Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, dívala jsem se na internet na kolotoče nad postýlku a nenašla jsem žádný, který by mi dával smysl. Dají se někde pořídit kolotoče s tvary/postavičkami orientovanými k miminku v postýlce a ne ke všem kolemjdoucím?
Jsem ve fázi, kdy zvažuju, že si prostě udělám nějaký vlastní.
První dceru to nebavilo a druhá měla jen chvíli pojízdný košík s monitorem a následně jsme zrušili i ten…to máš lepší je dát pod hrazdu, kde si můžou zvedat ruce a nohy a snažit se o pohyb…naštěstí byl vypůjčený a šel vrátit ![]()
@Furzhilda Dětské kolotoče by se dětem neměly dávat, rozptyluje to pozornost, nenaučí se být samy se sebou. Můžou si hrát s rukama nebo koukat na okolí postýlky a tak. Je to vlastně první krok k tomu, jak dětem narušovat soustředění a schopnost zabavit se samy (další kroky jsou např. neustálé vymýšlení programu pro děti, zahrnování hromadami hraček, zabavování mobilem/tabletem atd.)
Narazila jsem na to v nějaké knížce jako na doporučení, ale ani mě to tehdy nepřekvapilo, protože mi to už tehdy dávalo naprostý smysl žádný kolotoč nepořizovat.
Žádný, za mě nesmysl. Když už, dítě koukalo na nějaké obrázky.. Pak už bylo větší a mělo jiných milion vjemů a zájmů. Navíc v noci se u nás spí, je tma, i přes den jsem se snažila dělat co největší šero. Před spaním jsem zpívala. později četla.
@Šmoulice píše: Více
Moje řeč, nikdy jsem nepochopila smysl toho. Jedině, že to třeba hraje, ale na to jsou lepší věci ![]()
Když byla dcera mimčo, tak kolotoč většinu času ignorovala. Ale byl u ní každou chvíli kočičák, tak měla rozptýlení u něho.