Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj,
mám dotaz. Jsem 38+5. Asi před půl hodinou mě dost bolestivě bodlo do podbřišku. Bolest mi projela celým podbřiškem. Pořád mě bodá v podbřišku, ale už to není tak strašný. Hlenová zátka mi odešla včera a část i dnes. Přes den jsem byla v pohodě, pak jsem se cítila divně a šla jsem do sprchy a po sprše to začalo.
Děkuji za názory
@kajuska03 Ahojky, to by už mohlo být ono
jak často máš ty bolesti??
Ano mohou to být kontrakce, kor když nepomohla teplá voda. Drž se.
Bodání? To moc nezní jako kontrakce. Já měla teď při tetím šílené bolesti, ale konstantní, v bocích, v podbřišku, bylo to asi od natahování vazů, nemohla jsem se skoro ani hnout, chcípala bolestí, ale porod to nebyl.
Jedna nevyžádaná rada - jdi spát. Pokud ti půjde jen trošinku ležet, tak lehni, zhasni a snaž se ty bolesti ignorovat. Pokud je to porod, každý i sebekratší šlofíček dobrý, mohla by to být ještě dlouhá noc. Pokud to porod není, nebudeš zítra jak vyvoraná myš ![]()
@kajuska03 Máš to nějak pravidelné? Těžko říct, ale asi se něco chystá.
Někdo má porodní bolesti jak při MS, ono se to jěště může změnit. ![]()
Je to nepravidelný. Asi patnáct minut jsem v klidu, ale dost mě to vyděsilo.
Ahoj, no ja nevim mohli by to byt i poslicci ale to vetainou sprcha zazene…zkus jeste chvilku pockat pokud to neni velka bolest a pokud to neprejde radeji jed do nemocnice. Radeji zbytecne nez neco zanedbat. Drzim palce a dej vedet ![]()
To mohou být poslíčci. Já při prvním měla nepravidelné bolesti cca po půl hodině celý den, pak mě praskla voda a pak to bylo divoký. No a u druhého jsem měla bolesti v pobříšku.
Taky mi porod začal ráno takovou bodavou bolestí seděla jsem na sedačce a najedlou, jak když do mě píchne, až my vyhrkly slzy. Po sprše, pak už jenom lehčí bolesti. Každopádně ta první bodavá bolest přišlo okolo 9 ráno, do porodnice jsem jela asi okolo 3 odpoledne, kdy jsem začala krvácet a Matýsek se narodil v 19:36. Takže bych fakt zalezla do postele a nabírala síly, kdyby to bylo ono… ![]()
@Gladys píše:
Bodání? To moc nezní jako kontrakce. Já měla teď při tetím šílené bolesti, ale konstantní, v bocích, v podbřišku, bylo to asi od natahování vazů, nemohla jsem se skoro ani hnout, chcípala bolestí, ale porod to nebyl.Jedna nevyžádaná rada - jdi spát. Pokud ti půjde jen trošinku ležet, tak lehni, zhasni a snaž se ty bolesti ignorovat. Pokud je to porod, každý i sebekratší šlofíček dobrý, mohla by to být ještě dlouhá noc. Pokud to porod není, nebudeš zítra jak vyvoraná myš
souhlasím…zkus si jít lehnout, neboj porod nezaspíš
![]()
Nevím, mně jednou praskla voda a dvakrát to začalo jako slabé menstruační bolesti, které se pravidelně vracely a postupně sílily do mnou nepředpokládané intenzity.
Nevím, co by takové bodnutí mohlo znamenat, možná souvisí s počínajícím porodem, doufám, že neznamená žádnou komplikaci, nezažila jsem, prcek se ti zdá OK?
Mimi je v pohodě, pohyby cítím stále stejně
Půjdu si lehnout a uvidím. Včera jsem to také zaspala ![]()
Tak jestli to po sprše začalo tak to bude nejspíš ono
Dej si ještě teplou vanu a uvidíš zda se to rozjede
Jinak mě po sprše naopak břicho začlo tvrdnout a bolet víc, takže nemusí to být pravidlo, že to poslíky rozežene. Připadala jsem si v tu dobu hodně divná, že na všechny to působí úplně opačně ![]()