Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Dorjan Danny Sport Twin?
Přidejte zkušenost s Dorjan Danny Spor...Ahoj,
s Dorjanem jsme spokojení, proto máme už druhý, ne, že by nevydržel, ale proto, že první jsme prodali, aby nepřekážel a teď bylo třeba koupit dvojkočárek zase, tak jsme do něj šly znovu. Využíváme ho jako sourozenecký, jedna korbička a jedna sedačka pro větší dítko. Je dobře odpružený, přijde mi, že jako jeden z mála dvojkočárků. Většinou jsou všechny dělané do města, my jezdíme po louce, po lese, teď na houby, borůvky. Má hodně kapes, mladší dcerka 21 měsíců do korbičky na leze sama. Přední kolečka má klasicky otáčecí, nebo možnost zaeretovat, využívala jsem na sněhu. Jako negativum vidím to, že má hůře přístupný dolní košík, ale dá se zvyknout.
Co se týče jízdních vlastností, přijde mi hodně lehký, dobře se s ním zatáčí. Většinou ho tlačím s dcerkou jednou rukou do kopce a bez větších problémů. Brzda udrží kočárek i z velkého kopce.
Jinak jsme ho kupovali vždycky z druhé ruky za poměrně malý peníz a bohatě stačí. Akorát jsou vybledlé barvy na sedačce.
Co ještě - všechni jde nasadit po i proti směru jízdy.
Ahoj, děkuji. Předpokládám, že problémy bude mít stejné jako ten pro jedno dítě tj. nepřístupný košík a problémy s odbržděním. Já ho viděla naživo a trochu mě vyděsila ta velikost korbiček, ale to je asi tím, že si tam ty mimina neumím představit. My rodíme v prosinci příp. v lednu, jak jste to měli vy? Vleze se tam mimčo s fusakem? Příp. jakej fusak do toho máš? mě známá tvrdila, že normální emitex do kočáru pro dvojky nevleze (ale oni mají jinej kočár). Zvažujeme zatím obě varianty - koupi nového i ojetý kousek. Ale těch ojetých jsem na bazárcích moc nenašla, čekáme dva kluky, takže nechci červenej
. Díky za info ![]()
Ahoj, tak já jsem dorjan danny sport twin používala doteď, byla jsem s ním velice spokojená, dobré jízdní vlastnosti, dobré odpružení, když bylo potřeba holky uspat, tak i trochu houpal, nevýhodou jsou snad jen ty košíky a také když ho tlačím do kopečka, tak se projeví jeho trochu větší hmotnost. Holky se narodily v červnu, v půlroce vlezly ho hlubokých korbiček s fusakem, pak na jaře i do sportovních, ale je fakt, že to bylo tak tak, byly tam jak sardinky.
Hemina - oni se tam fakt vlezli děcka v půl roce ve fusaku? Tak pak se asi nemám čeho bát, novorozeňata by to měli zvládnout levou zadní ![]()
Nám se druhá dcerka narodila v říjnu, takže celou zimu jezdila v korbě, ve fuksaku od Emitexu, vešla se. Starší jezdila v kombinéze, přípdně jsem přes ní přehodila deku.
S brzdou problémy nemáme.
Juka - tak to je super, my s brzdou bojujeme, jde to strašně těžko, ale já ji použiju tak jednou za měsíc, takže mě to vůbec netrápí a není to priorita. No a já jsem se bála, že budu muset složitě řešit fusak, koupíme ještě jeden od Emitexu a je hotovo.
Holky, zvažovali jste i jiný kočáry nebo to byla jasná volba? Já si tady přečetla hromadu diskuzí, ale pořád mi přijde smysluplnější mít novej kočár za 13. tis než jetej za 15 tis. (to jsem si tam prohlídla kolik stojí v bazárku jiný značky).
