Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, pokud si zadas do vyhledavace, vetsinou se ti vybavicky pro mimino objevi…jinak ostatni veci jdou taky fajne sehnat po bazarcich.Ja tak tady ve svajcu nakoupila ty prkotinky- houpatko fisher price, baby björn, vanicku, lehatko, satek…ale osobne bych i klidne ted par veci mit nemusela. Chtela jsem mit ale kdejakou moderni hovadinku, no a dnes? Baby björn netreba, chuvicka netreba, satek netreba, lehatko do vanicky netreba
Ja vim, ze to clovek hrozne rad nakupuje, ale s timto pockej az jake bude mit miminko opravdu oblibenosti ( maly je totalni nenosive ditko, chuvicku nahradi otevrene dvere, v lehatku do vanicky se mu nelibi
). Kocar mame teda drahy. Hartan top line, ale zas tady do hor super a neco vydrzi! Znackove veci bych nekupovala a kdyz tak jen par „slavnostnich kousku“ Mimino roste hrozne rychle a je tech penez fakt skoda.To si je radeji setri na budouci aktivity s malou/ym. ![]()
@cizova píše:
Jo a taky bych nekupovala značkové…jen vem že oba moji kluci už ve 3 měsících nosí 74…nevyplatí se to…raději zajdi do tesca(na balení 3ks 5ks atd) nebo kupuj bazarové…až kolem půl roku se dá začít nějak nakupovat lepší protže to aspoň na dva měsíce unosí ale na začátku budeš co 2-3 týdny dávat jinou vel
ja zas znackovy na mimco vyuzila..me teda nosila stejnou velikost klidne dva mesice. ale teda neee vsecko…bodycky apod sem kupovala levny..byla blici tak sem porad preslikala ![]()
Já mám tu výhodu že sem nikdynic nemusela kupovat protože se u nás dědí spooooousta věcí na děti od 0-6let
jen na druhého sem teď dokupovala(bazarové) protože jsou všichni u nás v rodině jarní-podzimní a on je zimní…ale právě kluci oba měli na tříměsíční 65cm a mladšímu je teď už i některá 74malá
(3měsíce a necelé dva týdny)
Znackovy, pokud musi mit, tak jen treba katata a mikcu na navstevy a tak. Prekvapuje me, ze kupujete rovnou vel.62,ja mam oba kluky velky, zvlast mladsiho (4M-70cm),ale vel. 56 jsem uzila, dokonce v ni velmi kratce plaval. A bodycek a overalku jsem potrebovala podstatne vic, nez psal nekdo vyse, mela jsem urcite 10-15ks od kazde vel.,mozna i vic, ale taky jsem furt neprala. Kratky rukav pro srpnove bych nekupovala. Chuvicky v panelaku mam, nepouzivam. Postylku mam lacinou z Ikea, matrace do ni stala vic nez postylka a je v pohode. Lehatko do vanicky pouzivam, takove to latkove na kovove obrube.Dva kocarky je nesmysl, max. casem dokoupit golfky na snazsi presuny, ja mela z druhe ruky do auta, kdyz se nejam jelo a pak bylo treba popojit, napr. v obchodaku. Hracky Lamaze nechapu, proc jsou jakoby odrazem luxusu, ci co, jine visaci poslouzi taky, levneji a casto jsou hezci, ale to uz je na gustu.
Víš, ono mít plno nových a značkových věcí, to není ani tak paráda pro mimi, jako spíš chlouba pro maminku. Jasně, že chápu, že chceš mít mimi načančané, ale časem zjistíš, že pokud budeš mít třeba blinkající miminko, bude Ti bohatě stačit
oblečení ať už poděděné nebo z druhé ruky. Nechci Ti to vnucovat, ale osobně já
bych třeba koupila pro prcka nějakou hračku rozvíjející jeho motoriku, schopnosti atd. než džíny z H&M.
Jinak pokud zadáš do hledání v diskusích „výbavička pro letní mimi“, určitě najdeš plno seznamů a rad od maminek letňátek.
Tedy píšu to jako Tobě, ale je to samozřejmě pro Tvou kamarádku.
