Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky, doporučte mi, prosím, nějakou dobrou knihu o výchově dětí. Děkuji moc, Nathina
Máte zkušenost s Grada Prvních 6 let ve vývoji a výchově dítěte?
Přidejte zkušenost s Grada Prvních 6 l...Ahoj, ja si koupila knihu Prvních 6 let ve vývoji a výchově ditěte od Zdenka Matějčka. A fakt je super, popisuje jak se ma dite vyvíjet, jak vychovávat, jak se stavit k chovaní ditete. proste se mi libi. misa
Ahoj,
souhlasím, názory tohoto odborníka jsou mi velice blízké…
![]()
Ahoj holky,
mohly byste mi prosím napsat, které nakladatelství tuto knihu vydalo?
dík
sanynka
Sanynko,
vydal to Portál. A pěkná kniha od dr. Matějčka je ještě „Rodičům na nejhezčí cestu“ (nakladatelství H&H, ale koupila jsem to v Portálu v Jindřišské - nevím, jestli jsi z Prahy). Ale ty kapitloy se dost shodují, podobné jsou i v knížce „Co, kdy a jak ve výchově dítěte“ (alespoň doufám, že se to přesně takhle jmenuje).
Ulrika
Ahoj, je to vydavatelství GRADA. Je to vážně moc pěkná knížka a je v ní mnoho užitečných rad ![]()
Ahojky, Kuřátko
Taky můžu knihy od prof. Matějčka jen doporučit! Moc fajn jsou knihy „Prvních šest let ve vývoji a výchově dítěte“ , " Co, kdy a jak ve výchově dětí„ , “Co děti nejvíce potřebují„ a “Po dobrém nebo po zlém?" . Ale některé kapitoly jsou dosti podobné, není divu když je to od jednoho autora…
Ale všechny je pravidelně pročítám a jsou dosti poučné!
Tak přeji volnou chvíli na studium a hlavně to neberte moc vážně, vždyť každý prcek je originál…
Ahoj
Hanka a Hanička 8,5 měsíce
Omlouvám se, kupovala jsem ji v Portálu, tak jsem nějak myslela, že ji také vydal.
Ulrika
Všechny uvedené knihy vydal PORTÁL, jen „Prvních šest let…“ vydala GRADA.
Ahoj,
taky doporučuji Zdeňka Matějčka, mám ráda také knihy Jiřiny Prekopové, podívej se na www. portál.cz, najdeš je tam.
Theo
Myslím, že Prvních šest let už neseženeš, samozřejmě, že spousta z nich je k dosažení i v knihovně. Kdyby jsi moooc chtěla, písni mi soukromou zprávu. Jinak se stavím za názory holek, že dr. MAtějček i J. Prekopová jsou jedni z nejlepších odborníků, co se týče dětské psychologie. Osobně nedám dopustit na pana Matějčka. Byl to vůbec nejlepší dětský psycholog u nás, hodně pracoval s dětmi v ústavech a zabýval se dětmi s vývojovými poruchami.
Knihu rodičům na nejlepší cestu mám doma, je uplně nová, prodám ji za 100 včetně poštovného (stála asi 180 Kč). důvod prodeje je ten, že doma mám ostatní zminované knihy a je fakt, že se tam pasáže hodně opakují. Ostatní mám už ohmatané, očtené, proto prodávam tuto ![]()
martina
Ahoj.
Všechny zmiňované knihy jsou super. Já však doporučím jiné. Nejsou to teoretické studie, ale praktické příručky z nakl. Portál z edice Nápady-Hry-Tvořivost.
Jsou to knihy plné her a činností pro maminky a malé děti (od 0 do 3 let). I podle dr. Matějčka je snad nejdůležitější vzájemný kontakt a láska.
Jana Hanšpachová : Hry pro maminky s dětmi
Penny Warner: 160 her a cvičení pro první tři roky života dítěte
Spoustu radostí při hře přeje Beruška
Ahoj,
kdyz uz tu diskutujete o vychovnych knihach, nemate nahodou nekdo „Kdyz dite nechce spat“ od J.Prekopove? Shanim to uz hrozne dlouho, kniha je rozebrana, reedice se nechysta a v knihovnach neni k mani
. A ja bych si ji hrozne rada precetla
. Pripadne okopirovani a postovne samozrejme platim.
P.