Dotaz ke sbírce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
20
20.9.24 14:46

Toto už zjišťujeme, v pondělí pojedeme na pojišťovnu. Určitě pak dáme vědět. Děkujeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.24 15:03

Sbírku zkuste šířit po svých lokálních FB skupinách - místních, okresních, krajských, atd. Zkuste nějaký místní spolek, kde třeba působíte, zda by s Vámi a pro vás udělal nějakou charitativní akci - sportovní, spolecenskou…Ale to už asi na svůj transparentní účet..

• Citovat
  • Upravit
20
20.9.24 19:22
@Anonymní píše: Více

Jojo, takhle jsme to již sdíleli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
25.9.24 02:56

Zkuste zapojit menší influencery nebo blogery, pro které by téma mohlo být osobní – často mají blízký vztah se svými sledujícími. Kontakty na místní novináře nebo rodiny s podobnými zkušenostmi mohou také významně pomoci. Nezapomeňte aktualizovat informace pravidelně, aby byli potenciální dárci více zapojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.10.24 07:56
@realmonroe píše: Více

Jak jste dopadli u pojišťovny? Možná by to bylo zajímavé i pro další lidi v podobné situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.10.24 09:18
@PetaVondrackova píše: Více

Zkoušeli jsme již napsat kde komu, bohužel bez reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.10.24 09:20
@šklíbakočka píše: Více

Cestovné stále řešíme, s doplatky za léky jsme nepochodili, prý se do toho započítávají jen nějaké léky a když jsem viděl výpis z toho, tak ani ne celé částky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.10.24 09:28

Děkuji za odpověď. Měly by se snad započítávat vždy základní lék ve skupině, tady jsem něco našla.
https://www.kupnisila.cz/doplatky-leku/
https://www.vzp.cz/…itu-pacienta
já jsem něco hledala, na suklu, tam je třeba u bioléků doplatek, dost citelný, ale nevím o nikom, kdo by to platil
určitě se nepočítají potravinové doplňky, já myslím, že nejlépe optat se přímo na suklu, ti to určují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41791
7.10.24 09:46

Určitě ne všechny, vždy mají 1 vybraný a úhradu vztahují k němu. Nezapočítávají se ani plně hrazené léky. U dětí je tam ale poměrně nízká ochranný limit. Člověk o nic žádat nemusí, pojišťovna vrací určitou částku sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.10.24 10:06
@Havlova píše: Více

Asi jsem to špatně napsala. Já to chápu tak, že je základní lék ve skupině a k tomu se to vztahuje. Co je nad jeho cenu, to pojišťovna neproplatí. Ale třeba u těch bioléků Remicade je doplatek na Suklu 7300 Kč u jedné ampule a neznám nikoho, kdo by to v lékárně někde platil resp. kdo by to vůbec platil. Ono to také přes lékárny zřejmě vůbec nejde. U dětí je ochranný limit 1000 Kč.

Mj. není tam nějaká možnost přece jen o něco požádat mimořádně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.10.24 11:12

Bohužel nic takového, u nás se do toho vztahuje jeden jedinej lék z 5 a to ten s doplatkem pár korun

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.10.24 11:36

Není možnost změny za jiný? Já bych tedy bombardovala pojišťovnu, SUKL, MZdr., svého poslance, senátora atd…aby se to zahrnulo mezi hrazené. Konec konců, na to si platíme daně, zdravotní atd. a ne abychom sháněli peníze na Doniu i jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.10.24 12:01

Nedá, tyto léky nemají náhrady, protože se volí přímo podle eeg, lokaci atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9085
7.10.24 12:04

No a já bych tedy právě proto oslovila pojišťovnu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
7.10.24 13:15

Pojišťovnu jsme zkoušeli, tam se nadá nic dělat. Ostatní určitě stojí za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!