Monous007, nevím proč myslíš žena milionaŕe, zakladatelka tam nepíše nic extra drahého
HM nebo next pro mě nejsou značkové věci, jsou to úplně normální obchody, pro normální lidi, kam snad chodí nakupovat hadry každý druhý. Já dala za výbavičku pro miminko včetně houpacího lehátka, postýlky, kočárku, autosedačky, no prostě za ty základní věci cca 35-40 000 Kč, což si myslím, že je slušná cena a nic za sekáčů a vietnamců jsem nekupovala. Většinou vše přes internet a aby to bylo od českých výrobců, to preferuji, i když je fakt, že je to trochu dražší, ale kvalitu si ráda pŕiplatím. Ale i tak můj poslední nákup přes internet byl - 3× body s dlouhým,3× body s krátkým,2× lehké jarní bundičky /mikiny/,2× jarní čepička a to všechno za 1300 kč i s poštovným a balným
Takové věci jako monitor dechu nekupujeme, je to vhodné akorát u rizikových dětí a to my nejsme, chůvičky také nemáme. snad slyším, když mi dítě začne řvát
to moje tedy určitě
takže asi tak ![]()
@Samamama tak já peru co druhý den, takže proto mi stačí i tak málo(přeci jen dva kluci(jeden ublinďěný, a druhý se furt hrabe v hlíně
) ale jinak mám asi tak 30bodyn krátkých do vel 74 a 20 dlouhých do 74a hodně střídám…ale to je tím že je toho tolik poděděného
)jinak bych si vystačila s tím co sem psala, ale hodně záleží jak často dotyčná pere(pokud dvakrát do týdně tak bych vše pomale zdvojnásobila
)
@cizova ja prave prala max. 1× tydne, navic nerada, ale zehlim, tak vznikaji prostoje. Starsi, kdyz bylo nejhur, zvladl i 5 prevlikani za den.Ale taky mam veci dilem podedene po bratrancich, takze mame zasoby.
Já vezmu žěhličku do ruky jen ve vyjmečných situacích(košile atd)raději sy vyhraju s věšením prádla aby nebylo pomačkané než abych žehlila
(částečně protože to nesnáším a částečně z pudu sebezáchovy- vždy se popálím…ale já kdybych měla dělat pekařku tak asi uhořím jaký já mám na popáleniny talent
)
Jo jinak co se týká krátký/dlouhý rukáv…záleží i na děcku…starší je schopný chodit i ve vedrech v dlouhém protože je mu furt zima a mladší narozený v lednu je na doma v krátkém body+ tenké tepláčky bez ponožek(doma míváme max 20stupňů) jinak je furt spocený a řve že je mu horko(už se nedivím že i v mrazech sem chodila jak napodzim když sem ho čekala ![]()
Tak já osobně měla už před porodem výbavičku do roku a půl
Nějak jsem na těch nákupech ulítla… No těhula na neschopence
nějak jsem se musela zabavit ![]()
Téměř vše mám zn. Next, Erly Days, George… Jsou to věci fungl nové + nošené, ale v super stavu. Když hledáš najdeš na bazárkách, v sekáčích a taky přes Mimibazar. Např body Next jsem koupila nové s visačkou za 40Kč + spoustu tomu podobných super cenově dostupných věcí. V obchodech jsem nakupovala jen minimálně. Co jsem chtěla na 100% nové byl kočárek(u nás vyhrál Mutsy 4 rider next), matraci do postýlky a Manducu. Houpačku mám jetou Bright starts(sama houpe což jsem dost ocenila).
Chce to i seznam věcí pro známé, když budou chtít něco koupit miminku, ať si každý vybere co ze seznamu mu koupí ![]()
Jo ještě je super odsávačka na vysavač. My jsme v zimě na 100% využily ![]()
Ja jsem taky kupovala na zacatku veci nove, bazarove prislo az pozdeji. Hlavne bodycka a pyzama jsem chtela nove, ty bazarove slusne ani moc nesezenes…overalky jsem mela moc rada od nextu - ty jsem mela 3 ks 56 a pak po 6 kusech od 62 dale. Na blici mimi bych i tu 56 koupila dvojmo - ale to se da dokoupit pozdeji.
