Doporučte kompresní punčochy

8071
7.1.13 19:13

Dneska jsem si byla v lékárně pro punčochy Brilliant Maxis, doufám, že je budu moct mít i na ten porod, při třetím porodu mi nezafačovali nohy :cert: :cert: :cert:, nebudu radši jmenovat porodnici, ale několikrát jsem jim říkala, že mám na jedné noze křečovou žílu. Pak už se to nějak nestíhalo či co. A skončila jsem se zánětem žil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7932
7.1.13 19:17

Já mám taky Maxis ;) obvodní lékař by ti je mohl i napsat - zeptej se :) já mám Maxis jak lýtkové, tak stehenní a jsou fajn - akorát teda natahování stehenních v pokročilé fázi těhotenství je docela rozcvička :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
7.1.13 19:26

Dotaz:

mám dispozice ke křečákům. Máma chodí na injekce, časem ji čeká operace (obě nohy má modrý). Jsem prvorozená. Já zatím nemám nic. Mám si taky koupit ty punčochy? Klidně za to ty prachy dám, ale vůbec mě nenapadlo, že by mi mohlo třeba něco hrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
7.1.13 19:27
@Žirafátko píše:
Dotaz:mám dispozice ke křečákům. Máma chodí na injekce, časem ji čeká operace (obě nohy má modrý). Jsem prvorozená. Já zatím nemám nic. Mám si taky koupit ty punčochy? Klidně za to ty prachy dám, ale vůbec mě nenapadlo, že by mi mohlo třeba něco hrozit.

Na porod by ti každopádně měli zafačovat nohy. Punčochy jsou docela drahé, ale doktor je může napsat (jen obvodní, bohužel už ne gynekolog, nechápu proč), pak jsou zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
7.1.13 19:30

@Cuarentena na ten první mi nikdo nic nefačoval, třeba jim to vzhledem k věku přišlo zbytečné? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
7.1.13 19:31
@Žirafátko píše:
@Cuarentena na ten první mi nikdo nic nefačoval, třeba jim to vzhledem k věku přišlo zbytečné? :think:

Tak pokud tam opravdu nic nemáš, asi to nemá cenu řešit. Jen žes psala, že máš dispozice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
7.1.13 19:37

@Cuarentena právě mám, zatím mám nohy čistý (žilky mi jsou vidět, ale jsem bílá, tak mám kůži jakoby průhlednou). Ale je mi 20, tak to možná tak neřeší. Díky za radu dojdu se zeptat k obvoďákovi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.1.13 19:39

@drozdicka kompresní punčochy ti předepíše cévař, kompresi - tedy číslo komprese a odkud pokud taky on, po předešlém vyšetření cév.
To, že PA povídala, ještě neznamená, že je musíš mít.
Nech se vyšetřit na cévním a podle toho jednej.

Příspěvek upraven 07.01.13 v 19:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
7.1.13 19:39
@Žirafátko píše:
@Cuarentena právě mám, zatím mám nohy čistý (žilky mi jsou vidět, ale jsem bílá, tak mám kůži jakoby průhlednou). Ale je mi 20, tak to možná tak neřeší. Díky za radu dojdu se zeptat k obvoďákovi

Na věku vůbec nezáleží, mně se ta žíla udělala ve 23, když jsem čekala prvního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.1.13 19:50
@berry4 píše:
@drozdicka kompresní punčochy ti předepíše cévař, kompresi - tedy číslo komprese a odkud pokud taky on, po předešlém vyšetření cév.
To, že PA povídala, ještě neznamená, že je musíš mít.
Nech se vyšetřit na cévním a podle toho jednej.Příspěvek upraven 07.01.13 v 19:40

souhlas.
Jinak se daji koupit tave ty obyčejný podpůrné ale ty jsou spíš na paradu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1689
7.1.13 21:08

Holky ahooj,
teda pro mě je to naprosto nová informace, že na druhou dobu porodní mají být kompresní punčochy na nohách. Já je kvůli varixům nosím celé těhotenství a pak šestinedělí, ale že je mám mít i na porod, to jsem nevěděla. To udělá tolik?? Taky mi to v porodnici mohli říct, času na to měli dost. Tak na druhý porod budu připravená :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.1.13 21:12
@jittu píše:
Holky ahooj,
teda pro mě je to naprosto nová informace, že na druhou dobu porodní mají být kompresní punčochy na nohách. Já je kvůli varixům nosím celé těhotenství a pak šestinedělí, ale že je mám mít i na porod, to jsem nevěděla. To udělá tolik?? Taky mi to v porodnici mohli říct, času na to měli dost. Tak na druhý porod budu připravená :lol:

já to pacientkám vždycky doporučovala. ale upřímě, po té, co jsem zažila realitu porodu si to dost dobře nedovedu představit, jak se v tom rauši kontrakcí oblíkám na druhou dobu (t. j těsně před tlačením) kompresivní punčochy (myšleno ty fakt kompresivní, ne pevnější silonky prodávané pod názvem kompresivní). A zas si to oblíct předem a jív s tím i na klistýr a do sprchy :jazyk: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
7.1.13 21:24

Jak nad tím přemýšlím, tak vůbec nevím, jestli jsem je nakonec měla nebo ne :think: :lol: určitě jsem je měla zabalené v tašce, ale jestli jsem si je během porodu brala nebo ne, to nevím :nevim: ona to v porodnici byla dost rychlovka, udělali mi monitor, vyšetřili mě a šlo se rodit :lol:
ale já teda nemám křečáky, „jen“ trombofilii, měla jsem naředěnou krev a punčochy jsem měla nosit v těhotenství jako prevenci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
7.1.13 21:31

@Lama Lama jde všechno, i s klystýrem, teda se sprchou ne :mrgreen: Já je na třetí porod měla po celou dobu - od příjezdu do porodnice, přes odtok plodovky, všechno a sundala je až po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
7.1.13 21:39
@berry4 píše:
@Lama Lama jde všechno, i s klystýrem, teda se sprchou ne :mrgreen: Já je na třetí porod měla po celou dobu - od příjezdu do porodnice, přes odtok plodovky, všechno a sundala je až po porodu.

ale tak jasný je, že to jde. ale podstupovat to kvuli tomu, že má někdo metličkové žilky by se mi asi nechtělo.
něco jiného bude ženská po třech trombozách a plicní embolii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí