Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Amlka poprosit kamarádku a bohužel mít vlasy jen na ramena pokud by neslo se toho zbavit
@Amlka Pořídit kouzelný všiváček a po zde zmíněném zábalu olej+alpa vyčesat, jde to i sama sobě. Jo a podstatné slovo v příspěvku, je to kouzelný
obyč, co dávají k šamponům jsou celkem na nic.
Přidávám se k olejovému zábalu. Olej + jakýkoliv alkohol (my neměli Alpu, zato jsme tu měli nějakou levnou silnou vodku, kterou by nikdo nepil, tak jsem použila to), nanést, zakrýt igelitem a ručníkem, nechat delší dobu a vši se zadusí. Po týdnu zopakovat, po dalším týdnu radši ještě jednou.
@Amlka Naprosto Ti rozumím. Stalo se mi to na podzim. Mám vlasy pod zadek. Bylo to zoufalství, teď jsem hrdá, že jsem dokázala ty nůžky nevzít.
Všiváček je super, ale v našem případě rada k ničemu. Jednou jsem našla osobu, co se mi to pokusila vyčesat. Po dvou hodinách a hotových 20 % hlavy jsme skončily. Hrozně jsem při tom trpěla.
Myla jsem Cappisan forte šamponem k zabití těch živých, pořád dokola co dva dny. Pak se mi po dvou měsících zase nějak znovu objevily. To jsem dělala taky pravidelně ten zábal z oleje, Alpy a octa. A už je snad definitivně klid.
Já mám tři dcery a všechny máme dlouhé husté vlasy
Vši jsem měla asi 3×.
Odvšivuju si pokaždé sama. Chlap tam stejně „nikdy nic neviděl“.
Doporučuju jakýkoliv přípravek na bázi oleje. Já prostě kupuju něco na vši v lékárně - myslím třeba přípravek v lékárně Dr. Max. Ten olej (jedno s čím) zabije všechny vši. Plus vyčesávám normálním všiváčkem. Samozřejmě si na to nedivím. Základ je nanést olej na všechny vlasy.
Podle mě kouzlo úspěchu je v opakování. Protože pokud ti unikne hnida (což je běžné) a vylíhne se z ní další veš, tak jde o to zabít ji dřív, než stihne dospět a naklást další vajíčka.
Takže oni píšou opakovat myslím po 10 dnech. Já to opakuju třeba už i po 5 dnech a pak po těch 10 dnech znovu. Pokud ještě při některém odvšivení najdu veš, tak opakuju znovu. Ale myslím, že tyto tři odvšivení nám vždy všem stačily…
Vyperu ložní povlečení, očistím hřebeny.
Jako je to otrava, ale zvládneš to i sama. ![]()
Ohla jsem hlavu pres vanu a vycesala se sama. Tyden jsem vycesavala, myla si hlavu samponem proti vsim a v patek se objednala na barvu ke kadernici.
Udělej si zabal z kondicioneru nebo masky na vlasy, dej toho hodně, pod gumovou cepici a nech to klidně několik hodin, tam se všechny udusi. Koupené sampony jsou celkem naprd. Pak si tam můžeš ještě kapnout tee tree olej, ten je odpuzuje.
Vsivackem taky sem si je vyčesávala sama. Vždycky když to kluci přitáhli ze školy sem je chytla taky. Jeden čas sme s tím bojovali rok. Zbavili jsme se jich a za pár týdnů byli zase zpět pak naštěstí spolužák staršího propadl a bylo po všem. Bojovala s tím celá třída. Jinak mi pomáhalo každých pět dní mýt vlasy šamponem proti vším. A na noc napatlat masku na vlasy a dát do pytlíku a na to zimní čepici
Jak jsem velkým zastáncem kouzelného všiváčku, tak si popravdě neumím představit, jak s tím sama sobě spolehlivě vyčešu vlasy pod zadek, ono to někdy i s kondicionéem dost drhne a chce to fakt důkladně. Na tohle bych teda poprosila nějakou kamarádku.
Máme raději šampóny bez mastící složky. Úplně top je Elimax nebo Paranit - pouze balení, ve kterém je šampón, bez spreje, je jediný této značky nemastný. Paranit šampon a sprej a Paranit extra mastí.
Poprosila bych kamarádku. Vlasy do pasu mají dcery a samy si to nevyčešou. Dnes to není žádná ostuda, ale běžný civilizační problém.
@sianka píše:
Já mám tři dcery a všechny máme dlouhé husté vlasyVši jsem měla asi 3×.
Odvšivuju si pokaždé sama. Chlap tam stejně „nikdy nic neviděl“.
Doporučuju jakýkoliv přípravek na bázi oleje. Já prostě kupuju něco na vši v lékárně - myslím třeba přípravek v lékárně Dr. Max. Ten olej (jedno s čím) zabije všechny vši. Plus vyčesávám normálním všiváčkem. Samozřejmě si na to nedivím. Základ je nanést olej na všechny vlasy.
Podle mě kouzlo úspěchu je v opakování. Protože pokud ti unikne hnida (což je běžné) a vylíhne se z ní další veš, tak jde o to zabít ji dřív, než stihne dospět a naklást další vajíčka.
Takže oni píšou opakovat myslím po 10 dnech. Já to opakuju třeba už i po 5 dnech a pak po těch 10 dnech znovu. Pokud ještě při některém odvšivení najdu veš, tak opakuju znovu. Ale myslím, že tyto tři odvšivení nám vždy všem stačily…Vyperu ložní povlečení, očistím hřebeny.
Jako je to otrava, ale zvládneš to i sama.
Chudák, taky má špatný zrak jako ten můj? 🤭
Dcera mi donesla domu že školky vsi a já je od ní chytla jsme sami dvě bez tatínka a bez rodiny nevím co mám dělat abych se jich zbavila samozřejmě jsem koupila šampon a dceři jsem vlásky vyčistila má hlavičku čistou ale teď je těžký vyčistit hlavu mě když nemám nikoho kdo by mi ji vyčistil samozřejmě jsem si udělala zábal v tom šamponu proti vsim ale jak se zbavit těch vajíček a mrtvich vsi v hlavě a určitě i po těch zabalech co si dělám určitě přežije jedno vajíčko a vyklube se nová ves a tak se toho potom nikdy nezbavím jsem zoufalá a ještě k tomu mám vlasy až na zadek