bodycek jsem mela tak 7 kazde velikosti, i ty malilinke, to jsem ustrelila a mela jich fakt hodne, kupuju v multipacich, ale unosili jsme to.
pak nejake ty dupacky, teplacky ci polodupacky, u kazdeho ditete jsem preferovala neco jineho…dal jak do 68 bych dopredu nekupovala, i te 68 jen par kusu.
body s kratkym - u dcery jsem mela jen ty, plus jsem davala tuniku nebo tricko, u syna jsem rada, ze oblekam co nejmene. Takze jen dlouho. Na leto bych ale nejake malinke poridila.
ikea postylky jsou dobre.
co treba na koupani kyblik? to je taky alternativa
monitor jsem nemela, chuvicky jsem dokoupila, kdyz jsme jezdili k nasim do baraku.
to bych ale dopredu neporizovala, stejne tk jako lehatko, hraci deku…na ted pripadne kolotoc, pokud chces nejakou hracku.
hracky lamaze doporucuju, jsou drahe, ale vyplati se, nejlepsi jsou ty zavesne, my meli motyli vilu, ale chvali si treba pandu a tak, ale nektere zas lezely ladem - treba navlekaci krouzky, takova velka chobotnice co ma na chapadlech sustidla a hejblata. Urcite doporucuju koupit chrastici spendlik, neni lepsi hracky pro male mimi a stoji pakatel.
Kamarádka píše: Mě teda nepřijde next, gap H&M a tak nějak značkové. Pro mě je značka třeba Guess a tak. Myslím si že toto kupuje spoustu lidí a není nic na tom špatného. Každopádně všem moc děkuji za odpovědi a to plavání pro mimi, to chystám taky ale až to prostuduji ![]()
Ahoj. Máme sice listopadovku, ale ten základ výbavičky je vcelku podobný. S oblečením jsem to měla komplikovanější, protože jsme si nenechali říct, co budeme mít, takže jsem nakupovala v neutrálu, ale už jsem pokukovala, co by se mi tak líbilo, takže po porodu jsem nakoupila oblečky v podstatě až do roku. Jinak jsem měla od 56 do 68. Od všeho jsem měla tak 10 - 15 ks, ale hlavně kvůli tomu, že moc přes zimu nemáme kde sušit prádlo. Body s krátkým bych ani nekupovala, ona ta mini mimča nemají moc termoregulaci. Určitě si udělej zásobu body a „něčeho dolů“ - napsala bych dupaček, ale já je nesnášim, používala jsem polodupačky nebo legínky/tepláčky. Naše malá dost blindila a prokakávala, takže to jsem převlíkala i několikrát denně. Pak overálky na spaní, pár mikinek, džíny jsem taky aktivně nakoupila, ale moc je nedávám, přijde mi to pro ni nepohodlný. Jo a taky mám všechno vesměs HaM, Next, George, GAP, takže jedna rada - HaM dělá všecko trochu větší, tak tam klidně tu 56 nakup. Terezky je kus, ale v jejich 74 pořád plave, jiné oblečení v téhle velikosti jí je akorát.
Kočárek máme Casualplay S4 a na zahradu Quinny Speedy, ale ten jsme podědili. Mám ráda elegantnější kočárky a klidně i připlatím. Nejlepší je, aby ti někdo známý poradil, každému vyhovuje něco jinčího, takže určitě zajít do obchodů a povozit. My jsme moc spokojení.
Máme byt cca 120m a chůvičku používám. Prostě malou neslyším, když jsem třeba v koupelně a sprchuju se - to nemám šanci. Máme Angelcare AC 401 a vřele doporučuju, je i s monitorem. Terezka spí od narození ve svém pokoji sama, my k ní máme z ložnice otevřené dveře, takže pro můj klid duše jsem ty 4 tisíce obětovala a vůbec toho nelituju.
