Dostinex - vedlejší účinky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Erika1-1
25.10.12 09:45

Ahoj,
já jsem tuto konverzaci začínala. Dostinex beru stále a nejspíš budu brát do konce života :,(. Loni jsme ho zkoušeli vysazovat, ale dokud jsem dostinex brala, měla jsem prolaktin v pořádku. Po vysazení se mi do tří měsíců vrátili na hodnoty kolem 90 :-(. Jinak každý rok chodím na magnetickou rezonanci. Vedlejší účinky se vytratily tak do dvou měsíců. Zhubla jsem na předporodní váhu, tzn. ještě o pět kilo míň, než jsem začala brát dostinex. Je ale fakt, že jsem začala sportovat. Zato teď jím sladkýho tolik, kolik chci a váha se mi drží.

Mějte se fajn :mavam:

• Citovat
  • Upravit
3
25.10.12 11:11

Ahojky já mám 110 a taky asi budu brát dlouhodobě na MR jdu v dubnu a když jsem tam byla poprvé tak mi našli mikroadenom hypofýzy no nic moc příjemného, když víš že máš něco v hlavě :,( A co nějaké dítko máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Erika1-1
25.10.12 17:00

Ahoj, já mám taky zvětšenou hypofýzu. Mám dvě děti. Sedmiletou dceru a pětiletého kluka. :-D Já vlastně nevěděla, že mám zvýšený prolaktin, až když mi vysadil menses. Lekla jsem se, že čekáme další mimčo :oops: Dr. říkal, že se některým ženám po těhotenství hladina prolaktinu nevrátí do původního stavu, takže taky to může být po těhu. Takže jsem jakoby stále těhotná 8o teda podle hormonů.

• Citovat
  • Upravit
3
25.10.12 19:44

A máš taky příznaky jako těhotná po těch práškách? ted mi je zle, ale jde to pokud se nerozkašlu to pak mám pocit jako bych měla vyhodit vše co jsem snědla, ale jde to. akorát při noční je to trošku víc namáhavější hlavně když si vemu ten prášek tak dva dny potom je to divoké :roll: Jinak už mám těž dítko 4 letého chlapečka :lol: měla jsi to také než si to tělo na to zvyklo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Erika1-1
26.10.12 09:50

Ahoj, já takové vedlejší účinky neměla. To jen po medocriptinu a to byla katastrofa. Měla jsem brát tři tablety denně a začínala jsem na čtvrtce jedné tablety denně. Dál jsem se nedostala. Stále jsem zvracela :-( a Dostinex byl pro mě vysvobození. Beru jen půl tablety týdně, takže to necítím, ale když jsem brala jednu týdně, tak mi nebylo moc dobře. Ještěže mi půl tablety stačí. A jak se projevoval u tebe zvýšený prolaktin? Já měla tak jednou týdně až 14 dní ztrátu periferního vidění :-( vždycky jen tak na hodinku, ale potom mi strašně bolela hlava a samozřejmě mi teklo mléko z prsu a měla jsem slabou menses. Ale tu mám i teď slabou. Dokonce někdy ji nemám vůbec. Řešila jsem to i se svou gynekoložkou, ale ta mi řekla, že prolaktin mám dle výsledků v normě a na ultrazvuku nic nevidí. Těhotná nejsem, tak ať si užívám, že nemám skoro žádnou menses :? No a prolaktin zvýšený máš až po těhu nebo ještě před. Jinak mi můžeš napsat na mail: ***@ow.cz

• Citovat
  • Upravit
3
2.6.15 12:32

Dostinex

Ahoj holky, tak koukám, že nejsem sama kdo má problém s prolaktinem. Já jsem byla u doktora a řekl mi že mám zvýšenou hladinu prolaktinu 67 a napsal mi Dostinex 2× týdně 1/2 tablety a řekl že až ho doberu mám si týden na to udělat těhotenský test, tak jsem zvědavá, prcka ještě nemám ale už bych ráda. Občas se mi zvedne žaludek a je mi na zvracení a jsem hodně unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1943
25.9.15 14:58

Ahoj Holky, můžu se připojit?
Já jsem teprv snědla 2× Dostinex. Mám ho naordinován 1× týdně.
A dnes jsem teprve 12 den cyklu a začla jsem špinit. Nikdy se mi toto nestálo.
Nestalo se to taky někomu? Nemůže to být vedlejší účinek?

Děkuji moc za jakékoliv info

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.5.19 13:42

Dobrý den mám dos.beru půlku 2×týdně je mi po němteda zle na zvracení hlava třeští a motají se mi oči. Nevíte zda to je jen na začátku? Jestli se to časem zlepší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
30.5.19 13:48

Dobrý den já mám děti 10 a 13let měla jsem 2roky potíže… Až ted mi zjistili na můj popud krevního testu. Tak místo 108co mám na můj věk mít mám 729hodnotu. Je mi teda zle po tom Dostinexu mám teprve na 2časti tabletu vzala jsem si ji a žaludek na… motá se mi hlava špatně vidím a bolí mě hlava. Přejde to mám je na 7týdnů zatím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.10.21 18:42
@Erika1 píše:
Ahoj holky,

s vysokým prolaktinem je většinou spojená neplodnost. No já s plodností nemám problém. Mám dvě malé krásné a hlavně zdravé děti. Mám však problém se zvýšeným prolaktinem. Původně mi doktor předepsal Medocriptine. Měla jsem brát 3 tablety denně, ale bylo mi po něm děsně zle, takže mi předepsal dostinex. Po dostinexu mi špatně od žaludku není, zato jsem stále unavená, mám nízký tlak a hlavně mi otíkají nohy a ruce a kynu a kynu ať dělám cokoli.

Zajímá mě, jestli má některá z Vás stejné problémy při braní tohoto léku a jestli jste to nějak řešili s doktorem. S mým není moc do řeči, protože na všechno mi odpovídá, že to nemůže být tímto lékem. Tak nevím.

Díky za odpovědi. Mějte se fajn. Erika
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria