Profese v sociálních službách
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Moje segra je taky zdravotní sestra a dělá v dětském domově
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Moje segra je taky zdravotní sestra a dělá v dětském domově
O tom jsem taky uvažovala, ale myslela jsem, že musím mít jiné vzdělání. Můžu se zeptat, jaká je její náplň práce? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@SabinaSk píše:
O tom jsem taky uvažovala, ale myslela jsem, že musím mít jiné vzdělání. Můžu se zeptat, jaká je její náplň práce?
To, co kazdyho jinyho kdo tam pracuje
proste se stará o ty děti, hlídá je, chodí s nima ven, jezdí na výlety.. Vodí do skolky a skoly.. Jezdí i na různý pobyty třeba na hory, nebo v lete nekam jakoby na dovolenou, loni měli jet i k moři, ale to nakonec nějak nedopadlo..
Pokud někdo bere pravidelně nějaký léky, tak jim je dává..
Maj tam i malý miminko, takže si tam vždycky rozdělí, kdo bude máma
a ta ma na starost prcka ![]()
Ale maj treba zakazanou televizi ![]()
No a pak samozřejmě nějaká drobná administrativa
- Citovat
- Upravit
Jsem taky praktická sestra a stejně jako ty mě zdravotnictví a následně práce v domově pro seniory vycuclo. I já jsem malá a necelých 50 kg. Dodělala jsem si vzdělání a pracuju jako asistentka pedagoga. Je to super, moc mě to baví, jen ty peníze jsou hodně malý.
- Citovat
- Upravit
Dobrý den všem!
Nejsem ještě maminka, každopádně jsem se rozhodla napsat sem, protože je vás tu spousta a věřím, že se zde můžu dozvědět nějaké nové informace.
Mám 20, jsem praktická sestra a vystřídala jsem 3 práce. Pracovala jsem na odděleních a v charitě. V obou pracích jsem byla psychicky na dně a fyzicky to samé (mám 45 kg, takže jsem v charitě lidi neunesla když bylo potřeba). Nyní jsem ve stavu, kdy absolutně nevím co se sebou a ani nevím, co vše existuje za podobory ve zdravotnictví či sociálních službách. Samozřejmě vím o zubní instrumentářce a jeslích a ambulancích,… Chtěla jsem se spíš zeptat, zda někdo nemá zkušenosti s nějakou neziskovou organizací. Bavilo by mě jen tak pomáhat lidem, zvířatům, bezdomovcům. Dělám to ve volném čase, ale kdyby se to nějak dalo zkloubit s prací, bylo by to fajn. Peníze u mě nehrají roli - pro mě je hlavní být v práci spokojená.
Prosím tedy, jestli někdo víte o nějaké profesi, která se vztahuje k sociálním službám, neziskovkám, nejrůznějším ambulancím, pomoci dětem atd.., prosím o sdílení vašich zkušeností.
A ještě jedna otázka. Slyšela jsem o chráněných dílnách, ale nevím, jak to tam chodí. Mají lidé v dílnách nějaké „vedoucí“? Zajímalo by mě, jestli je možnost nějakého uplatnění se v těchto dílnách.
Děkuji všem za vaše odpovědi a zkušenosti, moc si toho vážím!