Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
s vysokým prolaktinem je většinou spojená neplodnost. No já s plodností nemám problém. Mám dvě malé krásné a hlavně zdravé děti. Mám však problém se zvýšeným prolaktinem. Původně mi doktor předepsal Medocriptine. Měla jsem brát 3 tablety denně, ale bylo mi po něm děsně zle, takže mi předepsal dostinex. Po dostinexu mi špatně od žaludku není, zato jsem stále unavená, mám nízký tlak a hlavně mi otíkají nohy a ruce a kynu a kynu ať dělám cokoli.
Zajímá mě, jestli má některá z Vás stejné problémy při braní tohoto léku a jestli jste to nějak řešili s doktorem. S mým není moc do řeči, protože na všechno mi odpovídá, že to nemůže být tímto lékem. Tak nevím.
Díky za odpovědi. Mějte se fajn. Erika
Tak já dostinex dobrala ted ve středu,brala jsem pul tablety2× týdně a mi nebylo nic,jen možná jsem unavenější,ale taky jak kdy,takže jinak fakt nic
,A jakou máš hodnotu prolaktinu,já měla 67 ,ted mi brali krev znovu a ještě nemám výsledky,tak nevím,ale snad už to kleslo ![]()
Ahoj,
já měla 87 a beru jednu týdně. V pondělí jsem byla na krvi a teď v pondělí budu mít výsledky, tak taky uvidím. Je fakt, že nemůžu hormonální antikoncepci, protože mi je děsně zle, takže mi asi hormonální léčba prostě nedělá dobře a odráží se to někde jinde.
Eriko,já brala Dostinex asi před 4lety…asi 2roky…,když jsem brala tabletu stalo se mi, že se mi udělalo špatně na omdlení. Pak jsem to brala na noc, ale stejně občas ráno nic moc…cítila jsem se, jak moucha. PO té půl tbl to pak bylo lepší, ale tělo si asi už i zvyklo.
Eriko 6 týdnu a na rezonanci tě nehnali,já mám v papírech napsáno,že pokud to neklesne,tak musím
,jinak já jdu na IVF a v uterý mi to tam brali,tak jsem sama zvědavá jak to dopadne a měla si nějaké příznaky?jako tekutina z bradavek nebo si neměla MS nebo prostě něco? Já vubec níc ,mi na to přišli ,když jsme se pokoušeli o prcka a tak mi vzali hormonální profil ![]()
Já všechno v pohodě. Menses ok. Když jsem si hodně zmáčkla na bradavku, tak mi vytekla kapka, ale kojila jsem rok a půl dceru a potom půl roku syna, takže jsem tomu moc nepřikládala význam. Přišli mi na to až po tom, co mi nasadil eutyrox (nebo tak nějak) na štítnou žlázu, protože mám příštitná tělíska (jinak hormony v pohodě)no a po nasazení jsem nedostala menses, takže tak. Jinak mi sem tam mizí periferní vidění, ale nebyla jsem si jistá z čeho to je.
Fakt ty to máš s tím viděním a na magnetickou rezonanci tě nezvou?
no zatím mě nepozvali. taky jsem se divila. prý uvidíme podle výsledů. na kontrolu jdu až v září.
hmmm
,já budu mít výsledky už ted,tak jsem taky zvědavá,na rezonanci by se mi fakt nechtělo ![]()
Ahoj, tak moje výsledky jsou v pořádku. Prý se to vrátilo na dobré hodnoty, no každopádně stále budu brát jednu tabletu týdně dostinexu. Nejradši bych je vysadila. Někde jsem četla, že to někteří lékaři dávají tak, že když se hodnoty vrátí do normálu, vysadí léky a dělají odběry a v případě, že se to zase zhorší, tak je opět nasadí. Tak nevím
Ahoj, já beru dostinex už od črvna. Nejdříve půl tablety, teď jednu týdně. Po první půlce šílená únava, zvracení, bolest hlavy.. Postupem času se to zlepšilo, ale přesně, jak píšete. Neustále únava, tloustnu pořád!, navíc občas deprese, náhlá bolest hlavy, problémy s nízkým tlakem a závratě. Na kontrlu mám jít až koncem října, tak jsem zvědavá. Poslední výsledky prolaktinu byly kolem 80, na MT potvrzen mikroadenom, jestli to teď po dostinexu nebude lepší, už ho nechci. Líp mi určitě není.
Ahoj holky
mám dotaz přestala jsem kojit protože jsem měla zánět prsu a atb a potřebuju přerušit kojení doktorka mi napsala dostinex ale mám vysoký tlak beru dopegyt a nevím jestli to můžu použít spolu nevíte někdo nebo poradte jak přerušit laktaci bez léku…budu ráda za každou radu…
Vzhledem k Dopegytu bych se domluvila s lékařkou. Nebo se i poinformuj v lékárně, přečti příbalový leták. Moje dr. říkala, že stačí i stažení, omezit přísun tekutin a chladit.
Ahojky holky koukám že nejsem sama kdo trpí vysokým prolaktinem. také beru Dostinex a prý by to nemělo mít takové účinky jako medokriptin ten mi vůbec nepomohl výsledky byly stejné jako bych ho nebrala. Ted mám takové jakoby zakašlu a zvedne se mi žaludek a skoro furt krkám mám návaly horka a večer mi je zase zimina.Tak nevím zda je to normální. Děkuji za každý příspěvek ![]()