Dotaz na pražské jízdenky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Osobně bych to riskla s jízdenkou za 24, ale jen směrem do Zoo. Zpátky bych zvolila určitě 32. Tím pádem Vás to vyjde na 112Kč pro oba, tam a zpět.
Koukala jsem na www.dpp.cz a ačkoliv jsem tam nastavila přestupní stanici, pořád to chce jet přes Nádraží Holešovice ![]()
Já bych osobně jela Letňany - Kobylisy, to je 8-9 min metrem (odpolední interval metra je 7 minut). V Kobylisích bych přestoupila na tram 14 nebo 17 a jela na zastávku Trojská (cesta trvá 7 min, tram jezdí v intervalu cca 5 min) a tam to buď dojít nebo počkat na zoo bus ( č. 112; jezdí každých 5 min, cesta trvá 4 min, pešky jsou to 2km).
Možnost č.2 je: zaparkovat na Podbabě, na druhé straně řeky, přívozem, který jezdí každých 8 min (http://jrportal. dpp. cz/DataFTP/JRPortalData/692/20120331/692_(506_3)T. pdf), přeplout na druhou stranu, pak vyběhnete kousíček na autobusovou točnu a přejedete jednu zastávku k bočnímu vchodu do zoo.
Tuto možnost nemám však vyzkoušenou. Žila jsem hooodně dlouho v Holešovicích, takže mám pěšky prošláplou trasu Výstaviště - Stromovka - Císařský ostrov - ZOO a zpět ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bobo87 jestli zas není uzavřena tram trasa přes Troju třeba ![]()
Jako úplně zadarmo to máte z Letňan dojít do OC Letňany, odtama se svézt tesco busem do Bohnic a pak pěšky sejít k ZOO. Jenom se trochu projdete ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za alternativní rady, projít se by nám nevadilo, ale netuším kdo by nás Prahy neznalé vedl
asi malej
. A náhodou z těch Bohnic do Zoo něco nejede?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Etcetera78 píše:
@Bobo87 jestli zas není uzavřena tram trasa přes Troju třeba
Jo tak to přiznávám, že nevím. Bydlím teď na pětce a nemám důvod sledovat výluky ![]()
Vyhledavač na DPP mi je nabídl na tuto neděli a podle plánovaných výluk (http://www. dpp. cz/vsechna-omezeni-dopravy/) by mělo být omezení až 25.7.
HankaHK
Tak si vytiskni část mapy (http://mapy. cz/s/4×5V)
Z Bohnic do ZOO jezdí bus 236 (http://jrportal.dpp.cz/…ineList.aspx?…). Pěšky bych rozhodně nešla s prckem. 2 roky zpátky jsem šla tuhle trasu z „Mezi ploty“ do Holešovic přes ZOO a Stromajdu a musím říct, že je to pěkně nebezpečná cesta, bez chodníku a bez možnosti rychlého úskoku do zeleně v případě nebezpečí. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Z Bohnic něco jezdívalo, ale tak nějak jednou za uherský rok…my jsme to chodívali tak jako mezi zahrádkama, ani nevím, jestli tam vede nějaká značka, ale po silnici to bylo minimálně
No ale odnavigovat bych si vás netroufla, asi radši jeďte konzervativním způsobem na Holešovice a odtamtud autobusem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jede jednou za 30 minut bus z krakova, nejaka 136 nebo 236??? myslim, ale je to asi 500m pesky. nebudu popisovat, najdi si ortofoto - projde se kolem botanicke zahrady a faty morgany - nejde se po silnici, je to lesnacka, dokonce i s nejakejma prolejzkama po ceste
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
Me teda nikdy s tim revizor nekontroloval, ale beru to tak, ze kdyz je na jizdnim radu, ze cesta trva 12 minut, tak nemusim preci pocitat s tim, ze tramvaj muze stat 10 minut na semaforu (zazila jsem). Byla jsem pripravena se hadat.
Zažila jsem a stálo mě to pokutu. Podle revizora jsem měla v okamžiku ukončení platnosti okamžitě vystoupit a jít si koupit nový lístek nebo si to zaplatit SMS. Na jakýkoli zpoždění si nehrajou a prostě v okamžiku, kdy se něco děje, jde to za pasažérem a ne za dopravním podnikem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dojeď do bohnic z letňan jejich autobusem vystup na krakově a počkej na 236, jezdí jednou za půl hodiny a sjedete přímo k zoo za 8 minut.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janine24 píše:
Zažila jsem a stálo mě to pokutu. Podle revizora jsem měla v okamžiku ukončení platnosti okamžitě vystoupit a jít si koupit nový lístek nebo si to zaplatit SMS. Na jakýkoli zpoždění si nehrajou a prostě v okamžiku, kdy se něco děje, jde to za pasažérem a ne za dopravním podnikem.
hm, fakt nechutné
pritom cizinec vlastne muze jezdit nacerno oficialne (po EU ho s pokutou nikdo nedohoni), takze asi reseni je jezdit nacerno a pri srazce s revizorem mluvit anglicky, nebo radeji francouzsky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava píše:
hm, fakt nechutné
pritom cizinec vlastne muze jezdit nacerno oficialne (po EU ho s pokutou nikdo nedohoni), takze asi reseni je jezdit nacerno a pri srazce s revizorem mluvit anglicky, nebo radeji francouzsky
no nevím, u nás klasicky cizince na černo stáhnou mimo vůz a jdou to řešit s policajtama, aby se dohledalo jméno a ostatní údaje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.