Dotaz na maminky dvojčat (nosítko)

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
75
15.7.25 06:56

Dotaz na maminky dvojčat

Zdravím, nejprve bych se chtěla zeptat, jestli máte někdo zkušenost s nosítkem? Jsem zastánce spíš pozdějšího nošení v nosítku (třeba v půl roce), ale někde jsem v diskuzích četla, že je to blbost, že dvojčata nejde takhle velká nosit, že by byla strašně těžká. Já myslela, že bych ho využila pro případy, kdy bych šla pro první dítě do školky. Vždy je na nějaké krátké vyjití. Třeba když potřebuji z auta vyběhnout pro něco do obchodu. Dělal jste to tak někdo?
A druhý dotaz..Je něco, co vám usnadnilo péči o dvojčátka, co byste všem doporučili pořídit?
Předem děkuji :srdce: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.7.25 08:24

Nosítko jsem zvažovala, ale pak zamítla právě kvůli krátké době využitelnosti. Nejdřív se mi hojilo břicho po císaři, pak už byli kluci moc tezci. Ale oni hodně rostli, u drobnějších děti by to možná šlo. Starší dítě jsme nosili do 18m.
Péči mi usnadnovalo vše, co jí zrychlil- tedy napr. overaly na zip, ne na druky.

• Citovat
  • Upravit
852
15.7.25 08:47

@Kaktuska35 tak nad nositkem jsem nikdy neuvažovala ( už jsem proto, že se děti narodily brzy) a když jsem musela pro něco zaběhnout tak jsem brala konstrukcí od kočárku a připevnila na ně autosedačky. Měla jsem kočárek za sebou. Jinak pro mě byl velký pomocník houpatko, když jsem jednoho krmila druhého jsem. Houpala nohou v lehátku a pak výměna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
15.7.25 08:52
@Kaktuska35 píše: Více

Já nosítko měla, jestli bylo nebo nebylo vhodné jsem opravdu neřešila. Nenosila jsem je v tom extra dlouhé časové úseky, ale občas jsem prostě potřebovala mít volné ruce. Například při nošení do schodů v paneláku bez výtahu, kdy byl kočárek ve sklepě. Cesta autobusem, jelikož u nás nejezdily nízkopodlažní, tak kočár musel dolů. Občas jsem je v tom uspala na míči a pak položila na postel.
Používala jsem ho občasně do doby než začali chodit, takže do 10-11 měsíců. To měli oba 9kg. Ale nejvíc teda od dvou do šesti měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3695
15.7.25 08:57

@Kaktuska35 používala jsem nositko jen když jim rostly zuby, ale také jen po jednom. Nemůžu tedy říct, že jsem je nositkovala. Venku jsem je v nositku nikdy nemela. A co mi ulehcilo zivot s nimi? Me asi kojení :D A kojici polštář pro dvojčata. Nemusela jsem nic ohrivat, sterizllizovat, dokud se nepretaceli sami na brisko, tak jsem byla schopna si je sama dat na polštář a oba kojit. První 3 měsíce jsem precetla i knížku při kojení. Vytuhli mi oba na tom polštáři a ja je tam nechala spát dal, když ja byla sama v pohodlné sedici pozici. Ale dvojky byly moje první děti. Dale radim pripojit o péči tatinka a třeba i babičky, moc to pomůže mit pomocniky a hlavně, ty děti jsou zvyklé od začátku na tatinka pri jakékoliv činnosti. Kvetu, když mi nekdo řekne, že tatinek uspavat nemůže, protože dítě nechce.. protože bohužel dítě není na tatinka zvyklé. Ale to už jsem možná odbocila ;) A další - hodně dobrý kocarek. Velký pomocník :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.7.25 12:57

@Elea9 Je, tak to je super. A můžu se zeptat, jaké nosítko jste měla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
15.7.25 13:02

@suzka1 To je skvělý. Mám 5 měsíční dvojčátka a taky plně kojím a mám kojící polštář My breast friend a neumím si to bez něj představit. Tatínek je naštěstí pomoc pro mě stoprocentní, ale taky celkem jediná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
15.7.25 14:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat