Dotaz na pražské jízdenky

5313
19.7.12 13:20

Dotaz na pražské jízdenky

V neděli se s manželem a 2-letým synem chystáme do Prahy. Potřebujeme se dostat metrem z Letňan a pak busem až do Zoo. Dle idosu se má použít 30min jízdenka za 24kč, ale cesta sama trvá 29min dle netu. A když si lístek cviknu před vstupem do metra a budu 5 min čekat, tak už to celou cestu nestihnu :evil: A kvůli pár minutám se mi nechce kupovat ty za 32kč. Ale chtěla bych se zeptat jestli by nešlo použít tu celodenní za 110kč? U nás Brně totiž o víkendech platí pro 2 dospělé a 3 děti na 24h. Platí to stejné i v Praze? Děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3036
19.7.12 13:26

Ahojky, platí to na jednu osobu, děti potom platí 55kč
 http://www.dpp.cz/…uzemi-prahy/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565

Pochybuju, že se narvaným busem do Zoo bude snažit prodrat nějaký revizor, aby všechny zkontroloval, takže bych v klidu koupila tu třicetiminutovou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5313

Syn by to měl mít zdarma. A ano v Brně se může o víkendu na tu jednu celodenní jet skupina 2dospělých a 3 dětí. Takže v Praze tohle neplatí škoda. Takže si musíme koupit ty 90min, jiná možnost není? Nebo riskovat, že se to stihne za těch 30 min :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
19.7.12 13:27

Tak záleží jen na tobě, zda to chceš risknout, zda tě revizor chytí až na konci jízdy tím busem, jinak já si myslím, že při přesnosti pražské MHD a s malým dítětem teda cesta zabere víc jak těch 30 minut s přehledem. A ta celodenní jízdenka opravdu platí jen pro jednu osobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
19.7.12 13:32

Já bych si vytiskla z jejich stránek ten spoj, kde je vidět, že do limitu se vejdu a když tak bych to revizorovi dala, že mají nějaké problémy oni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
19.7.12 13:36

Dala bych si na platnost pozor v metru, do busu směřujícího do Zoo se v pze žádný revizor nedostane :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5313
19.7.12 13:42

Po cestě zpět by měla cesta trvat 25 min a cvikáme až v busem, když vyjede, to už by se mělo stihnout. Horší je to s tím, že po cestě tam si musíme cviknout už při vchodu a pak čekat až metro pojede.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039
19.7.12 13:42

Me teda nikdy s tim revizor nekontroloval, ale beru to tak, ze kdyz je na jizdnim radu, ze cesta trva 12 minut, tak nemusim preci pocitat s tim, ze tramvaj muze stat 10 minut na semaforu (zazila jsem). Byla jsem pripravena se hadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
huktd
19.7.12 13:53

No, a já teda nesouhlasím, podle mého musíte počítat jak s prodlevou, že třeba nestihnete spoj a budete čekat na druhý atd.

A navíc teda nezapomínejte, že ta jízdenka za 24,– je nějak omezená na délku trasy - bývá to na ní napsáno, ale mám opencard a už jsem ji neměla dlouho, takže to neřeknu přesně.

A když jdeš do zoo, tak tě zabije místo 24,– dát 32,–??? A riskovat, že na místě zaplatíš pokutu 700,–, příp. 900,– na IPáku, pokud nezaplatíš na místě?? 8o 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
huktd
19.7.12 13:54

Případně si pošlete smsku, pokud nebudete mít u sebe tolik peněz. Je to taky za 32 nebo jak…

• Citovat
  • Upravit
24292
19.7.12 13:57

Jízdenka za 24 Kč je omezená jen dobou (Praha 30 minut) a Prahou je myšleno pásmo P, 0, B. Právě jsem si to na ní přečetla. Je přestupní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
huktd
19.7.12 14:04
@danyk píše:
Jízdenka za 24 Kč je omezená jen dobou (Praha 30 minut) a Prahou je myšleno pásmo P, 0, B. Právě jsem si to na ní přečetla. Je přestupní.

OK, já si pamatuju dřív, že to bylo omezeno snad na 5 stanic, nebo jak… ale psali to právě na tom lístku. Vím, že jednou jsem s tím právě měla problém, že časově jsem se vešla, ale ne do počtu stanic…

• Citovat
  • Upravit
225
19.7.12 14:20

Osobně bych to riskla s jízdenkou za 24, ale jen směrem do Zoo. Zpátky bych zvolila určitě 32. Tím pádem Vás to vyjde na 112Kč pro oba, tam a zpět.

Koukala jsem na www.dpp.cz a ačkoliv jsem tam nastavila přestupní stanici, pořád to chce jet přes Nádraží Holešovice :?
Já bych osobně jela Letňany - Kobylisy, to je 8-9 min metrem (odpolední interval metra je 7 minut). V Kobylisích bych přestoupila na tram 14 nebo 17 a jela na zastávku Trojská (cesta trvá 7 min, tram jezdí v intervalu cca 5 min) a tam to buď dojít nebo počkat na zoo bus ( č. 112; jezdí každých 5 min, cesta trvá 4 min, pešky jsou to 2km).

Možnost č.2 je: zaparkovat na Podbabě, na druhé straně řeky, přívozem, který jezdí každých 8 min (http://jrportal. dpp. cz/DataFTP/JRPortalData/692/20120331/692_(506_3)T. pdf), přeplout na druhou stranu, pak vyběhnete kousíček na autobusovou točnu a přejedete jednu zastávku k bočnímu vchodu do zoo.
Tuto možnost nemám však vyzkoušenou. Žila jsem hooodně dlouho v Holešovicích, takže mám pěšky prošláplou trasu Výstaviště - Stromovka - Císařský ostrov - ZOO a zpět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.7.12 14:37

@Bobo87 jestli zas není uzavřena tram trasa přes Troju třeba :nevim:
Jako úplně zadarmo to máte z Letňan dojít do OC Letňany, odtama se svézt tesco busem do Bohnic a pak pěšky sejít k ZOO. Jenom se trochu projdete :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.