zarudlé tvářičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
166
7.8.09 11:26

zarudlé tvářičky

maminky, prosím, poraďte…
z ničeho nic se mu včera udělaly trochu červená místa na tvářičkách, dnes má rudé tvářičky, možná trošinku oteklé
nejsem si vědoma změny, já to tipuju na nějakou alergii na něco co třeba snědl, od rána mu to mažu kde čím, ale jak mu na to sahám, omývám a zkouším něco jiného tak je to ještě horší :cry:
k doktorce zatím nechci, už jsme to kdysi měli, nějak to odeznělo, ale kdybyste měly nějaký tip, co s tím…
zkoušela jsem kalciovou mast, pak hodně hydratační krémy na atop…, fakt nevím, chtěla bych mu je nějak zchladit, má je horké, ach jo.
mám tady ještě třeba Aktiv Aloe s Panthenolem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1837
7.8.09 11:32

Kleea,
možná to zní absurdně a nebo to není vůbec ono, a nevím kolik je malému, ale naše malá tohle mívala, když se prostě a jednoduše opálila na sluníčku!
Teď jak to čtu, tak jsem si vybavila, že jsme druhý den zkoumali, od čeho má ta rudá kola, a nakonec moje mamka zjistila, že to má od sluníčka. Jinak neměla většinou nic jiného - čelo, nos, všechno zůstalo bílé, a jen ty rudé tváře…

(alergie to také může být, ale ta by se asi projevila možná i jinde po těle…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
7.8.09 11:48

malému je 20 měsíců, myslím, že to asi sluníčko nebude, on na sluníčku nebyl, tedy jen chvilinku na procházce včera a to hlavně ve stínu, on sluníčko nesnáší, takže ksichtíček na sluníčko neukáže, myslím, že tím to nebude, ale děkuju za tip. Po tělíčku nikde nic nemá, vypadají hrozně podrážděně ty tvářičky jakoby hoří :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
7.8.09 11:50

Aha - tak to nebude od slunce.
Příbuznej (bratrance syn) míval takový tvářičky, ale pak se mu tam dělaly takové jako trochu „mapy“,ale on to měl tedy jako „součást“ ekzému.
A když snědl nějakou pro něj dráždivou potravinu, tak se mu to udělalo, a taky na nožičkách (nejdřív na lýtkách, a potom v ohybech kolen a loktů - prostě ekzém).
Tváře jak oheň, následně si je teda docela i drápal, léčili mu to nejdřív nějakou mastí, která ale moc nezabrala, a nakonec nějakými spařenými otrubami… A ty zabraly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
7.8.09 11:53

tak já doufám, že jak to přišlo, tak to zase odejde…

jak se vzbudí, zkusím opláchnout a pomatlat tím aloe s pantenolem, je to na spáleniny ze slunce, kéž by mu to pomohlo, sice tam není uvedeno, že to je pro děti, ale snad mu to neublíží :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
7.8.09 11:53

Ahoj, tak dcera měla takovéhle tvářičky, když jí rostly stoličky. Ráno nic, pak během dopoledne takhle vyrudla a tak dva tři dny to vydrželo a během toho se jí prořezaly na obou stranách zuby.
Jinak bych to ničím moc nemazala, ono se to tím opravdu spíš dráždí, nanejvíš ochladit namočeným kapesníkem a kdyby se to nelepšilo, pak bych pro jistotu zašla k MUDr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
7.8.09 11:55

to jsou věci, zoubky taky ještě nemáme všechny, tak kdo ví, to by mě fakt nenapadlo, že by to mohlo mít souvislost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
7.8.09 12:46

Moje dcera to měla u všech zoubků, většinou to byl jediný příznak, že rostou. Ovšem s každým růstem zoubku=zčervenáním tváří jsme dumali, cože jí to může být :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
7.8.09 13:09

popo
a kdybys mu tam zlehýnka sáhla (tam kde jsou stoličky ) -tak mu to nic nedělá?

jinak - od stoliček je to zarudý,ale „kvalita“ kůže zůstává přibližně stejná, zatímco u těch alergií to tvoří nějaká „ložiska“, šupinkaté plošky, mokvající plošky, různě… každopádně kůžička např. z pohledu bokem proti světlu je evidentně změněná…

tak ať to jsou ty zoubky, je to sice taky blbý, ale pořád ta „lepší“ alternativa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
7.8.09 22:57

tak na zoubky jsem koukala, ale je to těžký pusinku neotevře, musela jsem ho lechtat jak se řechtal, tak jsem se snažila, ale dozadu je to těžký. Sahnout si nenechá, potvora kouše :lol:
Byli jsme venku, na vzduchu se to trochu zlepšilo, zesvětlalo, ale večerní koupání to zase zhoršilo.
jak jsem to zkoumala, je to horká kůže, trochu zdrsnělá, jak to venku trochu světlalo, tak se to zároven vyhlazovalo, takže fakt nevím co to je 8O uvidíme zítra, snad bude líp

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
7.8.09 22:58

aby toho nebylo málo, tak ho chudáčka štípla vosa do ouška :cry: tak bylo veselo a chladili jsme doma ouško, do toho ty tvářičky, venku na nás civěli jak na zjevení :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
9.8.09 13:21

Ahoj, tak jak se to vyvíjí? Už tvářičky zbledly a ouško splasklo? Myslím na vás, tak dej prosím, vědět jak na tom jste. Tyhlety nejasné choroby / nechoroby nemám ráda :? , člověk jen čeká co z toho bude . . .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
166
9.8.09 13:35

ahojky, tak situace už je mnohem lepší - podotýkám, že s tím raději nic nedělám…
ouško, díky bohu ok, tvářičky lepší, chvílemi už je to téměř pryč, pak se to zase vrací, ale naštěstí už ne tak do ruda. Nechápu. Evidentně to reaguje na jakékoliv podráždění, ať už omytí, namazání… Přijde mi to prostě přecitlivělé. Ale nechci to zakřiknout, je to na ústupu, možná už zítra bude ok. Třeba teď jak spinká, leží tvářičkou na prostěradle, tak asi jak se trochu zpotí, hned je červenější.

Už jsme to jednou měli, nepřišli jsme na to.

Jsou to záhady. Jako očička. To bylo asi před 3 měsíci. Najednou mu začala hrozně slzet, doma ok, jak jsme vyšli ven, tak to spustilo, kapala jsem je, jak to přišlo, tak to odešlo (naštěstí). Nebyl nastydlý, nic. Včera venku zase z ničeho nic slzičky, dnes dobrý, to člověk furt koumá a neví :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek