Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, peču dort ale takhle mi „praskly nebo se odlouply“ okraje, myslíte že i tak půjde rozkrojit a nazdobit? Nebo radši dělat nový
Přece to nebudeš vyhazovat, to je jen estetická vada. Něčím to zapatlej.
@884135 píše: Více
Bojím se trošku toho, že až to budu krájet, tak se to rozdrolí úplně a platy z toho neudělám a co potom🙈
@Natali1996 píše: Více
Ahoj, co blázníš- zamázni to jen krémem. Jaképak vyhazování. Naopak nedokonalé dorty jsou ted trend ![]()
Co ho zkusit okrájet a zmenšit? Pokud je to vada jen na okraji a bude uvnitř kompaktní, mělo by to jít. Ale nech ho nejdřív dobře prochladnout.
A krém schová hodně.
@chs.jasmin ahoj, a myslíš že i přes to to půjde rozkrojit na 3 pláty? Já se bojím, že ne
@TaLucie to mě taky napadlo, ale trošku se bojím, že se to celé rozdrolí, tak asi nechám dovečera vychladnout a zkusím rozkrájet a kdyžtak nanovo🙈
Tak takhle u mě korpus vypadá vždycky
když je to na doma tak to nevadí.. jinak na svatbu bych se asi trochu bála
@Natali1996 píše: Více
Urcite to musi byt dobre studené nez ho budes krájet.
Mozna prvni udelat platy a kdyz by byl problem, udelat si šablonu ze čtvrtky a podle ni to okrájet na menší.
V pohodě, i kdyby se ti to rozpadlo, tak prostě z toho uděláš drobenku a vrstvu „těsta“ nadrobíš a na to zdobičkou dáš krém
rozhodně nevyhazovat! ![]()
Rozkrajet, promazat kremem a kremem odpadla mista dolepit, lehce zamaznout strany, nechat ztuhnout v lednici a pak teprve cele obmazat, nikdy se mi to nerozpadlo ani pri krajeni
Protáhla bych to větší vrstvou krému
popřípadě ořezala kraje a namazela. Možná by šel udělat info stoje. Zničeny kus se uřízne a dort se na tu hranu postaví. Osobně bych se toho ale bála.
Peču dorty často a tohle se mi už také stalo.
Forma musí být dobře vymazaná a před vyndáním je vždy dobré to obřízbout nožem no…
Nicméně pokud máš dobře udělaný korpus, tak se ti už nerozsype.
Použila bych bílkový krém, který ti dort hezky podrží! ![]()
Jestli to je pro domácí užití, úplně v pohodě, to se slepí krémem. Pokud to máš pro někoho na kšeft nebo tak, tak bych udělala nový a tenhle snědla ![]()