Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, vy tady na emiminu všechno víte, tak mě snad trochu uklidníte a poradíte.:) Mám od kožního dr. diagnostikovaný snad atopický ekzém(povídal že to asi je AE, ale že přesně neví
).Předtím, než jsem k němu šla, jsem vyzkoušela snad vše - obyč. indulonu, lipobasi, excipial, konopnou kosmetiku - po té se to trochu zlepšilo. Dr. mi samozřejmě hned předepsal Kortikoidy, konkrétně Diprosone. Po týdnu mazání výsledek žádný, spíš ještě horší. Už jsem fakt zoufalá, mám to právě jenom na rukách, stydím se za ně
Nikdy před tím jsem to neměla, prý může mít vliv i porod a kojení - hormony. Od porodu jsem 14 měsíců a nekojím asi 3 měsíce. Tak vás prosím co pomohlo vám, už fakt nevím ![]()
A jak to začlo? Nebyly to červené puchýřky, ty lehce svědí, pak se jako stáhnou a seschnou, začnou se rozpráskávat ruce a pak se znovu vysejí, ještě intenzívněji?
Ahoj pett14, začlo to přesně jak píšeš, akorát ty puchýřky jsoutakové průhledné a svědí to spíš před tím výsevem. Mě připadá, že ten doktor vůbec nevěděl o co jde.
ahoj, já mám též AE, mně napřídklad Diprosone nepomohl vůbec ![]()
mám výbornou zkušenost s Elocomem. Mám ho jen na nejhorší místa, většinou máznu 1-2× a mám pokoj na nějakou dobu.
Na tohle téma je tady diskusí několik. Najdi si je a pročti ![]()