Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@kocourGarfield krasne napsane, jen ten figl jak se s tim vnitrne smirit no, ten prechod, ze uz jsou dospele…
Nejstaršímu teď bylo 19. Ale teprve bude maturovat, takže ho za dospělého nepovažuju
. Dělá právě řidičák a taky ho moc (hlavně o víkendech) nevídáme. Ale pořád se domů rád vrací. Bojím se o něj stejně, jako o jeho dva mladší sourozence (a myslím, že stejně se budu bát, i když jim bude padesát
. Ale dávám mu volnost a vím, že je to slušně vychovaný kluk. Dneska se oba kluci vrací z podzimek ( jsou skautští vedoucí), takže budu vařit svíčkovou a těším se, že je zase budu mít všechny doma pohromadě
.
Ja dve.
Syn 27, ženatý, si předělává vedle stojící garáž na domek. Ale uz dva roky to neni schopen dodělat, protoze ta jeho skoro nepracuje a táhnou to z jedné výplaty. Neco málo nám platí, trochu pomáhají, ale ne moc.
Dcera 19 chtěla na rok do práce, aby si oddechla od skoly. Dali jsme ji obývák. Ta nám nic neplatí, snaží se nakupovat a pomáhá s vařením, péči o starého dedu (bydlí s námi v odděleném bytě) a hodně hlídá nejmladší (5let). S úklidem nepomáhá.
Moje spokojenost je tak 75%. Nejvic mi hrabe z dedy a snachy. Ale moje děťátka prece nemůžu nemilovat 🤣. (Sarkasmus)
Verim ze za rok se situace zlepši.
@Nekoukej! píše: Více
Tak to ja dceři naložím do auta jeste 5letou segru a poslu je jezdit na kone. Nejak je proste beru jako dospěle uz cca od 14-15 let, kdy se začali dospěle chovat.
Bojim se o ne, ale to se bojim i o malou, o manzela, o svého tátu.
@Nekoukej! To neporadím, nemám s tím problém.
Dle mě je to přirozené, věkem se prostě osamostatní.
Mám už i skoro zétě, 2 děti mi už doma nebydlí. Těm mladším je taky už 18 a skoro 17. A i ty považuji za skoro dospělé. Nemám ten ten mezník bydlení doma (to můžou klidně ve 30).
Jako že se vrací rádi domů no jasně
Stejně jako s námi jdou na akci, někdy i dovolenou a pak se seberou a spokojené odjedou " k sobě". ![]()
Jako ven chodí samozřejmě i ten nejmladší.
Jinak já bych to asi probrala s nějakým odborníkem. Myslím, že je škoda se zbytečně trápit.
![]()