Kolik bodýček? Jaký monitor?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
avinka
17.4.13 14:38

Dotaz ohledně mimča

Vkládám sem dotaz mojí kamarádky která žije v ČR, nevím co tam máte co se týče ohledně dětí nejlepší. Tak vkládám její dotaz.

Maminky, čekám první miminko a nemám žádné zkušenosti. Shlédla jsem na internetu několik výbaviček a různých tipů a věcí a stále přemýšlím co koupit a co je naopak zbytečné.
První co řeším je oblečení, určitě chci koupit nové začnu nakupovat nejspíše u značky H&M, Next, gap ty moje oblíbené pro dětičky, ale teď od kolika kusů začít? Kolik mít bodýček s dlouhým a krátkým rukávem(podle mě s tím krátkým na mimčo asi moc ne, spíše asi s tím dlouhým) kolik overalů? Od jaké velikosti? Asi od té 62 nejideálnější a do jaké velikosti jste nakupovali jen třeba do 68 nebo dál?
Nemůžu pořád vybrat kočárek, moc se mi líbí bugaboo, ale je docela drahý, když pak chci koupit stejně druhý, nebude napořád v tom jednom, líbí se mi cam cortina ale ty kola nic moc tedy, pak jsem koukala na quinny, jaké máte zkušenosti? Mají docela hezký design ještě mi kamarádka doporučovala X-lander ( nevím zda to píši dobře. Bydlím v takovým menším městečku, tak co by se hodilo, do lesa nechodíme, když jdem na procházku tak tady je normálně asfaltka.
Pak co se týče ohledně monitoru dechu a chůviček. Jaký monitor dechu doporučíte a zakoupit chůvičky ano nebo ne? Viděla jsem monitor a k tomu i chůvičky ale za 5 tisíc 8o bydlíme v bytě 3+1 tak zda vůbec pořizovat. Nemáte někdo zkušenosti s postýlkami z ikei? Moc se mi líbili a jsou i za dobrou cenu. Jinak vaničku ani asi nechci, máme rohovou vanu, ale teď jaké lehátko do vany, to plastové prý není dobré že miminko tlačí že je prý lepší to molitanové? :think:
Ještě mám dotaz zda tohle je vůbec dobré moc se mi líbí houpačka od fisher price stojí ale okolo 5 tisíc nebo to vibrační lehátko co je lepší? Máte něco podobného? Co jste využili a nebo ne? a ještě se mi moc líbilo to skákadlo od fisher price ale to asi na později, jinak co jste mimčům kupovali za hračky? Asi ze začátku nepotřebují nic že? Líbí se mi ty lamaze plyšáčci a nějaké dětské hrací deky příklad od fisher price budu ráda za cokoliv. Čeho kolik a tak. I co jsem nepíšu, třeba nějaké pleny pod hlavičku, kolik jich mám pořídit? :roll: Budu moc moc vděčná, děkuji moc :hug:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3149
17.4.13 14:41

Ahoj a kdy se mimi narodí? To je pro výbavičku taky docela podstatná informace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
17.4.13 14:44

Chybí mi tu datum narození… :think: jinak se to blbě sepisuje co je potřeba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
avinka
17.4.13 14:49

Narodit se má ke konci srpna :)

• Citovat
  • Upravit
487
17.4.13 14:53

Nic ve zlým, ale podle toho, co píšeš, soudím, že jsi přinejmenším žena milionáře :P
No, ono taky záleží, kdy se ti mimčo narodí - na letní děcko budeš kupovat jiné oblečení, než na zimní…rozodně teda nevím, zda je nutné ty úplně nejmenší kusy kupovat značkové, když ti mimčo všechno poblije a pokadí a když začnete s příkrmy, tak zas bude včechno od mrkve a jiných nevypratelných dobrot :nevim:
Doporučuju koupit i pár 56 na úplný začátek - mně malá vypadávala i z těch nejmenších věcí.
My teda měli většinu věcí zděděných, nebo koupených použitých z MMB nebo Aukra.
Co jsme kupovali nové byl kočárek (jeden - i s autosedačkou za necelých 10 tisíc, který přežil město i les a přežije s jistotou i druhé děcko), vaničku (nedokážu si moc představit koupat novorozeně ve vaně, pokud nechceš přijít o záda) a postýlku - nikoliv tedy z IKEA, takže tady ti neporadím.
Z hraček doporučuju pro začátek kolotoč nad postýlku a hrací deku (v našem případě obojí opět z druhé ruky). Lehátko jsme neměli, pro druhou si budu půjčovat od kamarádky.
Látkových plen mám 30 ks a vzhledem k tomu, že u nás ortopedi doporučují do 3 měsíců široké balení + malá hodně ublinkávala, tak to bylo tak akorát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
avinka
17.4.13 14:56

