Dotaz na pražské jízdenky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
225
19.7.12 14:20

Osobně bych to riskla s jízdenkou za 24, ale jen směrem do Zoo. Zpátky bych zvolila určitě 32. Tím pádem Vás to vyjde na 112Kč pro oba, tam a zpět.

Koukala jsem na www.dpp.cz a ačkoliv jsem tam nastavila přestupní stanici, pořád to chce jet přes Nádraží Holešovice :?
Já bych osobně jela Letňany - Kobylisy, to je 8-9 min metrem (odpolední interval metra je 7 minut). V Kobylisích bych přestoupila na tram 14 nebo 17 a jela na zastávku Trojská (cesta trvá 7 min, tram jezdí v intervalu cca 5 min) a tam to buď dojít nebo počkat na zoo bus ( č. 112; jezdí každých 5 min, cesta trvá 4 min, pešky jsou to 2km).

Možnost č.2 je: zaparkovat na Podbabě, na druhé straně řeky, přívozem, který jezdí každých 8 min (http://jrportal. dpp. cz/DataFTP/JRPortalData/692/20120331/692_(506_3)T. pdf), přeplout na druhou stranu, pak vyběhnete kousíček na autobusovou točnu a přejedete jednu zastávku k bočnímu vchodu do zoo.
Tuto možnost nemám však vyzkoušenou. Žila jsem hooodně dlouho v Holešovicích, takže mám pěšky prošláplou trasu Výstaviště - Stromovka - Císařský ostrov - ZOO a zpět :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.7.12 14:37

@Bobo87 jestli zas není uzavřena tram trasa přes Troju třeba :nevim:
Jako úplně zadarmo to máte z Letňan dojít do OC Letňany, odtama se svézt tesco busem do Bohnic a pak pěšky sejít k ZOO. Jenom se trochu projdete :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
19.7.12 14:47

Děkuji za alternativní rady, projít se by nám nevadilo, ale netuším kdo by nás Prahy neznalé vedl :think: asi malej :twisted:. A náhodou z těch Bohnic do Zoo něco nejede?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
19.7.12 15:21
@Etcetera78 píše:
@Bobo87 jestli zas není uzavřena tram trasa přes Troju třeba :nevim:

Jo tak to přiznávám, že nevím. Bydlím teď na pětce a nemám důvod sledovat výluky :think:
Vyhledavač na DPP mi je nabídl na tuto neděli a podle plánovaných výluk (http://www. dpp. cz/vsechna-omezeni-dopravy/) by mělo být omezení až 25.7.

HankaHK
Tak si vytiskni část mapy (http://mapy. cz/s/4×5V)
Z Bohnic do ZOO jezdí bus 236 (http://jrportal.dpp.cz/…ineList.aspx?…). Pěšky bych rozhodně nešla s prckem. 2 roky zpátky jsem šla tuhle trasu z „Mezi ploty“ do Holešovic přes ZOO a Stromajdu a musím říct, že je to pěkně nebezpečná cesta, bez chodníku a bez možnosti rychlého úskoku do zeleně v případě nebezpečí. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
19.7.12 15:31

Z Bohnic něco jezdívalo, ale tak nějak jednou za uherský rok…my jsme to chodívali tak jako mezi zahrádkama, ani nevím, jestli tam vede nějaká značka, ale po silnici to bylo minimálně :) No ale odnavigovat bych si vás netroufla, asi radši jeďte konzervativním způsobem na Holešovice a odtamtud autobusem :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.7.12 16:57

Jede jednou za 30 minut bus z krakova, nejaka 136 nebo 236??? myslim, ale je to asi 500m pesky. nebudu popisovat, najdi si ortofoto - projde se kolem botanicke zahrady a faty morgany - nejde se po silnici, je to lesnacka, dokonce i s nejakejma prolejzkama po ceste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
19.7.12 17:02
@Pudloslava píše:
Me teda nikdy s tim revizor nekontroloval, ale beru to tak, ze kdyz je na jizdnim radu, ze cesta trva 12 minut, tak nemusim preci pocitat s tim, ze tramvaj muze stat 10 minut na semaforu (zazila jsem). Byla jsem pripravena se hadat.

Zažila jsem a stálo mě to pokutu. Podle revizora jsem měla v okamžiku ukončení platnosti okamžitě vystoupit a jít si koupit nový lístek nebo si to zaplatit SMS. Na jakýkoli zpoždění si nehrajou a prostě v okamžiku, kdy se něco děje, jde to za pasažérem a ne za dopravním podnikem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
19.7.12 17:04

Dojeď do bohnic z letňan jejich autobusem vystup na krakově a počkej na 236, jezdí jednou za půl hodiny a sjedete přímo k zoo za 8 minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.7.12 19:53
@janine24 píše:
Zažila jsem a stálo mě to pokutu. Podle revizora jsem měla v okamžiku ukončení platnosti okamžitě vystoupit a jít si koupit nový lístek nebo si to zaplatit SMS. Na jakýkoli zpoždění si nehrajou a prostě v okamžiku, kdy se něco děje, jde to za pasažérem a ne za dopravním podnikem.

hm, fakt nechutné
pritom cizinec vlastne muze jezdit nacerno oficialne (po EU ho s pokutou nikdo nedohoni), takze asi reseni je jezdit nacerno a pri srazce s revizorem mluvit anglicky, nebo radeji francouzsky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23505
19.7.12 23:00
@Pudloslava píše:
hm, fakt nechutné
pritom cizinec vlastne muze jezdit nacerno oficialne (po EU ho s pokutou nikdo nedohoni), takze asi reseni je jezdit nacerno a pri srazce s revizorem mluvit anglicky, nebo radeji francouzsky

no nevím, u nás klasicky cizince na černo stáhnou mimo vůz a jdou to řešit s policajtama, aby se dohledalo jméno a ostatní údaje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Výlety s dětmi na eMiminu

Kam na rodinný výlet s dětmi?

Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.