Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj maminky,
chtěla bych se s vámi poradit ohledně cesty z porodnice. Manžel neřídí, takže jsme si říkali, že když bude hezké počasí (budu rodit někdy koncem srpna) a když mi to zdravotní stav dovolí, přišel by si pro nás s kočárkem a šli bychom s malískem domů pěšky. Je to cca. hodinová procházka kolem řeky. Pokud by to ale z nějakého důvodu možné nebylo, myslíte, že můžeme jet taxíkem, když budeme mít malíska ve vajíčku? Nemáte s tím někdo zkušenost, třeba jak se na to taxikáři tváří apod?
Díky moc
Martina
@Martinik a cobtchan, tchyne nebo nekdo pribuzny? Ten taxik by mozna byl mozny ale to by ses asi musela informovat u nas taxi vozi v kufru autosedacky pro deti ![]()
@Martinik A jak by se měl tvářit, jste zákazníci, sedačku mít budete… nevidím v tom problém, stejně jako v tom jet s kočárem i v horším počasí, opruz to bude Max. pro vás, mimču to bude fuk.
@Martinik No, můžete jít pěšky, ale moc růžově si to nemaluj, porod není brnkačka a nemusela bys hodinu v kuse vydržet. ![]()
Taxíkem to jde, ale podrobnosti neznám.
Tsk urcite na prochajde nevidim nic spatneho. ale po porudu budes rada ze budes co nejdrive doma atd… nejde sehnat odvoz kamaradi rodina nerikej ze nikoho nemate.? Dalsi moznost ten taxi tam neni zadny problem kdyz mas vajcko a jedes s mimcem
Tak hodinová procházka pro čerstvé miminko je fakt hrozně moc určitě radší taxík nebo příbuzné
a taxík vás vezme neboj ![]()
@annabolla Ježíš, proč by měla být hodinová procházka pro miminko moc ![]()
@annabolla píše:
Tak hodinová procházka pro čerstvé miminko je fakt hrozně moc určitě radší taxík nebo příbuznéa taxík vás vezme neboj
Co tím myslíš, že hodinová procházka je hrozně moc
![]()
@marmelada78 píše:
Nevidím problém v hodinové procházce s kočárkem
to já taky ne. ale nevíme, jak to zakl zvládne, já po druhém porodu nemohla jít hodinu v kuse ani týden po - bolest, tlak na spodek, malátnost. A to jsem měla jeden steh a porod sice delší, ale normální. ![]()
@annabolla píše:
Tak hodinová procházka pro čerstvé miminko je fakt hrozně moc určitě radší taxík nebo příbuznéa taxík vás vezme neboj
prosim tě a proč? dyt leží v kočáru a spí ![]()
Kdybych byla sla z porodnice hodinu, upadl by mi podvozek a to jsem mela jen male siti. Taxikem samozrejme muzete, ja takto vezla novose na prohlidku k dr, rekni operatorce, ze povezete novorzence, ridic udelal uvnitr primerenou teplotu, aby se mimino neprehralo.
Nebo bych jela mhd, pres kocar bych hodila plinu, at ti do nej lidi nestrkaj hlavu.
@jenny.fields píše:
Co tím myslíš, že hodinová procházka je hrozně moc![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
pro novorozeně je to podle mě moc ![]()
nebo at se zeptá přímo v porodnici jestli může s miminkem jít hned z nemocnice hodinu domů ![]()
Tak za prvé záleží na tvém zdravotním stavu, někdo je po porodu v pohodě, někdo ještě min. týden nevydrží stát dýl jak 10 minut. A za druhé nám tedy v porodnici řekli, že na procházku s mimčem můžeme až po domácí kontrole pediatrem. Taxi není problém, pokud nemáte nikoho jiného.
@annabolla píše:
pro novorozeně je to podle mě moc
nebo at se zeptá přímo v porodnici jestli může s miminkem jít hned z nemocnice hodinu domů
To je nesmysl, budeš s dítětem zavřená dny doma nebo co?
Pokud by bylo mínus deset tak jo, ale pokud je normálně, tak se prostě ven chodí.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.