Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky,
dnes se mi podařilo udělat dopravní přestupek, prostě jsem vjela tam, kam nemám. Nevím jak se mi to povedlo, ale prostě jsem přehlídla značku.
Smůla byla, že jsem ujela tak 10m a zastavili mě policajti. Pán byl moc milý, vysvětlila jsem mu, že to v daném místě neznám a asi na mě viděl, že jsem vyklepaná.
Nechtěl po mně ani řidičák, jenom občanku a vypsal si nějaké moje údaje a spz do takového obyčejného bločku. Řekl mi, že mě pokutovat nebude, ale že ať si dám příště pozor, že by to bylo za 2000,–. Vysvětlil mi, jak se dostat, kam potřebuju a nechal mě jet. A mne zajímá, co se teď bude dít s mýma údajema? Nikde jsem nic nepodepisovala. Bude se to někam zapisovat, zakládat do archivu či mi přijde domů nějaký dopis? Je to taková kravina, ale fakt mě to zajímá. ![]()
Děkuji za odpovědi. ![]()
Oni musi zapsat co kde udelali, takze se to jen ulozi a nic z toho nebude…
@blesi píše:
Ahojky,
dnes se mi podařilo udělat dopravní přestupek, prostě jsem vjela tam, kam nemám. Nevím jak se mi to povedlo, ale prostě jsem přehlídla značku.Smůla byla, že jsem ujela tak 10m a zastavili mě policajti. Pán byl moc milý, vysvětlila jsem mu, že to v daném místě neznám a asi na mě viděl, že jsem vyklepaná.
Nechtěl po mně ani řidičák, jenom občanku a vypsal si nějaké moje údaje a spz do takového obyčejného bločku. Řekl mi, že mě pokutovat nebude, ale že ať si dám příště pozor, že by to bylo za 2000,–. Vysvětlil mi, jak se dostat, kam potřebuju a nechal mě jet. A mne zajímá, co se teď bude dít s mýma údajema? Nikde jsem nic nepodepisovala. Bude se to někam zapisovat, zakládat do archivu či mi přijde domů nějaký dopis? Je to taková kravina, ale fakt mě to zajímá.
Děkuji za odpovědi.
Zkontroluj si po pár týdnech stav bodů pro jistotu. Jinak dopis už by ti přijít žádný neměl a i kdyby, tvůj podpis na ničem nemá, takže by to mělo být bez problémů. Jen ty body si překontroluj pro jistotu ![]()
@blesi v klidu, kdyby Ti chtěl dát pokutu, udělá to na místě.. takhle máš napomenutí ![]()
Dobry den potřebuji poradit.
Koupil jsem synovi auto a proto že jestě neměl řidičák a na naší ulici není moc místa pro parkování tak jsem auto zaparkoval na jiné ulici ve městě asi 10 minut pěšky od bytu. Auto jsem nekontroloval.
Dostal jsem pokutu za parkování v zákazu. Když jsem tam auto parkoval tak tam žádná značka nebyla. Město se rozhodlo kosit zeleň a tak před mé auto postavili tuto značku asi 7 dní předem. První 3 dni po uložení značky jsem byl na služební cestě. Auto jsem neměl potřebu kontrolovat. Toto jsem zdelil i městské policii a i tsk jsem dostal pokutu. vysvětliní MP je že značky byli dle zákona vystaveny 7 dní predem a já jsem porušil zákon tím že jsem auto neoparkoval.
Jestě info ato jsem parkoval na parkovišti k tomu určenému a zelený pás pro kosení je před autem, takže moje auto jim v práci nijak nebránilo.
Odvolal jsem se ale nevím či mám pokutu zaplatit před zahájením správního řízení.
Prosím o radu děkuji Tonda
Dobrý den, nechtěně jsem projela na červenou. Jsem si toho vědoma. Naštěstí se nic nestalo. A teď mám otázku, když mě nezastavila policie, mohu čekat jen pokutu nebo přijdu i o body? Za dvacet let se mi to nikdy nestalo, tak jsem z toho hodně špatná. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, nechtěně jsem projela na červenou. Jsem si toho vědoma. Naštěstí se nic nestalo. A teď mám otázku, když mě nezastavila policie, mohu čekat jen pokutu nebo přijdu i o body? Za dvacet let se mi to nikdy nestalo, tak jsem z toho hodně špatná.
Pokud tam nebyla kamera, tak nic Ti nepřijde. Když tam kamera je, tak Ti přijde velké bububu, že jsi nepřítel státu a mohlas zapříčinit zkázu civilizace, ale když jako provovozovatel vozidla zaplatíš nejaký bakšiš, tak se to celé srovná a nic z toho nebude, anebo musíš oznámit, kdo řídil a oni si to s ním vyřídí! ![]()
@jege trošku mě to uklidňuje, i když teď ta pokuta ve správním řízení není jen tak. Je tam pěkná pálka. A je to tedy tak, že body nebudou, protože mě nezastavila policie? Právě vůbec nevím, zda tam kamera je, je to v cizím městě ![]()
@Anonymní píše:
@jege trošku mě to uklidňuje, i když teď ta pokuta ve správním řízení není jen tak. Je tam pěkná pálka. A je to tedy tak, že body nebudou, protože mě nezastavila policie? Právě vůbec nevím, zda tam kamera je, je to v cizím městě
Body může dostat jenom řidič, ne provozovatel vozidla. A účelem kamer a stacionárních radarů je výběr desátků, a ne bezpečnost provozu, takže když jím někdo zaplatí, tak jsou jedině rádi a dál se po tom nepídí. Je ale možné, že tam kamerový systém není, takže kde není žalobce, tam není ani soudce. ![]()
@jege píše:
Body může dostat jenom řidič, ne provozovatel vozidla. A účelem kamer a stacionárních radarů je výběr desátků, a ne bezpečnost provozu, takže když jím někdo zaplatí, tak jsou jedině rádi a dál se po tom nepídí. Je ale možné, že tam kamerový systém není, takže kde není žalobce, tam není ani soudce.
@jege píše:
Body může dostat jenom řidič, ne provozovatel vozidla. A účelem kamer a stacionárních radarů je výběr desátků, a ne bezpečnost provozu, takže když jím někdo zaplatí, tak jsou jedině rádi a dál se po tom nepídí. Je ale možné, že tam kamerový systém není, takže kde není žalobce, tam není ani soudce.
@Martulinka01 píše:
Děkuji moc za uklidnění.
Tak teď jen čekat co bude.