Entonox při porodu

377
6.1.13 19:09

ENTONOX při porodu

Ahoj, prosím vyzkoušela jste některá maminka při porodu ENTONOX..? :) Jenom jsme o tom četla, tak chci vědět i o nějakých názorech..;) DĚKUJU :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4989
6.1.13 19:17

Ja pouzivala plyn pri druhem porodu a..no ne ze by to nejak vyrazne pomohlo, ale trochu to ulevilo, ale pri delsi vdechovani se mi delalo spatne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 19:36

Já ho měla. Jsi jak sjetá. PA mi říkala, otočte se na záda (vdechovala jsem na boku), ať vás můžu prohlídnout: A já: neee, já nechci.Ona: dejte mi ten náústek Já: Nedám! No jak sfetovaná, teda to jsem nikdy nebyla, ale představuju si to takhle :nevim: V ten moment mi to pomohlo, že jsem jako by na tu bolest nemyslela, ale zpětně z toho nemám dobrý pocit. Mám pocit, že jsem neměla své chování pod kontrolou. Ale byla to taková kur…á bolest, že kdyby na to přišlo a bylo to to jediné, co mi nabídli, tak do toho jdu znovu.

• Citovat
  • Upravit
377
6.1.13 19:57

Takže myslíš že Epidural by byl lepší..? :nevim: U Epiduralu jsem hodně slyšela že zabral někomu až po porodu nebo že nezabral spravně a tak.. nevim, nevim.. rozhoduji se.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.13 20:31
@Sofieee píše:
Takže myslíš že Epidural by byl lepší..? :nevim: U Epiduralu jsem hodně slyšela že zabral někomu až po porodu nebo že nezabral spravně a tak.. nevim, nevim.. rozhoduji se.. :nevim:

Já jsem měla u prvního epidurál zabral na hodinu, pak už jsem rodila. U druhého jsem ho chtěla taky, bylo mi řečeno, že není anesteziolog, že jsou u operací, ale stejně by to bylo na prd, než by došel, zavedl..já jsem od toho okamžiku, kdy jsem ho chtěla, do hodiny porodila. takže mi nabídli ten ento.
Záleží v jak velké nemocnici budeš rodit, jestli je tam anesteziolog běžně nebo jich mají málo, epi se může dát jen v určité fázi porodu…takže hledat informace ano, ale raději počítat s více variantami :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4989
6.1.13 21:17
@Sofieee píše:
Takže myslíš že by byl lepší..? :nevim: U Epiduralu jsem hodně slyšela že zabral někomu až po porodu nebo že nezabral spravně a tak.. nevim, nevim.. rozhoduji se.. :nevim:

epidural je svinstvo, z meho pohledu prevladaji rizika nad pozitivy. nerikam, ze bych ho nikdy nepouzila, pokud by byl porod zdlouhavy, komplikovany..tak bych nad nim uvazovala, ale jinak ne.
porod boli, o tom zadna, ale to se rychle zapomene a vysledek za tu bolest stoji.
Ja pri prvnim porodu nemela nic a pri druhem ten plyn. Bolesti te nezbavi, ale trochu ji otupi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Katii
6.3.14 12:05

Ahoj, mate nektera nejake aktualni zkusenosti s entonoxem? Za mesic rodim a v porodnici mi to nabidli, jen si porad nejsem jista, zda to vzit. Jedina nevyhoda je pry to, ze je to drahy… Ale zase asi lepsi, nez epidural :nevim:?

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
6.3.14 12:07

@Katii Já jsem taky pro Entonox, popřípadě analgetika do žíly. Epidural nechci, leda při CS

• Citovat
  • Upravit
11117
6.3.14 12:28

@Katii @Bella1988
tak jenom chci upozornit, ze ne kazdemu pomuze. ja odrodila bez jakekoliv anestezie a bolesti se nezblaznila. ale pak prislo hodne siti vne i vevnitr, vnitrni hematom, proste sila, bolesti jsem uz nadskakovala a dali mi Entonox (dokonce zdarma, porucil to doktor, takze jako indikovany se neplati) a presto, ze jsem to dychala jak silena a odmitla to vratit, tak ucinek zadny :nevim:
jeste, ze mi to pak nedali zaplatit, protoze to bych zaplatit odmitla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3667
6.3.14 12:38

Dali mi ho po porodu na šití jako Ali-Ali, které bylo pro mě hodně bolestivé. Doktorovi jsem se tam kroutila, tak mi ho nabídl. No a mě zabral perfektně cca do 10 vteřin. Byla jsem úplně „sjetá“ a žádnou bolest jsem necítila. Na chvíli jsem si masku sundala, protože jsem chtěla komunikovat. Účinek však rychle vyprchává, tak mi doktor řekl ať si masku znovu nasadím. Mně tedy zabral výborně a bez nevolností. Samotný porod jsem zvládla bez anestezie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
6.3.14 12:45

@Ali-Ali Pořád lepší než to svinstvo epidural, který ti může zastavit porod apod. Je mi to fuk. Stresovat se nehodlám. Tak jsem se prostě rozhodla.

• Citovat
  • Upravit
11117
6.3.14 12:49

@Bella1988
vsak ja to to nerozmlouvam :D

ja bych si klidne nechala epidural pichnout, ale pokazde na nej bylo pozde uz kdyz jsem do porodnice dojela. nicmene byla se mnou na pokoji holcina, ktera to mela naopak - epidural rozhodne nechtela, dokonce to mela v porodnim planu. ovsem nakonec rodila 2 dny v kuse a epidural si pichnout nechala dokonce dvakrat.

ono nema moc cenu neco hodne planovat, stejne clovek neodhadne, co bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7388
6.3.14 12:55

S entonoxem zkušenost nemám, s analgetiky do kapačky bohužel ano. Příště už bych to odmítla. Byla jsem jak sjetá, neschopná spolupracovat. Od bolesti to přitom nijak výrazně nepomohlo.

@Bella1988 píše:
@Katii Já jsem taky pro Entonox, popřípadě analgetika do žíly. Epidural nechci, leda při CS
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bella1988
6.3.14 13:04

@Ali-Ali Tak jasně, že se to nedá přesně naplánovat, ale je dobré vědět co chceš a co ne, když máš na výběr, využít toho a když ne, tak je jasný, že to necháš na lékaři, ale já osobně epiduralu nevěřím. Pocitově.. jehla v páteři, známé co rodili desítky hodin a nakonec z toho byl CS, protože epidural jim zastavil porod apod.. No fakt v něj nemám důvěru. Pak je prý ještě inejkce do pochvy ale nevím jak se jmenuje

• Citovat
  • Upravit
Bella1988
6.3.14 13:04

@Bibi82 radši to než jehla v páteři, aspoň teda pro mě

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení