jsi odvážna a to se musí nechat ![]()
Ano rizika su, a nakoniec som sa rozhodla ze nebudem riskovat, sice i na delsoch letoch malokedy nieco hrozi, proste budem lietat dalej az pak s miminom ![]()
Na teraz vyhral vylet len tu “po okoli”, Barcelona+Kanary+Lisabon, predsa len europske standardy su na vyssej urovni.
@Pukino však ti nic neuteče, Thajsko si pak užiješ i se svým prckem
. Už se taky těším až s malou budem cestovat ![]()
Pred 11 lety sem byla na kanarskych ostrovech ze synem kteremu bylo 5 mesicu.meli jsme tam dum a bydleli u rodicu.letela s nama mlada pani z briskem..po pristani se stale divne kroutila..kdyz s nama letela za 14 dni zpet..jiz bez briska i bez miminka ..vylozene zlomena na pohled.Nejela bych ale rozhodnuti je na tobe samozrejme na tobe..ted sem tehotna po 3ti.Kdyz sem byla v 10 tt dostala sem jako dar uzasny zajezd do recka .Bohuzel nam propadl ..Dovolenych bude hromada
Ahoj,
já bych asi do takové destinace neletěla, sama jsem měla letět v únoru na Jamajku, ale vzhledem k těhotenství jsem si to rozmyslela a raději jsme vyrazili teď v prosinci (15tt) na víkend do Dánska a pokud bude vše ok, chystáme se ještě v únoru nejspíš do Athén, taky třeba na 5 dní. Doktorka to ví a schválila, před odletem jsem byla na kontrole a další mi naplánovala před druhým odletem. Teplo mi taky dost chybí a k moři bych ráda vyrazila, ale vzhledem k tomu, že létat můžu do března, tak fakt nevím, kam blízko bych mohla, aby tam bylo teplo.
Ideme nakoniec na kanare a barcelona, myslim ze slunicka tam bude na nacerpanie vitaminu d a exotiku pak dame s detatkem. Bude to cestovatel ![]()