Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak moje kontrakce byli jak při hrozné MS a strašný tlak na jak kdyby se mi chtělo na velkou a to bylo celou dobu od prasknutí plodovky až do porodu
@Kapřík90 píše:
Tak moje kontrakce byli jak při hrozné MS a strašný tlak na jak kdyby se mi chtělo na velkou a to bylo celou dobu od prasknutí plodovky až do porodu
Taky tak.
Jinak bych šla taky spát a dělala, že nic. ![]()
Udělala jsem to tak u prvního. A byla ráda - porod se pak stejně rozjel a já měla víc sil, než kdybych čumákovala. Každá prospaná hodina se počítá. ![]()
@Davdan no to jo určitě poslíčky jsem měla silné ale nevěnovala jsem tomu pozornost jinak šla jsem spát a o půl druhé ráno mi praskla voda (potopa světe)
a jelo se a v 5:25 se narodil tomís
hlavně v klidu pokud kontrakce nejsou pravidelné tak bych se nevzrušovala ale jak praskne plodovka ale prasknout nemusí je to jasný signál jet
hodně štěstí ![]()
Děvčata děkuju
Nakonec jsem to zaspala. Byl to opět planý poplach
Za poslední týden, každý den ![]()
@kajuska03 Já to takto měla od 36tt, děsný a to jsem pak ještě 10dní přenášela a pořád každej den, sem myslela, že už to asi bude tady měsíc a něco a nakonec jsem začala rodit pár hodin před vyvoláním
@kajuska03 nic si z toho nedělej, ten konec je fakt na bednu, naprosto tě chápu, ale už to máš za pár, ono to mimino vyleze každým dnem. A na poslíky se nezlob, já takhle zaspala u třetího „poslíky“, ráno mě ty „poslíky“ zase vzbudili a pak mi při jednom „poslíku“ prdla voda a Tomík byl venku za 2,5h, prakticky stejně jako prvorozený Matýsek, takže kdybych nedejbože měla ještě někdy rodit, tak beru poslíky všema deseti, protože to tam hezky nachystaj a pak je to prd prd, u druhého jsem poslíky neměla a taky se to trošku protáhlo a všechno to měknutí a otvírání tělo dohánělo až přímo při porodu a mnohem víc to bolelo. Tkže hlavu vzhůru, ať to tam poslíky hezky nachystaj a pak máš rychle odbyto ![]()
Já mám dceru vyvolanou a byla venku za 3 a půl hodiny. Nestihla jsem nic postřehnout, jen křížové bolesti jsem vnímala
Při dceři jsem neměla ani poslíčky. Teď si je užívám
Přenášet bych neměla, jsem na inzulínu a po 6 hod. beru léky na tlak. Spíš čekám, že mě poženou na vyvolání.
Tak nakonec se malá narodila 10.1. ve 2:00 hodin. Porod byl v pohodě, trval 2,5 hodiny. Ještě odpoledne jsem byla s rodinoku na skoro dvouhodinnové prochajdě, ke konci Sestřiček začalo vypuzování tatínkem a ve 23:30 přišla první kontrakce a další následovala po 7 minutách. Malá měla 50cm, 3410g.
Děvčata budu za blbku tak se omlouvám za anonym. Čekám druhé, jsem 39+1tt.
Predevcirem na kontrole jsem byla otevřená na dva prsty a Dr mi dělal hamilltonuv hmat. Včera vecer odešlo část hlen. zatky a dnes ráno nejspíš komplet hlen. zatka (dle množství). Dnes od 13 hodin me boli celkem pravidelně v podbrisku, tvrdne mi bricho a bolest vystreluje i do zad. Zkusila jsem si stáhnout aplikace na počítání kontrakci a vychází to ze ta bolest je v rozmezí 8-12 minut cca 40sekund. Dala jsem si teplou sprchu a zatím to nepřestalo.
Ano, logicky bych rekla ze by to porod mohl byt, ale bolest je stále celkem snesitelna a čekám ze se to zhorší k nevydrženi jako to bylo u prvního. Jenže u nej mi jako první praskla voda, tak jsem si byla jistá ze rodim, teď jsem celkem na vazkach, aby ze me pak neudělali v porodnici histerku, zvlášť kdyz jsou zitra Vanoce.
Jo, řekla bych, ze rodiš. Dej si teplou vanu, bud se to rozjede nebo ne…jak daleko mas porodnici?
Já bych asi jela, pokud je to po 10min už cca 8 hodin, tak radši jo.
Ne nejsi za blbku ani za histerku, když si myslíš, že v 39+1 rodíš
Tak ať je váš nejkrásnější dáreček brzo na světě! ![]()