Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Můj syn sleduje hned několik influencerů, ale přiznám se, že se mi to úplně nelíbí. Půlka z nich má i eshopy a syn by chtěl samozřejmě první poslední. Znáte nějaké, které byste doporučili? I když je mi jasný, že syn mě může taky pěkně odignorovat, až přijdu s návrhem ![]()
Dobry influencer pro dite byva tata nebo deda ![]()
(nevim, zeptam se synu)
@Eliška píše: Více
Ano souhlasím, někdo reálný, koho potkává v životě. Ne marketingová loutka na netu ![]()
@Menton s tím souhlasím taky. Ale zase úplně zakazovat to synovi nechci, aby nebyl mezi ostatními outsider. Na to nějaká rada?
@mořesnů píše: Více
Tak si s ním promluv, proč ti influence na tom netu jsou…
Ty jako dospělá někoho virtuálního potřebuješ jako vzor? Asi ne…
Nezakazovala bych mu ty influencery, které chce sledovat. A nenutila bych mu žádné jiné, kteří by mi přišli lepší… Sledovala bych ty samé jako on. Pak budete mít přehled, co se momentálně děje a pokud tam vznikne nějaká kauza (ty mívá třeba typicky Tary, poslední dobou i MGFitman), tak si s ním o tom budete moct promluvit a trošku mu tím korigovat názor. Ale nikdy bych nevyčítala, netlačila mu do hlavy, že správně je to chápat takhle a ne jinak. Jde spíš o to, aby mělo to dítě i jiný pohled na tu situaci, než jaký mu dají jeho vrstevníci… A jednou za čas bych mu nějakou tu kravinku (třeba k svátku, narozeninám) z toho shopu koupila. Je to většinou předražené a ne moc kvalitní, ale když to doopravdy chce a měl by z toho radost… Myslím, že tohle je prostě nejefektivnější způsob, jak mít nějaký vliv…
@Menton píše: Více
Oni ale žijí v jiné době, než když jsme vyrůstali my. My jsme si hledali přirozené vzory v reálu, ale pro ně je přirozený svět krom reálu i ten online.
@andiedvorakova píše: Více
Jo, přesně Taryho sleduje. To co píšete mi přijde asi jako východisko, ale pořád ne dostačující. Mám potřebu se k tomu před ním vyjadřovat, ale je mi jasné, že z mé pozice musím opatrně. Tady mám prostě pocit, že ti influenceři částečně nahradili i domácí výchovu a já se musím před synem věčně obhajovat ![]()
A kolik let je synovi?
Zrovna toho Taryho bych mu moc nedoporučovala…
Zase si ho moc nenech přerůst přes hlavu.
Bohužel takto se rodí blbečci, kteří nejsou schopni vnímat realitu, takže to pro ně může být konečná, jak to občas vidíme.
Tak moje deti Taryho nedoporucuji
pravda, uz jsou velke
sleduji pry anglicky mluvici
syn rika, ze zalezi, co tveho syna bavi
Spíš napiš, co teď syn sleduje, ať víme,.co ho baví, jestli sleduje hráče her, nějaké vyráběni, propagační blbiny… A tím bychom té mohli nasmerovat přesněji. Tary je odpad, ještě zkus že syna dostat, co ho na něm baví, zajímá
Tak záleží, jak máš životní styl nastavený. Pokud bereš online svět jakou součást svého života včetně anonymních lidí, což influence jsou, je to tvoje volba.
Syn má třeba jako vzory sportovce…
Určitě mi ve 12 ti nežije online světem a žádného outsidera není…
Hledala bych nekohonkdo s ezabyva ekologii, nebo decka co se uci jazyky, delaji nejaky tvoreni, konicek atp. Bude toho hodně.
@Krákora997 píše: Více
Bude toho hodně. Jenomže je otázka, jestli ho zrovna tohle bude tak bavit a zajímat. ![]()