Lehátko - máme Bright starts a taky super. Už z něj ale trochu vyrostla. Líbilo se mi víc než Fisher price. Ale kdybych věděla o židličce Chicco magic polly, tak ani lehátko nekupuju a koupila bych rovnou tu. Máme ji asi měsíc a malá je v ní nadšená. Je i pro novorozence, má hrazdičku a Terezka rozhled po bytě - takže taky doporučuju ![]()
Hrací deka, hračky - miluju Lamaze, ale stejně tak miluju český hračky Šapitó. Tady mi nejde o značku, ale o materiál, jeho původ, bezpečnost, pochopitelně i funkčnost. Lamaze má hračky prostě a jednoduše vychytaný a fakt zabaví. Máme jich spoustu všude po bytě. Hrací deku ale máme od Taf toys, přišla mi vhodnější. Pak ještě můžu doporučit značku Ks Kids, taky dělají úžasný hračky pro rozvoj dítka, máme Krokobloka a Zebru Ryana. Moc hraček jsem předem nekupovala, snad jen pár právě od Lamaze a Šapitó.
Vaničku máme bez lehátka, kupovali jsme pult CAM nuvola, ale vaničku už jsme museli vyměnit za větší, protože máme dlouhánku. Ten pult je super, nemusíš se sklánět do vany, ale stejně by to asi vyřešila i vanička na stole
Určitě si kup i dost osušek, popř. tetrových plenek. Do kosmetiky pro mimi bych neinvestovala, protože nikdy nevíš, jestli nebudeš mít doma malýho ekzémka jako třeba my
Momentálě používáme Adermu a Klorane - to můžu doporučit. Plínek látkovek mám asi 30, používám neustále.
Postýlka - ikea klidně, máme nábytek do pokojíčku. Ale určitě bych pořídila kvalitní matraci. Máme postýlku PALI, jsou nádherný, klidně na ně koukni, mně učarovaly
Jinak taky můžu z nábytku doporučit přebalovací komodu, všechno mám po ruce. Pak taky nějaký tlumený světýlko do pokojíčku, až budeš po nocích kojit
Kdyby sis koupila tu chůvičku, co máme my, tak ho nepotřebuješ, ta je i se světlem, je fakt vychytaná!
Co jsem v tvém výčtu nenašla je třeba zavinovačka, my zavinujeme ještě dneska v 5 měsících, potřebuje to při uspání, pak už se rozkope sama
Investovala jsem do merino zavinovačky, teď ji máme jako deku do kočárku, krásně teď v tom teple chladí, v zimě hřála víc než kdejaká termodeka. Pak máme ještě manducu, tu teď taky hodně využíváme. Dost jsem vrazila i do odsávačky Medela swing, malá totiž v noci nepila a já bych do rána bez odsátí praskla.
Trochu jsem se rozepsala
Víc mě nenapadá, mám ale podrobně rozepsaný seznam, co jsme nakoupila, kolik ks, kolik to stálo… Taky jsme na mimi šetřili, jako třeba někdo šetří na dovolenou, nebo na auto
Dali jsme za výbavičku přes sto tisíc, když to tady někam napíšu, tak jsem hned za hýřivýho exota, ale když to člověk má, proč to nedat? Jinak žijeme fakt normálně
Do kroužků taky investuju, plavání nám dermatolog zakázal, ale přihlásili jsme se na early english u H. Dorron, cvičíme… Ale ono víc než ta výbavička stojí návštěvy lékáren a pod. ![]()
@avinka
Ahoj, mimi este nemaáme, a takisto čakáme v srpnu. Precitala som si tu prispevky, a nechapem, preco kazdy riesi veci z MMB alebo Aukra.
Ja osobne si myslim, ze ked kupis veci od znaciek, ako si pisala, tak to nie je nic extra. Myslim, ze kazda to mame inak hodene, a ja osobne asi takisto chcem radsej nove veci, neviem preco.Viem ze prdola to poblinka a podobne, ale aj tak chcem nove. Hlavne sa to i v tych obchodoch necha kupit za par korun.:-)
K monitoru dychu asi tolko, urcite by som si ho kupila, ako si potom nieco vycitat.Ono SIDS nepostihuje len rizikove miminka.To nemozes nikdy vediet.
Kocík, ja som si kupila Bugaboo Chameleon 3,a ked ho porovnam s tymi ostatnymi ako sme skusali, tak podla mna najlahsi na ovladanie, dobre materialy, pekne vyzera. Samozrejme, to je otazka penazi.
A bodycka a ostatne vecicky, ktore nevyuzijes, mozes potom strelit cez Aukro a MMB. ![]()