Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Udělejte si to jak chcete vy
já měla. na svatbě jen 12 lidí celkem a pak oběd a ve 4 jsme byli doma i bez kamarádů.
Slavit a juchat není povinnost. Je to vaše svatba, udělejte si ji takovou, jakou ji chcete mít.
My byli sami a za svědky nám šly dvě paní z úřadu
za 15 minut hotovo, jeli jsme domů, tam jsem uvařila svíčkovou, bouchli jsme sano a večer ještě grilovali.. Nikdo z okolí a rodiny to ani nevěděl (taky se vzájemně nemusí a mezi sebou taky ne
) mámy s náma pár týdnů nemluvily, jinak dobrý
ale my už jsme spolu X let a máme tři děti, jen jsme to konečně dotáhli do konce a nebylo třeba s tím dělat nějaký cirkus ![]()
Takže si to udělejte podle sebe a na ostatní kašlete, je to váš den a vaše věc ![]()
Úplně klidně, přijde mi to docela normální, tenhle váš systém. Jen pozor, aby ta party s kamarády byla na jiném místě, možná i v jiný den, abyste náhodou neměli problém po pár skleničkách vypakovat rodiny domů (pokud je tam tedy skutečně nechcete) ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den chci se zeptat zda jste někdo neměl podobně. Plánujeme s partnerem svatbu a moje představa jelikož se naše rodiny nemusí je taková, že by nás oddali a pak bysme se přesunuli do restaurace klasický předkrm, polévka, hlavni chod a dezert. Rozkrát dort nějaké to pivo a jít domů. Potom oslava už jen s kamarády. Není to hloupé?
Ideální…
Udělejte si takovou svatbu, jakou vy dva chcete. Blbý to pro okolí může být, ale konečna volba je stejně na vás. My jsme měli velkou svatbu, ten den jsem si užila se vším všudy, ale je pravda, že ten stres, co jsem předtím měla, bych znovu zažít nechtěla. A paradoxně to, co jsem si nejvíc přála, mi nakonec vůbec nebylo příjemné - strašně jsem se těšila na to, až pujdu se svým taťkou tou „uličkou k oltáři“ (je to v uvozovkách, protože jsme měli svatbu na louce u rybníka). A pak jsem vůbec nevěděla, kam se dívat a nechtěla jsem, aby se všichni dívali na me
A to jsem fakt extrovert a miluju být středem pozornosti.
A jelikoz naši mají penzion a restauraci, děláme spoustu svateb, velké i malé. A je fakt, že velké bývají mnohem veselejší a svatby, kdy se dva jen vezmou na radnici a přijdou se svědky na oběd nijak veselé nejsou, ale v konečném důsledku stejně nejvíc záleží na tom, co se líbí nevěstě a zenichovi a jak tu svatbu chtějí.
Jsme s chlapem 10 let a máme dvě malé děti jde nám jen o to aby jsme se všichni jmenovali stejně. Proto tak jednoduše jen.
Hele, my se dohodli na svatbu v pracovní den. Dopoledne se oddat, jít na oběd - svědci, rodiče. O víkendu akce doma - hostina ve stylu uděláme řízky, salát, koupíme zákusky, k večeru grilovačka - každý dostane špekáček napíchnutý, opeče sis jej, bečka piva naražená ať se sami obslouží. K dispozici bude i maso na gril.
Jednoduché, levné. Kdo kefrá, nemusí chodit vůbec.
Kdybych se někdy rozhodla, že svatbu chci, tak by proběhla úplně stejně
Obřad, jídlo a chvilku si popovídat, pak domů a oslava pro kamarády zvlášť
Ekonomické a bez stresu z dlouhého a náročného plánování, jako třeba zařizování DJ/kapely, zábavy pro hosty apod. ![]()
Pokud to chcete, tak není hloupé nic. My se brali jen ve dvou - odjeli jsme k moři a tam se vzali. Pak jsme udělali party, kam stejně přišli jen ti, se kterými bez problému vycházíme, a byl klid ![]()
My jsme měli na obřadu asi 10 lidí. Na hostinu (rožnění prasete + sud piva) pak přišli navíc ještě sousedi, takže nás nakonec bylo asi 15.
My se brali za přítomnosti mých rodičů s partnery, manželova syna a fotografa s družičkou(to byla neteř s tátou). Sešli jsme se ráno u nás, dali něco dobrého a kafíčko, pak jeli na obřad a poté jen na oběd. Po něm se všichni rozjeli domů. My jsme šli s manželem na procházku a udělali si soukromou oslavu doma. Bylo to pohodové, žádný stres a musím říct, že jsem si užila fakt každý okamžik. Stát mi za zadkem 50 lidí, byla bych strašně nervózní. Blbé to není, kdybych se měla vdávat podruhé, nechci to jinak ![]()
@Anonymní píše:
Jsme s chlapem 10 let a máme dvě malé děti jde nám jen o to aby jsme se všichni jmenovali stejně. Proto tak jednoduše jen.
Měli jsme to podobně. Jen nejbližší rodinu, kvůli babičkám a těm, kteří na oslavy moc nejsou. Po obřadu si pokecali, kdo chtěl, tak odjel domů a odpoledne přijelo pár kamarádů. Naprosto v pohodě a klidu.
Dobrý den chci se zeptat zda jste někdo neměl podobně. Plánujeme s partnerem svatbu a moje představa jelikož se naše rodiny nemusí je taková, že by nás oddali a pak bysme se přesunuli do restaurace klasický předkrm, polévka, hlavni chod a dezert. Rozkrát dort nějaké to pivo a jít domů. Potom oslava už jen s kamarády. Není to hloupé?