Dostal syn málo dárků?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bilyleknin
27.12.25 07:20
@Anonymní píše: Více

Myslím, že toho dostal fakt hodně. :nevim: To je několik velkých dárků. U nás se toho dostává méně a to nejsme žádný chudasove. Knihy kupujeme v antikvariatech a dáváme jich víc. Plus jeden větší dárek. Důležité je dát to, co si dite přeje a bude si s tím hrát delší dobu a ne dvacet dárků, který hodí do rohu. Kolik si toho z vánoc pamatujete vy? Já hlavně ty top dárky, tak jeden dva max :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.25 07:35

Z mých dětí mělo každé jen 3 dárky a to ještě levnější než tvůj syn. Obleček na panenku ( cena cca 250 Kč), karetní hra ( 300 Kč), chemické pokusy (cca 600 Kč), menší sada LEGO (700 Kč), každý mikinu (700Kč). Toť vše. Já jsem si nadělila bezoplachový balzám na vlasy a sůl do koupele ( celkem za asi 300 Kč).
Jedna věc je, že nemáme peníze, ale celkově mi přijde naprosto zbytečné a zbytečné to dárkové šílenství. Moje děti jsou spokojené - lego složili na Boží hod, hru hrajeme každý den, chemické pokusy už taky zkouší, v mikinách chtějí v lednu do školy.
Po pravdě jsem doteď netušila, jak moc dárků je běžné si dávat a jsem lehce v šoku. 8o

• Citovat
  • Upravit
12933
27.12.25 07:39

Přijde mi to spíš hodně.
Pokud někde dostali ještě víc, přijde mi to spíš jako extrém v negativním slova smyslu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1804
27.12.25 07:55

Neřešte, kolik dostali jiní. Vždycky se najde nějaké dítě, které dostalo víc, než to vaše. I kdybyste byla milionářka a váš syn dostal nejvíc věcí z celé třídy, tak ve vedlejším městě bude dítě miliardáře, které dostalo víc… Jsou taky děti, které dostaly mnohem míň než váš syn. Tohle porovnávání k ničemu dobrému nevede. Říkáte, že syn byl spokojený - a to je jediné, na čem přece záleží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.25 07:56

My peníze máme a za mě je to pěkná nadílka. Je skvělé, co jsi jako samoživitelka synovi zajistila.

• Citovat
  • Upravit
13760
27.12.25 08:00

Tolik dárků obvykle dostává syn od celé rodiny… A to nejsem samoživitelka… Vždycky najdeš někoho, kdo dává ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.25 08:08
@Černá Madonna píše: Více

Myslím, že tady se ptá dobře, protože tady dostávají děti max 4 dárky- knihu, něco na sport, lego a něco co si přály :mrgreen: My jsme z těch, co mají desítky dárků pod srromkem a vyhovuje nám to. Neutracime desetitisíce a zároveň nekupujeme Temu sragory. Prostě 2 měsíce dopředu beru, co mi přijde pod ruku ať už pro dospělého nebo dítě- v drogerii samolepky, hru od Kvida, kouzelný prášek do vany. Pro dospělého vůně do auta, prskavky, krabičku bonboniery…ale ne, nemyslim si, že děti se 7 dárky a dospělí se 3 o něco přichází, to zas ne. Nedovedu si představit stromek s 10 dárky, ale to je celé.

• Citovat
  • Upravit
1080
27.12.25 08:56

Za mě toho dostal moc :lol: my jsme dávali dětem každému 1 velký a 1 malý dáreček. A všichni byli spokojení :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4947
27.12.25 09:01

Jsem na téma “kolik dárků” četla před Vánocema i několik článků, které vycházely z různých psychologických studií.
Shodly se v tom, že příliš mnoho je špatně a vede akorát k rozbalovací agonii, kdy dítě v podstatě nezajímá nic jiného než to škubání papírů. V tom, kolik je teda “správně”, úplně ve shodě nebyly, ale v podstatě to tak vycházelo, že zhruba mezi třemi a 7-8. U třech k tomu dávali i symboliku tří králů, co taky přinesli tři dary, u těch 7-8 tvrdili, že to je počet, který dá dítěti pocit, že toho dostalo hodně, ale nezahltí ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6002
27.12.25 09:09

Od nás obě moje holky dostávají vždy 5 dárků, z toho jsou mezi nimi i měkké dárky a praktické.
Za mě to úplně v pohodě stačí. Škoda, že i babičky neví, co je dost, ale chápu, že chtějí vnučkám dopřát.

4 letá dostala : gabby domeček, barbínu, dětský foťák, elektrický kartáček a malou hromádku potřebného oblečení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.25 09:23
@smile_xxx píše: Více

Máš specifický vkus na prskavky jo :mrgreen: a řeč je bych řekla o dětech především.

• Citovat
  • Upravit
2689
27.12.25 09:32

Přijde mi to akorát. U nás děti dostávají podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35330
27.12.25 09:33

Je to uplne nornalni pocet darku, aspon podle me. A jsou to hezke a chytre darky. Ja bytostne nesnasim kupovani ptakovin, co pak nekde prekazi. Snazim se kupovat neco prakticjeho, neco zabavbehi a neco vtipneho… pro dospele jeden nebo dva darky, pro deti tak 5-7..odhadem. I tak myslim, ze deti rozmazlujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
27.12.25 09:33

vždy je to fajn a nejdůležitější nebyl spokojený on :palec:. Dcera je starší a jo na kusy hodně, ale zase ne každé dítě chce dostat na vánoce 15 knížek :mrgreen: A knihy byla velká část dárků, chtěla i čtečku knih což byla nejdražší položka, pak dostalastojan na noty který by dostala i tak a pak už drobnosti. Dokud se bralo lego tak to naskakovala částka taky rychle :? vsadím se že dárky o které si dcera psala kdyby dostalo jakékoliv ze spolužáků tak nadšené nebude :mrgreen: A ve výsledku největší radost udělala dárek do 200,–. Já tušila že budeme brzo litovat :mrgreen: Chtěla kaso a teď od 24 na to hraje, zlaté housle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí