Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Dahlia0409 vetsina nejcitlivejsich testu zachuti 10-11 DPO dost spolehlive. Nekdo je proste nedockavy, nebo treba chtela na letni party a chtela se pojistit, ze muze klidne pit alkohol…
@Petra Star píše: Více
Teoreticky ano, ale pokud byla OVU později, stejně to nemusí prostě být takto brzy objektivní
Všude se řeší, že ideální je testovat v termínu očekávané MS. Prostě to tak je a stejne se tu casto řeší testování brzy ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
tak ale výrobci testů z toho mají radost, ti mají kšeft jistý na pořád
@stinga píše: Více
To je zase pravda ![]()
Jak ten vtip, že jde exkurze do výrobny kondomů a je slyšet, jak to vždy foukne, to se kondom nafouknout, pak sroluje a občas je slyšet divný zvuk. Tak to ten vedoucí vysvětluje, ze to je pojistka pro vyrobnu hned vedle, kde dělají dudlíky ![]()
@Dahlia0409 ano, je to pakarna, kazdy mesic nekolik testu. Ja moc nepiju, ale pokazde jsem pred party otestovala. Ale zakladatelka pise „nahoudou“ a hned asi pet testu tyden pred MS
to neni normalni. Sup se nechat vysetrit, kde je problem.
@Petra Star píše: Více
Proto jsem to psala. Ale vzala si to zřejmě moc osobně, že nahodou, tak nemám odpovídat ![]()
Nebudu ti psát a opakovat, to co ostatní, ze testuješ zbytečně brzo, ale doporučuji si nechat vyšetřit plodnost u Vás obou.
Protože dva roky nechráněného sexu je sakra dost, takže bych v terminu očekávané MS, pokud se nedostaví, se objednala na gynekologii a zadala vyšetření spermiogramu partnera a tebe - hormonální profík, zda máš vůbec pravidelnou ovulaci a případně se nechala rovnou doporučit do CAR
1. testujes moc brzy
2. vysledek se odecita do 10 minut (nebo kolik je v navodu), ne druhy den rano
Zřejmě jste me nepochopili,, testy jsem dělala včera čárky se udrželi, jeste teď tam jsou, ano testu jaem si delala dva balíčky protože me to překvapilo. Nevim co tady hned rozebíráte nejakou party,, na party ja nechodím i kdyz mi je 23 ano kupodivu v dnešní době takhle mlada nikam nechodím.. a ne alkohol opravdu nepiju!
A na testech co tady každá píšete jsme byli, oba jsme v pořádku
hold asi jsem udelala spatne rozhodnuti napsat zrovna sem, pustili jste se do me jak slepice po flusu, to se na mě nezlobte…
moc vám tleskám dámy,, no jo co čekat od ženských, jak koukám tak podporu nebo vlídné slovo to asi tady na skupince nehrozí
odcházím od tud nema to cenu. Protoze i kdyz se slušně zeptáte v dnešní době at je to osobně nebo přes internet tak je každý akorat hned bud, moc chytrý a nebo hnusný. Papa ![]()
@Misa2002 píše: Více
Pak teda nevim, kde se chceš ptát, pak jsou chytří teda i doktoři a všichni lidi kolem, když ti odpovi, ale tobě se to nelíbí
Jen proto, ze odpověď neni podle tvého gusta
Prosím te holka, uklidni se. Nikdo se tady do tebe nepouštel. Jen tady bylo opakovane zmíneno, že testuješ příliš brzy, tudíž výsledek není objektivní. A ani dve sady počuraných tehotenských testu na tom nic nezmení. Jinak držím palce aby vám to vyšlo.
Kdyby to nebyla ztrata casu (nanapadam tvuj intelekt, realne je to ztrata casu cist) doporuciji ti precist diskuzi a zamerit se na fakta a ne zkreslene pocity. Nikdo se do tebe nepustil, netvdil, ze pijes ani nic podobneho.
Rada obratit se na CAR byla uprimne a dobre myslena (doporuceni neni potreba). 2 roky je dlouho a testovat tyden pred MS je nesmysl - z toho se da usoudit, ze uz bys dite moc chtela. Uvedli jsem jen priklady s alkoholem, kdy to trochu smysl dava, nepsali jsme, ze ty konkretne pijes.
Ted vime, ze je ti 23. To ti sice dava vice casu situaci resit nebo spis zatim netesit, ale zas bys nemela mit problem s plodnosti, takze i tak uz je situace podezrela. Zalezi, jak to na tebe psychicky pusobi.
@Petra Star dekuji, předem rikam ze tehotna jsem 3tydny, tudíž to za to stálo. Byla jsem u doktora
![]()
Doktor ti potvrdil tehotenstvi tyden pred menstruaci?
To též slyším prvně, že by doktor takhle brzy potvrdil těhotenství? ![]()