@Monous007 Proč myslíš že žena milionáře? :lol: já si předem šetřila už :)

• Citovat
  • Upravit
487
17.4.13 15:02

No, myslím, že se dá do dítěte investovat líp, než za značkové věci. Toť můj osobní názor. Já radši třeba zaplatím pro malou plavání nebo hudebku, což nejsou zrovna levné kurzy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8283
17.4.13 15:03

Ahoj no nevím já takovou vybavičku neměla, ono stejně pak zjistíš že plno věí je zbatečné… a hlavně maličké věci je zbytečné mít značkový, to mimi vyroste ani nevíš jak ale záleží na tobě, popala nové a měla to třeba jen na měsícravdě já kupovala maličké věci na aukru, protože tolik peněz bych neměla abych vše kupov

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
17.4.13 15:04

Ahoj kočárek za sebe můžu doporučit easywalkra, největší spokojenost.co se týká houpačky od fisher price, tak tu máme a malýmu se v ní moc líbí, takže taky spokojenost. Máme i postýlku z Ikey a s tou jsme taky spokojeni :palec:. Monitor a chůvičku máme tuto http://chuvicky.heureka.cz/…m-dechu-ctn/ a nemůžem si stěžovat ;).Chůvičku já určitě využiju bydlíme v RD a malej spinká nahoře a my jsme přes den dole, myslím, že i v bytě by jsi jí použila. Lehátko do vany mám molitanové, nekdy ho použiju a někdy ne a vykoupu ho, jak mě to učili v porodnici. kup si 3-4 kousky 56 a 62 a zbytek dokoupíš v průběhu, kdyby náhodou si potřebovala. Já nakupovala jen 62 a ted mi ve všem chudák plave a to měl 3500g ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
17.4.13 15:05

Vzala bych tak
3× krátké bodyno (2× 62, 1× 68
5× dlouhé bodyno (1× 56, 2× 62, 2× 68)
5× dupačky(nebo polodupky, štrample…vel jako dlohé bodyna)
2× mikinku (62-68)
2× tepláčky(-//-
2× ponožky
2× overalek s krátkým
2× overalek s dlouhým(dobré na spaní)
1× overalek na chladnější dny do kočáru

20-30plen pod hlavu
bryndák(projistotu kdyby nekojila, ale dá se použít i plena)
lehátko do vany sem vživotě nepoužívala(malé mimi se stejně koupe jen chvilinku)
kočár? my máme za 7tis trojkombinaci(hlavní je užitek a né jestli to je podle mody…zvlášť když bude na konci srpna tak bych vybírala s co nejdelší korbou aby nemusela v zimě dávat do sporťáku :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466

Já mám tu houpačku od fisher price. Kupovala jsem ji před pěti roky staršímu, jsem za ní moc ráda, ale věc to je velice zbytná a zabírá dost místa :lol:
ale malý se v tom líbí, když pak sundáš to sedátko máš to jako židličku na krmení a potom to jako houpací křesílko využíval syn vlastně do narození malé. Takže hodí se to, ale musíš na to mít plac ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
71
@avinka píše:
@Monous007 Proč myslíš že žena milionáře? :lol: já si předem šetřila už :)

Taky mi připadá zbytečné kupovat vše nové a značkové pro miminko. Nasetrene peníze bych si radši šetřila na později, ono je potřeba neustálé dokupovat oblečení a tak a přeci jen ta rodičovská není tak vysoká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
17.4.13 15:09

Jo a taky bych nekupovala značkové…jen vem že oba moji kluci už ve 3 měsících nosí 74…nevyplatí se to…raději zajdi do tesca(na balení 3ks 5ks atd) nebo kupuj bazarové…až kolem půl roku se dá začít nějak nakupovat lepší protže to aspoň na dva měsíce unosí ale na začátku budeš co 2-3 týdny dávat jinou vel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2190
17.4.13 15:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
17.4.13 15:18

Hlavne toho nekupovat moc dopredu…pak se narodi tri kilovy dite..a muzes se jit s 32 i 56 klouzat..resila bych to v dnesni dobe internetu az dle aktualnich ptoreb a koupila toho co nejmin…kresilko vibracni sem vyuzila hodne ale taky az u starsiho ditka…hracky malou do 4 mesicu vubec nezajimaly..monitor dechu pro zdrave dite mi prijde zbytecnej…chuvy vyuzivame hodne..jeste ted kdyz uz ma skoro 4 roky..idealni vec na cesty a dovoleny :-) kocar..nejde radit..kazdymu se libi ci vadi neco jinyho..mela jsem asi 6 ruznych kocaru postupne..vyhral na cely care mutsy urban rider :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí