Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Ahoj ženy a holky…potřebovala bych doporučit nějaký salon, procedůru, kosmeticku, která by mi pomohla s pletí…něco co vám fakt pomohlo…vyzkoušela jsem už hodně věcí…a pomohlo mi to jen krátkodobě…nemám žádné agresivní akné, jen takovou krupičku a hodně hluboké malé pupínky…pleť vypadá nečistě…jim dobře, nekouřim už jsem zoufalá
Jsem opravdu pro každou možnost…
Díky moc
Na tohle spíš než ošetření jednou měsíčně pomůže správná a pravidelná péče o pleť. Jak se o ní staráš a co používáš?
Všechny tyhle záležitosti jdou obvykle zevnitř, proto má kosmetika dost omezené možnosti a trvale nevyřeší skoro nic. Jím dobře je domněnka. Nemusí to být pravda. Anebo to pravda být může, ale některá skupina potravin - byť je zdravá a nezpracovaná - vám jednoduše nedělá dobře. U někoho je to laktóza, u někoho jsou to fodmap potraviny… Můžete zkusit eliminační dietu. Vezmete postupně všechny základní kategorie (laktóza, lepek, cukr, fodmap atd.) a vždycky jednu na týden nebo dva vynecháte. Pleť reaguje velmi rychle. Pokud se po vynechání jedné té skupiny pleť spraví, tak máte viníka a můžete se mu vyhnout… Mě třeba pleť hrozně kazil cukr. A stačil týden bez a všechno bylo zahojené a nové pupínky se už neobjevily…
@nozu zkusila jsem toho hodne, korejskou kosmetiku, kosmetiku od kosmeticky, teď používám micelarni vodu a obyč krém
Moje zkušenost je taková, že mi nikdy nepomohla výrazně žádná kosmetika a žáda ošetření, laser… Trochu ano, ale velké zázraky to nikdy nebyly. Vše jde v mém případě zevnitř. Někdy je nulová péče mnohem lepší než cokoliv. Mně v nejhorší chvíli pomohl Roaccutane. Do te faze jsem se dostala částečně kvůli léčbě něčeho jiného. Hormony na mě mají velký vliv. A s tím nepomůže žádná kosmetika. U někoho urcite pomůže vyřešit stravu, jak píše @andiedvorakova Vliv může mít jakákoliv alergie, nesnášenlivost na cokoliv. Co mi ještě pomohlo v jednom období byly nějaké volně prodejné potravinové doplňky, ale později, když jsem je opět potřebovala, už nebyly v prodeji. A pak jsem narazila na to, že byly staženy z nějakého důvodu. Také mi pomohla jednou pupalka. Každý musí zkoušet a je to nekonečný příběh. Teď už rešíme tyto problémy s dítětem a zkoušíme od lékaře už poněkolikáté něco. Někdy to trošku pomůže a pak je to během jednoho dne úplně jinak. Dítě bylo u babičky jednu noc a vrátilo se o hodně horší. Netuším, čím to je způsobeno.
@Tereza669 píše: Více
A čistíš si pleť ráno i vecer, pravidelně? Hydratuješ ji? Micerálka se musí oplachovat. A jak jsem. psala, nejvíce mi pomohl vnitřní detox a pravidelná péče. Případně navštívit i kožního lékaře, který pleť posoudí. A 1× za měsíc profi ošetření od kosmetičky. A nikdy nikdy nikdy nejít spát neodlíčená.
@Tereza669 píše: Více
Tak zde ti absolutně chybí hydratační část. A pokud se líčíš, tak je micelární voda málo. A musí se oplachovat, jak psala @Zvedava1
Při této péči tě žádná zázračná procedura u kosmetičky nespasí. Mě hodně dlouho trvaloe, než jsem si našla kombinaci produktů, které vyhovují mojí pleti. Třeba nesnesu dlouhodobě čistící přípravky, které musím oplachovat vodou. K odlíčení teda používám pleťové mléko. Pak hydratační čistící pleťovou vodu, dále liftingové sérum a krém s kyselinou hyaluronovou. Každý produkt jiné značky, ale dohromady mi to funguje skvěle.
Může to mít hlubší příčiny, než je jen péče o pleť. Mně se krupička přestala dělat, až když jsem se začala léčit se štítnou žlázou. Zkus to, co navrhuje @andiedvorakova, možná i přímo AIP.