Mladá dívka v nesnázích

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
8
28.10.24 21:07

Mladá dívka v nesnázích

Dobrý den,
Prosím o radu, jsem mladá dívka ve věku 19 let nedávno jsem ukončila střední školu.
Během ní jsem si začala s jedním klukem, ale rodiče mě donutili abych si vazala jiného.(Jsme v sektě snažím se odejít)
On mě mlátil a… víte…
Utekla jsem od něj, protože jsem zjistila že jsem těhotná ale nevím kdo je otcem dítěte.
Přítel ze střední mě vzal opět k sobě, za to jsem moc ráda hodně mi pomáhá, myslíme a doufáme že dítě bude jeho, ale nejsem si jistá.
Co by jste mi poradili? Může se můj manžel domáhat nějak dítěte? Ještě jsme se bohužel nerozvedli a nechci to zbytečně tahat k soudu.

moc děkuji všem co odpoví je to pro mě důležité v zákonu se ještě moc nevyznám. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24552
28.10.24 21:11

Manžel je automaticky zapsán do rodného listu jako otec dítěte. Takže ano, domáhat rodičovských práv se může. Samozřejmě by měl v takovém případě i platit alimenty. Soudu se nevyhnete, pokud budete vy nebo on chtít otcovství popřít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35460
28.10.24 21:17

No, budu dělat že tomu věřím. Otec bude automaticky manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27559
28.10.24 21:22
@JancaS84 píše: Více

měla jsem kdysi spolužačku, hodná, šikovná, den po osmnáctých narozeninách se musela vdát budoucího manžela viděla párkrát neznala ho, taky byla v jisté sektě už je to x let a docela často na ní myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35704
28.10.24 21:25

Dítě bude oficiálně manžela ať chceš nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
28.10.24 21:37
@pikola píše: Více

A co testy DNA? nedoplnila jsem že mé manželství trvá jen pár měsíců vlastně nevím kdo je otec :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75963
28.10.24 21:57
@Alita77 píše: Více

to je jedno, dítě narozené za manželství je dle zákona vždy manželovo, a i když se rozvedete, tak je nějaká ochranná doba po ukončení manželství, nevím jestli 180 nebo 300dní, kdy je dítě pořád ze zákona manželovo,
po narození dítěte si udělejte testy DNA a podle toho budete postupovat dál, zapsat do RL jiného otce je velmi složité, jde to přes soud

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7197
28.10.24 22:02

To je jedno, dítě bude papírově manželovo.

Testy DNA možné jsou, ale trvají dlouho a po tu celou dobu bude mít manžel nárok na dítě. Navíc o přepsání otce rozhoduje VŽDY soud. A to podle nejlepšího zájmu dítěte, ne tvého. Takže klidně může nechat manžela v rodném listu i když není biologický otec protože je to v zájmu dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35704
28.10.24 22:11

To by stejně nešlo jinak než přes soud.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4147
28.10.24 22:26

Musis podat navrhna rozvod co nejdriv. I tak se narodi minimalne v ochranne lhute. Tvuj pritel se bude muset domahat otcovstvi soudne, jinak tam zustane manzel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64867
28.10.24 22:30
@tini píše: Více

Tak ten manžel muze byt asi taky otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
29.10.24 00:14

Na potrat je už pozdě? Nebo chceš rodit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15097
29.10.24 05:42

Trollolloo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
29.10.24 06:58
@karkarka píše: Více

Proč hned trol? Vždyť se podívej, jak dopadla ta paní ze sekty, teď nedávno. Normálně jí nechali umřít. Aspoň to miminko, že zachranili. A ten jejich guru nebo co to je, ten taky kdoví co tam s těmi ženami dělal. Nebo slavný případ guru Járy? Ty sekty tu jsou, jenom o nich nevíme. Můžou se tvářit jako komunita lidí s preferencí určitého způsobu života, ale přitom tam mohou být kdoví jaké poměry. Je to hodně smutné, zvlášť když jsou do toho zataženy děti a takhle mladí lidé, závislí od malička na té sektě. Nemůžeš vidět trola za každým stromem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová