Dotaz - 3. den clostylbegyt, 11.den injekci pregnylu a od 16.dne

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
111
28.1.10 11:34

Dotaz

Zdravím všechny.
Už to tady asi bylo napsáno několikrát, ale přesto se raději ještě zeptám. Dr. mi předepsala od 3.dne clostylbegyt, 11.den injekci pregnylu a od 16.dne Duphaston. Máte s tím některá zkušenost? A nevíte kolik měsícu se to může brát? Občas si připadám jako feták, ale co bych pro miminko neudělala, že? Děkuji moc a odpověd

Příspěvek upraven 16.12.10 v 22:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5463
28.1.10 11:38

Ahoj já jsem to měla to samé.A on si tě nepozval k sobě na ultrazvuk zda ti rostou folikuly?Clostík by se měl brát max 3 měsíce pak už ztrácí účinost.Já jsem byla ukázka 3 měsíce jsem reagovala na clostík a další měsíce ani ťuk.Je to i v příbalovým letáku.A duphaston je stejný jako utrogestan ten můžeš jíst neomezeně já ho brala i v těhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
28.1.10 11:40

Na ultrazvuk si mě nepozvala. Tak nevím. Beru to teď první měsíc a dnes sem právě začala s duphastonem. Ale docela dost mě bolí v podbříšku, už se bojim chodit i na záchod. Taky se ti to stávalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
28.1.10 11:50

že tě bolí v podbříšku?Může to být tím,že ti narostli docela dost velký vajíčka po tom clostíku to se stát může,proto při užívání clostíku se musí cca 12DC chodit na UTZ,aby se zjistilo kolik a jak velký jsou folikuly a zda nedochází k nepřiměřené reakci na léky.To může způsobit dozráví více vajíček najednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
28.1.10 11:52

Tak to se na ten ultrazvuk asi budu muset zeptat doktorky, protože fakt mě o něm nic neřekla. Mam přijít jen pokud se nedostaví menstruace a jinak mam další měsíc zas pokračovat. Tak ti moc děkuji za odpověd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
28.1.10 13:31

To je takový divný,proč ti vlastně clostík dala?Jaký měla důvod ti ho dát?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
28.1.10 14:53

11.let sem brala antikoncepci a když sme se rozhodli pro miminko a já ji vysadila, tak sem za půl roku bez ni dostala menstruaci jen dvakrát. Poslala mě na krev azjistila, že vůbec nemam ovulaci. Tak mi hned nasadila tyhle prašky a doufám, že to bude dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
29.1.10 09:04

Taky jsem brala 3-7 den clostík, ale 12. den cyklu jsem šla vždycky na kontolu, a MUDr. ultrazvukem koukl, jestli mi narostly folikuly a sliznice. Pregnyl mi píchal jenom pokud tam folíci byli. Jedenkrát to zafungovalo a pak už ne. I v příbalovém letáku je psáno to o těch ultrazvukových kontrolách, neb clostík může mít vliv i na cysty. V podstatě je to tak, že clostík by měl trochu zmást organismus, aby vyráběl víc folikulystimulačního hormonu. Po něm by ti měly krásně růst folíci a dozrávat vajíčka. Pak si píchneš pregnyl a ten způsobí prasknutí folikulu. Ta kontrola by právě měla být od toho, aby se doktor přesvědčil, že tam nějaký folikul na prasknutí je, a že je folikul už dost veliký. No a po ovulaci ten utrouš nebo duphaston je na to aby byla hezká sliznice a oplodněné vajíčko se mělo kde uhnízdit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
29.1.10 13:12

Niko já být tebou hledám si jiného dr.,protože ty untrazvuky k tomu patří.Já jsem taky po antikoncepci jedla jsem jí 7 let jsem neměla ani jednu ovulaci pak jsem skončila v Caru tam zjistili PCO že mi nedozrávají vajíčka a snažili se mi to tělo rozpumpovat za rok od vysazení jsem neměla ani jednu samovolnu ovulaci až po nepodařeném IVF jsem měla jednu samovolnou ovulaci a to jsem otěhotněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111
9.2.10 14:04

Tak se s lítostí připojoji ke všem, kterým se nepovedlo otěhotnět. Asi sem si naivně říkala, že by to třeba mohlo vyjít hned napoprvé, ale to sem se spletla. Všichni v mém okolí mi říkají, ať na to tolik nemyslím, ale to nějak nejde. Jak na to nemám myslet, když kvůli tomu dvakrát denně beru prášky. No nic. Musím dát hlavu vzhuru a pustit se do dalšího boje. Zítra zas budu začínat s clostíkem atd. Tak doufám, že se tu brzy objeví někdo kdo mi dá alespoň malinkou naději, někdo komu se to podaří. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
loci
9.2.10 14:27

Ahoj Niko25, já jsem byla taky tragický případ brala jsem clostylbegyt 3 měsíce a pořád mi zvyšovali dávky (neobjevovala se zralá vajíčka. Poslední měsíc zjistili jedno jediné. Píchnuli mě pregnyl a následovala IUI a ono se to povedlo. Nevěřila jsem tomu, že by to mohla být pravda, ale povedlo se. Ať se zadaří i ostatním.

• Citovat
  • Upravit
1709
10.2.10 22:11

Nika25,určitě se zadaří. My taky dlouho čekali a po roce a půl jsme se dočkali. Clostík zabral a cca za dva měsíce rodím. Tak nevěš hlavu. Už jsme s doktorkou plánovali laparoskopii a nakonec k ní nedošlo. Tak držím pěsti-to vyjde!!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4689
18.5.20 22:52

Prosím bral nikdo clostík a neměl pak od doktorka ultrazvuk? Doktor ho napsal ale ultrazvuk už dělat nechce. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí