Dospělá a alergická na včelí bodnutí

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
20.9.09 15:08

Dospělá a alergická na včelí bodnutí

Ahoj,
včera navečer mě bodla včela do prstu - mám napuchlou ruku a pořád, i když pomalinku, napuchá.
Na pohotovost se mi nechce, ale přemýšlím, že zítra zajdu k MUDr. Vzala jsem si Zyrtec, tak nevím, jak dlouho mám čekat, až zabere. Fenistil ani Psilo-balzam nepomohly…
Napadlo mě, jestli se dá zajít přímo na alergologii nebo jestli zkusit homeo.
Dík.
 Hana

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10848
20.9.09 19:52

ber to tak, ze letos jsou vosy i včely zvlášť výživné :-) i lidi, který běžně problémy nemívají, tak letos prý mají často reakci. alergická být můžeš, vcelku nevím jestli je to nutný nějka dál řešit s lékařem - bo jsi zjistila na co jsi alergická, tak ted najít lék, který ti bude zabirat a pamatovat si název :lol:

otok slejzá dlouho, dva tři dny neřeš, a pokud to nějka víc podráždíš, tře ba v noci rozdrbeš nebo tak, tak bude slézat ještě dýl. Zkoušej ruku chladit, klidně ji i zabal do obkladu, uka tě muže i dost bolet od toho otoku.

har.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.9.09 21:02

já alergická nejsem a rafla mě předloni nějaká (jak píše harpyje) „výživná“ sice ne včela, ale vosa, měla jsem na boku rudej koláč ještě za dva měsíce.

Kolegyně otéká po každém včelím bodnutí, a je alergická, a vím že mezi řečí zmínila, že má s sebou pořád zyrtec jako jakousi „první pomoc“.

Můj táta měl kdysi anafylaktickej šok na vosu a sice hned dvakrát.
(takže záchranka). Pak jezdil hodně dlouho na vakcíny. Radši to pořeš s doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
21.9.09 08:21

Anonymní, a máš ještě jiné problémy krom otoku?? Já byla alergická jako malá a po píchnutí jsem hodně otekla a celá se osypala. Pak se to časem ztratilo. Dneska jenom hooodně oteču. To tak, že pokud mě štípne včela do prstu, mám oteklou celou ruku až k rameni :-( Ale postupně to pak mizí. Chce to jen chladit a chladit a případně zajít k dr., aby tě poslala na testy.

• Citovat
  • Upravit
Billi
15.7.12 11:41

Dobré dopoledne,

jdu se poradit. Zítra to bude týden, co jsem dostala žihadlo od včely. V pondělí to bylo dobrý, ale po 24 hodinách mi noha otekla (nikam jsem nešla, bylo mi řečeno, že to je normální, prý mám pár dní vydržet). Tak jsem chladila (úterý, středa), ve čtvrtek se to zlepšilo a v pátek už to bylo skoro normální. Včera přes den už pohoda, neměla jsem nateklou nohu, nic nesvědilo, nebolelo. Večer mě začala noha svědit a naskákaly mi na ní drobné puchýřky. Dneska od rána svědí a mám tam jasně ohraničenou červenou plochu, ale není horká na omak. Je to normální? Máte s tím někdo zkušenost?
Jenom pro pořádek: alergii na včely/vosy jsem nikdy neměla a stejně pochybuju, že by se projevila skoro po týdnu.

• Citovat
  • Upravit
6806
15.7.12 11:48

Foto?
Napadá mě infekce, známá po hryznutí muchničkou (nebo jak se ta potvora jmeuje) zkončila na ATB a neschopence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.7.12 11:52

Muchnička mě štípla týden předtím a nateklé jsem to měla víc jak týden :zed:
Už se bojím chodit ven :lol:

• Citovat
  • Upravit
6806
15.7.12 11:55

Repelenty! Bez Off ani ránu…mi stačí komár a mám tam hned lívanec :mrgreen:
No vida, právě jsem si vyřešila problém co k večeři… palačinky s jahodama :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.7.12 12:01

@BellinkaX šla jsem jen před dveře a včela mě štípla ve městě :lol:

• Citovat
  • Upravit
6806
15.7.12 12:03

@Billi
asi máš dobrou krev

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.7.12 12:07

@BellinkaX
tady je foto.
Ta mrcha mě štípla pod prsteníček.

• Citovat
  • Upravit
Billi
15.7.12 12:08

@BellinkaX
jinak na mě ale nic nejde. Komáři i klíšťata mě nechávají žít :lol:

• Citovat
  • Upravit
6806
15.7.12 12:15

@Billi
hmmm, no co tak na to dát višňák? zánět by to asi zklidnilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
15.7.12 12:26

@BellinkaX
to je co? :oops:

• Citovat
  • Upravit
7323
15.7.12 15:05

Ahoj, zašla bych k dr. Můžeš tam mít třeba zánět… Podle mě jakýkoliv flek týden po kousnutí v normě moc není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek