Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Zdravím, chci upéct pritelovi dort něco ve stylu co je na fotkách. Péct umím takže s tím nemám problém jen nevim jaký vybrat recept. Nemá někdo zkušenost, že by poradil? Na netu je tisíc receptů. Predstavovala bych si nejaky čokoládovy dort ale ne maslovy krém. Poradí někdo?
@RockFous
Doporučila bych krém z mascarpone, tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Je výborný a k čokoládě se hodí 😊
@Tynulda píše:
@RockFous
Doporučila bych krém z mascarpone, tvarohu, zakysané smetany a šlehačky. Je výborný a k čokoládě se hodí 😊
A nemáte nějaký recept? ![]()
Luxuxní čokoládový dort je toto http://www.chezlucie.cz/…ud-cake.html, krém bych zvolila mascarpone a vyšlehanou smetanu (250g:150ml), na ten dipping ganache (hořká čokoláda a zahřátá smetana 1:1).
@RockFous
500g mascarpone
150g cukr krupice
250 g zakysané smetany
200 ml smetany ke šlehání
Citronová šťáva
Pokud nebude krém pevný, tak se může použít stuzovac šlehačky, ale já ho nikdy nemusela použít.
Vyšlehat smetanu. Smíchat ostatní suroviny a do nich přidat vyšlehanou smetanu. ![]()
Já k takovému dortu dělala krém 500g tvarohu, 250g mascarpone, 1 šlehačka a cukr podle chuti. A všem chutnalo.
@Verunka17 píše:
Já k takovému dortu dělala krém 500g tvarohu, 250g mascarpone, 1 šlehačka a cukr podle chuti. A všem chutnalo.
A jaký recept na korpus?
Ja na tenhle dort delala synovi krem z tvarohu a smetany. Na kilo tvarohu 750ml smetany ke šlehání, 4 lzice cukru, 2 takove ty pudinky za studena (tusim ze se to jmenuje nejak ole, je to od dr oetkera), 4 vanilkove cukry. Smetanu vysleham do tuha, pridam cukry, pak tvaroh a nakonec do toho nasypu ten pudink (jenom prasek), on to zahusti
musim toho vzdycky delat vic, prootze mi toho rodina pulku sezere jen tak
prijde mi to lehci nez to mascarpone.
@RockFous Teď už je to nejspíš páse. Ale u nás frčí oříškové korpusy. Čokoládové u nás nejsou moc oblíbené.