Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
chtěla jsem se zeptat, máte některá zkušenost se špiněním od dne ovulace až po ms? Mám ovu 20DC a od té doby špiním do doby, než začnu brát utrogestan, na prodloužení lutální fáze a srovnání cyklu. Při braní utrogestanu to vždy přestane.Ale kdybych jej nebrala, tak bych špinila dál. Před tím, než jsem začala brát tyto hormony, jsem to neměla, ale měla jsem dlouhou ms, někdy i 10 dni,když byla kratší, tak nejdřív 3 dny špinění a pak ms a krátkou luteální fázi, při 29 dní cyklu. Teď mám cyklus 32 prodloužený tímto utrogestanem. Mám pozdě ovu 20 - 21 DC, tak proto. Třeba budete mít nějaké názory od dr. nebo své vlastní zkušenosti?
Děkuju
Taky jsem to tak mívala. Žádné léky jsem na to nebrala. A když jsem se to rozhodla konečně řešit s dr. tak jsem otěhotněla a přešlo to samo. Takže se asi upravily hormony. Uvidíme jak po porodu, ale tenhle problém je u mě častý pokud teda nejsem těhotná.
Ahoj Holky, já sice těhotná ještě nejsem ale beru HA, od 17let a asi mi nikdy žádná pořádně nesedla, bo se mi vždycky za nějaký čas objevilo špinění mezi cyklem, tak se udělaly testy a pak se HA vyměnila… ted jsme vysazovali nedavno hormony na štítnou žlázu, udělala se mi na vaječníku malá cystička a mam necely rok nohou HA ale nízkodávkovou a je to 3měs. co zase mezicyklem v polovině spinim, šla jsem s tim na gyndu, ale moc modra nejsem udelal testy pichnul mi injekci a prislo mi ze se mu to nejak nezda, mela jsem pred tim zanet, tak se bojim co a jak… vysledky budu mit cca za 14dni a napadaji me hruzostrasne veci ![]()