Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já jsem nebyla,ale co jsem četla:celé to trvá cca 6 měsíců a ano někde je za to odměna až 20 tisíc.
Jo prý chtějí min.středoškolské vzdělání
Moje sestřenka byla na IVF a proto že vajíček měla hodně, Tak se ji jen zeptali jestli je mají zničit a nebo jestli je daruje. Ona jim podepsala, ať si je vezmou a darujou. O tom, že by ji za to někdo nabídl peníze o tom tedy nemluvila. Možná to je jinak, pokud člověk jen daruje vajíčka a nechce oplodnit.
Jo, jinak info od sestřenky- když ji ty vajíčka pěstovali, tak to bylo dost nepříjemné, nehledě na to, že po dopingu hormonama má nahoře kolem 10Kg.
Kamarádka byla taky na darování vajíček. Je jí 21 let, má pouze základní vzdělání a vydělává si jako společnice v jednom nočním klubu. Takže vzdělání ani to, co dělá v jejím případě nikoho nezajímalo. Jen vím, že musela brát nějakou dobu antikoncepci, podstoupila testy na HIV a další nemoce a pak si píchala každý den injekce. Po odběru za to dostala 15.tis.KČ.
Asi je to všude jiné.Někde maturu chtěj(i vysvětšení) a někde nee.Já osobně mám taky pouze základní vzdělání a z toho důvodu jsem tam raději nešla.
Já darovala minulý cyklus… příprava trvá cca 3 měsíce, musí se udělat gen.vyšetření, které trvá nejdýl… A co se týče třeba vzdělání, to záleží i na příjemkyni - vždy se snaží co nejlépe spárovat… A není to tak hrozné, cca 10 dní se píchají injekce do bříška, ale jsou malé, jako u diabetiků… a samotné odebrání je bezbolestné při 10min narkoze… pak tě může bolet břicho jako při MS… A s odměnou je to různééé, podle CARů a i podle počtu čekatelek na vajíčka ![]()
Carrinko, jsi úžasná. Sama jsi byla na IVF a teď pomáháš jiné ![]()
To jde takto brzy po porodu? Já myslela, že musí uplynout nějaká doba. Co vím, tak od konce kojení je to půlrok, tak jsem myslela, že po porodu to musí být dýl, to je přeci jen větší zátěž než kojení ![]()
A gratuluji k dvojčátkům, to byla kompenzace od přírody, že jste museli čekat
![]()
Kakika píše:
Carrinko, jsi úžasná. Sama jsi byla na IVF a teď pomáháš jiné
To jde takto brzy po porodu? Já myslela, že musí uplynout nějaká doba. Co vím, tak od konce kojení je to půlrok, tak jsem myslela, že po porodu to musí být dýl, to je přeci jen větší zátěž než kojeníA gratuluji k dvojčátkům, to byla kompenzace od přírody, že jste museli čekat
![]()
Já jsem přišla díky žlučníko o mlíko, moje měly holky do konce šestinedělí… A to dárcovství jsem si slíbila, ještě když byly holky v bříšku, že když to dobře dopadne a holky se narodí v pořádku, tak to udělám… no a nebylo na co čekat… teď jsem aspoň měla hlídání… až budou běhat, tak tolik dobrovolníků nebude ![]()
PS: od porodu chtěli v CAR půlrok a to mi vyšlo ![]()
Uju píše:
Moje sestřenka byla na IVF a proto že vajíček měla hodně, Tak se ji jen zeptali jestli je mají zničit a nebo jestli je daruje. Ona jim podepsala, ať si je vezmou a darujou. O tom, že by ji za to někdo nabídl peníze o tom tedy nemluvila. Možná to je jinak, pokud člověk jen daruje vajíčka a nechce oplodnit.
Jo, jinak info od sestřenky- když ji ty vajíčka pěstovali, tak to bylo dost nepříjemné, nehledě na to, že po dopingu hormonama má nahoře kolem 10Kg.
Tohle je fakt divnej případ, protože vajíčka se NIKDY neničí… pokaždé jsou všechna dána k oplodnění a případně jsou ty navíc - ale už embrya - zamraženy k dalšímu použití, aby nemusela žena podstoupit další IVF, ale pouze transfer mražených embryek
Ale jde i přístup CARu, pokud by to ten můj navrhl, tak ho považuji za neprofesionální, už jen z toho důvodu, že se to mně samotné ještě nepovedlo… Já taky měla poprvé úrodu (27 oocytů), nakonec po 5ti dnech kultivace zbyla pouze 2 embrya, takže pokud bych v té době darovala, tak jsem nemusela mít nic… A co se týče vedlejšího účinku hormonů, je to vždy jiné - já poprvé přibrala 10kg, podruhé nic a teď při dárcovství 5kg…
Na to oplodnění jsou prý v základu tři pokusy, potom musí celé to pěstování proběhnout znovu(prý) Sestřence se to povedlo na potřetí(vypotřebovala všechny oplodněné) a tak darovala ten zbytek.Ne¨vím, to je zkušenost sestřenky, já sama o tom vím prd.
Uju píše:
Na to oplodnění jsou prý v základu tři pokusy, potom musí celé to pěstování proběhnout znovu(prý) Sestřence se to povedlo na potřetí(vypotřebovala všechny oplodněné) a tak darovala ten zbytek.Ne¨vím, to je zkušenost sestřenky, já sama o tom vím prd.
Je rozdíl darovat oocyty, tedy vajíčka a pak embrya, to asi udělala sestřenice… tzn. ty embrya, který už pro sebe nepotřebovala, tak darovala… ale myslím, že u nás to jde spíš k lékařským účelům… Taky máme ještě 2 embya v mrazáku, ale chtěla bych si užít ještě jedno mimčo, tak to snad za pár let vyjde ![]()
Tak přeji hodně štěstíčka,stejně je úžasný jak ta medina udělala ohromnej pokrok a že je možné takto pomoct:-)
Děkuji vám za odpovědi .Jsem rozhodnutá že až odrodím a dokojím tak daruji,jen doufám že všechny testy budou v pořádku. ![]()
AhOJ HOLKY A NEVÍTEW ZDA JDOU VAJÍČKA DO čr NEBO DO CIZINY??
A jeste jsem se chtela zeptat rekla mi dokroka ze mi hrozi ten hypertimulacni syndrom ale ze se nemusim niceho bat ze si me ohlida a mene nastimuluje myslite ze se tady opravdu neni ceho bat??
Chtěla bych se zeptat zda se tu nenajde nějaká dárkyně vajíček,která ůspěšně darovala?
Chtěla bych darovat a tak se chci dozvědět co nejvíce informací.Třeba zda nejsou nějaká rizika,kolik celkové času to zabere,jak je to náročné,jak to probíhá a četla jsem že se zato dostávají peníze je to pravda?