@novo123 musím s tebou souhlasit. Taky čekám dvojčata - už cca za 2 měsíce a právě jsme s manželem pokukovali po kočárku. Tady u nás na sídlišti jsme viděli asi 7 kočárků na dvojčata. Manžel, když viděl Easy Walker, tak řekl jednoznačně ne - přišel mu jak tank, tak vyhrál Dorjan. Už ho máme i objednaný.
Ptala jsem se přímo jedné maminky, co má dvojčata narozená letos v lednu a je s nim spokojená.
Ještě jsme se raději jeli podívat do obchodů, kde ho nabízejí, povozili si ho a bylo vybráno.
Jen doufám, že jste nedostávali takové ty rady, jak já od mé švagrové: že si mám koupit kočárek pro jedno dítko a to druhé nosit v klokance nebo si koupit kočárek, kde jsou korbičky umístěny na sobě
Pétik80 - tak takto kvalitní radu jsme skutečně neobdrželi
díky Bohu
My už máme syna (jeden rok), takže je to celé takové divoké. Navíc kupujeme dům na hypotéku (tři děti do bytu nenarveme), takže nechci zbytečně utrácet a 30 tis. za kočár mi přijde fakt dost peněz. Takže u Vás to EW nevyhrál, jo? Já tady pořád čtu, jak je úžasný, ale za ty prachy by ho měli dodávat s chůvou ![]()
Dorjan ma kamaradka a je mensi dost se s nim nadre. ja jsem taky na nej koukala i po bazarech a prislo mi, ze je maminky prodavaji po roce, prave kvuli te vaze. Ja jsem si to dost nacitala a nakonec jsem koupila bazarovy tfk, sportak je jako novy a boudy jsou taky v pohode(kupovala jsem oboji extra). ale nerikam, ze je dorjan spatny
. ja jen nechtela riskovat, ze za rok budu schanet novy kocar
![]()
novy kocar je dobry kvuli zaruce, ale pokud je bazarovy v dobrem stavu a kvalitni znakcy, tak bych se toho nebala ![]()
@novo123 píše:
Pétik80 - tak takto kvalitní radu jsme skutečně neobdrželidíky Bohu
My už máme syna (jeden rok), takže je to celé takové divoké. Navíc kupujeme dům na hypotéku (tři děti do bytu nenarveme), takže nechci zbytečně utrácet a 30 tis. za kočár mi přijde fakt dost peněz. Takže u Vás to EW nevyhrál, jo? Já tady pořád čtu, jak je úžasný, ale za ty prachy by ho měli dodávat s chůvou
taky jsem na nej koukala a prisel mi predrazeny. treba fungl novy TFK je mnohem lepsi, uz je odpruzeny a ma polohovaci nohy na sportaku, coz si muze EW nechat zdat. i bazarovy stoji kolem 15 komplet. TFK jsem ja sehnala cca za 6 a ty s tema polohovacima nohama a odpruzenim se daji sehnat i kolem 10. kdybych je mela, tak koupim.
@novo123 jo hypotéka je taky náš strašák. Naštěstí jsme na kočárek dostali, takže si jen připlatim a budu mít nový.
Co se týká EW, tak jsem tu četla, jak jedna maminka ho reklamovala a dokonce i dětska se chytly do koleček.
Pétik80 - tak při téhle informaci vypadám přesně jako ta kočka na tvým obrázku. Jak je tohle sakra možný?
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat na osobní zkušenosti s tímhle kočárkem. Nechci kupovat kočárek za třicet tisíc, přijde mi to trochu mimo. Máme doma Dorjan pro první dítě a jsme maximálně spokojení, chtěla bych ale vědět, jestli to samé mohu očekávat od verze pro dvojčata. Zajímají mě především názory těch, kteří ten kočár vážně mají. Diskuzí s tímhle tématem je tu hromada, ale přispívají do nich většinou ti, kteří ho viděli tak jedině na obrázku nebo v obchodě. Je tu někdo, kdo ho má vážně doma a používá? Díky