Osamělost po porodu – jak se s tím poprat?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Osamělost po porodu
Ahoj maminky, jdu se vypovídat.
Mám nádhernou malickou holčičku. Je jí 14 dní. Je strašně hodná, pořád jen spinka, brečí jen při nepohodlí, nebo když má hlad.
S jejím tatínkem jsme se ve 3tim mesici těhotenství rozešli. Nemám pořádně žádné kamarádky a ty co mám, chodí do práce. Bráchu a švagrovou mám přes 200km daleko, rodiče jen mamku.
A teď k věci. Maličká je opravdu zlatíčko, hodná, spinká 3 hodiny. A v těch chvílích přemýšlím nad vším možným, že nemá úplnou rodinu, zda jí dávám všechno, táta za ní jezdí, snaží se každý den, ale mě pořád chybí jako partner. Miluju ho do teď. Cítím se strašně osaměle, zvlášť ve chvílích, kdy malicka spí.
Vím, že sama nejsem, mám ji, ale nedokážu se toho smutku zbavit. I si říkám, zda mě mateřství naplňuje. Doma se s ní nudim a jen koukám na televizi, nebo na ni.
Že to přejde a bude líp? Jak z toho ven? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Však můžeš vzít kočár a vinět ven. Začínají různé akce. Třeba bude někde nějaké cvičení s dětmi
, bazén…
Nejvíc času venku jsem paradoxně trávila právě když byla dcera malinká v kočárku. Říkám si, že jsem možná toho měla víc využít. Jak začala chodit už to bylo horší a všechna místa bych si s batoletem troufla.
- Citovat
- Upravit
Zkusit přes FB zkontaktovat nějaké místní maminky a chodit třeba na společné procházky, na zákusek do kavárny, později na hřiště nebo do hernicek…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vladusxx píše: Více
To mě napadlo, ale malička má teprve 14 dní, tak to nehrozí zatím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bude líp ![]()
Já třeba pociťuji nemožnost si zacvičit. Jestli ti holčička spinká a je to možné-cvič, budeš mít lepší náladu.
- Citovat
- Upravit
Chodit ven na procházky, zkusit najít jine maminky v okolí,…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě bude líp. Až bude malinká krapet starší bude to zase o něčem jiném. Chodila bych hodně po venku vyčistíš si hlavu a možná potkáš nějakou novou kamarádku. Zkus třeba plavání nebo jiné aktivity muže to být fajn. Pozvi mamku třeba na týden pokud by mohla dorazit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kyselý červík na procházky s dalšíma maminama můžes…děti budou v kočárku spát..ty si pokecas…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nechtějte se toho smutku zbavit. Dovolte si ho. S tím se nedá dělat nic jiného, než ho celý prožít a přijmout. Až se vyčerpá, zmizí sám a bude to dobré. Podstatné ale je neutíkat před tím, co cítíte, nepotlačovat to. A nelynčovat se za to, že tohle období, které má být krásné, neprožíváte tak, jak byste si představovala. Prožíváte velké zklamání, takže je zcela pochopitelné, že jste smutná. Všechny emoce patří k životu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MartinL45 po x letech jsme zjistili, že asi hledáme každý něco jiného a že jsme to drželi že setrvačnosti. vztah bych řekla, že máme hezký, kamarádský. Pomáhá jak finančně, fyzicky, psychicky i s nákupy. Jen já ho prostě ještě miluju, on už to má jinak.
Ale zase mám díky němu to nejcennější. Dítě z velké lásky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím že tvůj problém není osamělost, ale to že každý den vidáš člověka kterého miluješ, a nemůžeš ho mít. Alespoň teda soudím podle sebe, když nejsem zamilovaná, nemám absolutně problém být sama. A hlavně ty sama ani nejsi máš dcerku. Z toho bude obtizne se vymotat, dokud se neodmilujes. Takovy zacarovany kruh, kontaktu s byvalym se nevyhnes jeste dlouhe roky. Citum se spatne porouci..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kyselý červík píše: Více
Ahoj, a není u vás nějaké cvičení pro maminky s kočárky venku? Chodila jsem s oběma dětmi, už teda pár let zpátky, běhalo se po parku, cvičilo u laviček, v létě na dece, byly jsme parta+ lektorka, která vedla i cvičení pro miminka, to bývá od 3 měs.
Je jasný, že se teď ještě dáváš teprve dohromady po porodu, tak zatím stačí normálně procházky, a jestli ti hezky spí i doma, můžeš dělat přece cokoliv, co ti zlepší náladu, číst si, udělat si pleťovou masku, něco dobrého k jídlu (i do zásoby, až bude míň spát a víc vyžadovat pozornost), založit fotoalbum nebo mimi deníček s fotkama, začít si třeba vytvářet foto knihu, kalendář a mít rovnou i dárek pak třeba pro babičku k Vánocům… Ale jak už tu zaznělo, chlapa doma ti čokoláda nenahradí… ani ty kamarádky…a kvůli malé budete v kontaktu ještě dlouho, o to je to pro tebe horší no, ale aspoň že se stará a zajímá - zatím… máte nějak vyřešené výživné? I na tebe? Nebo je ještě nějaká šance, že to dáte dohromady? Rozcházet se s někým, s kým čekám dítě, protože nevíte ani jeden co vlastně chcete, nebylo asi úplně nejšťastnější rozhodnutí, min před porodem. Záleží, zda chtěl odejit on, zda bylo dítě plánované, asi ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit