OSPOD kontrola na udání, mám strach
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
OSPOD kontrola na udání
Ahoj, chci se zeptat na zkušenosti. Exmanžel na mě poslal udání. Paní mi neřekla, že přímo on, ale je mi jasné že on. Vyhrožoval mi tím. Nevím čeho se udání týká, ale bojím se.
Mám 3 dcery. Plnoletou a 2 ne. Plnoletá má svůj pokoj. Těm dvoum jsem nechala svojí ložnicí a spí na manželské postelí, protože teď si nemohu dovolit koupít postele. Mají jeden psací stůl dohromady. Četla jsem, že je důležité aby mělo každé dítě svoji postel a stůl. Tak mám strach zda to nebude problém. Oblečení maji dost, snažím se aby měli stále i ovoce, zelenínu prostě aby v ledničce stále bylo co brát.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Neboj se. Ne každému se vejdou do pokojíku dva psací stoly. Spousta dětí dělá úkoly u stolu v kuchyni. A vzhledem k tomu, že trochu vím, v jakých rodinách děti bohužel zůstávají, tak se opravdu nemáš čeho obávat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mirka1985 to co popisuješ pro ospod fakt problém není, viděla jsem domácnosti, kde děti spaly na zemi, lednice prázdná a prošlo to ![]()
Jinak letiště prodej na bazoši-marketplace a kup v ikea za dva litry každé postel, jeden pracovní stůl nevadí, vystřídají se, nebo jedna může pracovat v kuchyni, dobré je mít čisto, uklizeno, základní potraviny doma (i zásoby jako těstoviny, rýže, vejce, luštěniny - jen normální množství ), taky je potřeba mít v pořádku školu, omluvenky a absence, to ospod zjišťuje hodně…žádné zbytečné omluvenky.. taky mít v pořádku boty-bundy-na zimu teplejší věci, mohou se dívat, hygienu, zubní kartáčky, teplá voda…
neboj, to bude dobrý, kdybys viděla, kde všude v zájmu „rodiny“ děti zůstávají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 Myslím, že letiště není nutné prodávat, pokud jim to tak vyhovuje
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava je vhodnější, když má dítě svou postel, jak emočně, tak hygienicky…
ale aktuální stav na závadu není. I tak je pro větší dítě lepší soukromí, své vlastní útočiště, klidně i pod postelí své vlastní šuplíky-úložné prostory jen pro sebe… píšu z praxe.
Ovšem jak říkám, děti nechal ospod i v počurané páchnoucí matraci, přímo v mé přítomnosti, pracovnice jen doporučila to převléct a odešla - se vsadím, že to tam nechali přesně v tom stavu, co byl…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
Tomu rozumím, ale vzhledem k tomu, že zakladatelka píše, že je momentálně omezena finančně, tak na stávající situaci se nemusí ničeho obávat. Časem až situace dovolí, určitě dětem dopřeje lepší uspořádání
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kfětoslava jasný, však já to tak myslím a uklidňuju ji
v ČR by se hodně lidí z běžné střední či vyšší třídy divilo, v čem ospod nechává žít děti.. náhradní péče je pro ně až to poslední řešení, až je dítě přímo ohrožené… těžko soudit, je to případ od případu, některé děti byly vděčné od nás i za suchý rohlík a maják na autě, že si mohly zkusit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přidávám se k Lucy a dalším, v rámci svých možností měj čisto, doma nějaké jídlo jak zásobu, tak k okamžité konzumaci, ošacení a boty dle počasí, školu v rámci možností v pořádku.. Taky zažívám naprosto otřesné podmínky, ve kterých děti žijí, sociálka tam je jako doma a vše ok.. Jedna rodina, kdy se prarodiče starají o svou zlobivou a duševně nemocnou dceru, přitom sami berou drogy. Do toho mají v malinkém bytě v péči dalších asi 5 dětí od svých dalších dcer, které pijou a fetujou a děti jim tam samy nechaly, nebo jim je OSPOD prostě do těch podmínek přivezl - „Jste prarodiče, tady máte a starejte se“. Dítě 1. třída bylo přivezeno bez kousku oblečení, aktovky, bot, ani bačkory nemělo do školy… A tohle nikdo neřeší. Zakladatelko, neboj se, jsi určitě dobrá máma a děti se u tebe mají dost dobře na to, aby do toho OSPOD šťoural.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za zprávy, alespoň trošku sem se uklidnila. Vůbec nevím co od toho čekat:-( a hlavně co na mě nakydal. Uklizeno tak nějak se snažím mít stále, ale dokonalé to není. Teď mi hodně pomohl můj táta, že mi udělal velký nákup ať mám zásoby i na vánoce.
Bohužel zimní boty ještě koupený nemám, to semnou pojede mamka, ale až za 14dni, tak snad to nebude problém. Bála jsem se hodně te postele. Dceram je 12 a 8. Ale ve škole je vše v pořádku, nezameskavaji a chodí pravidelně. Já jen nechápu kde se v mužích bere taková zloba tohle udělat a co si od toho slibuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@teroonka píše: Více
To je hrozný… A jaký k tomu mají ty soc. pracovnice důvod, že ty děti neodeberou?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AnastazieB píše: Více
protože je to rodina (prarodiče těch dětí) a mají střechu nad hlavou. V našem kraji není moc možností náhradní péče, nevím do jaké míry si prostě jen úřednice ulehčují práci, odvezou děti od zfetované nebo ožralé ženské příbuzným a nashledanou. Mají tam třeba 3-měsíční mimino, které jeho matka u těch svých rodičů prostě odložila a odjela do ciziny, závislá na alkoholu. Nebo ten malý školáček, vystoupili z auta, dítě předali v jednom oblečení a sbohem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím tě, klid. Děcka máš zabezpečené, nic jim nechybí. To bys koukala, v čem kolikrát žijí někteří naši žáci, a přesto je nikdo z rodiny nevezme, pokud jakžtakž funguje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mirka1985 píše: Více
Neboj se nic, ony přijedou na udání, ale když uvidí to, co vidět chtějí, že je úplně v pořádku, provedou zápis a budeš mít klid. Jsou to haj.zli, zhrzený chlap je horší než zhrzená žena..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit