Dotaz pro rodiče po rozchodu

23
15.8.13 09:09

Dotaz pro rodiče po rozchodu

Zdravím! Chtěla bych se poradit s někým kdo prožívá stejnou situaci. Rozešla jsem se s přítelem po 8 letech. Mám spolu 4 letou dcerku. Soudně ji mám v péči já. Zili jsme spolu ve společné domácnosti, ale on se nestaral, finančně nepřispíval. Malou jsem si vyhovala sama!

Proto je ted pro mně hrozně těžké mu ji davat. Máme domluvu každý druhý víkend. Oni ju tam rozmazlují, kupují drahé dárky, a hlavně ji tzv. našeptávají! Malá z tama dojde pokaždé rozhozená. Chtěla bych konečně rodinu, druhé dítě, baráček, ale ex mně nenechá napokoji. Vyhrožuje mi, že mi bude dělat peklo. Bohužel to řeší přes malou. Mám možnost mít opravdu hodného chlapa, kterého malá zbožnuje, ale ex ho nesnáší, nemluví pred malou o nem hezky, vyhrozuje mi že ho nechá zmlátit apd.
Prostě stále nemám klid a už to mo nedávam. Hrozně mně štve, že má malá rozvracenou rodinu a bojím se, že ju to poznamená do dalšího života.
Jak to zvládají vaše děti, ten dvojí život?
A ještě jeden dotaz.Co to přesně znamená kdyz mám v peči malou já? Jaké mam kompetence a co všechno můžu ex zakazat nebo naopak musím dovolit?
Moc dekuji za jakýkoliv postřeh!:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.8.13 09:26

Mám to podobně jako ty..ex mi vyhrožuje že pokud si najdu jiného tak mi udělá peklo atd.. jen já mám tu výhodu, že jsem ho nenechala zapsat do rodného listu, protože se o malou nezajímal už v době mého těhotenství a teď se to podle očekávání nezměnilo..nic na malou neplatí, jen mi pořád píše, že malá je jeho a at se neopovažuju jí hledat jineho otce a blablabla..naštěstí bydlím na druhé straně republiky než on a na malou nemá žádné právo..jinak malá má jen pár měsíců tak do ní naštěstí nic hučet nemůže, ale trochu se obávám, že až bude trochu větší bude si jí chtít půjčovat a štvát jí proti mému případnému příteli..taky mi pořád píše že at chci nebo ne, se nechá uvést jako otec do jejího rodného listu :cert: pěkně mě to štve..na malou neplatí, viděl jí jen tříkrát, nikdy se mě nezeptá jak se malá má, co už umí nového apod. jen pořád vyhrožuje a dělá všechno proto aby mě zastrašil a co nejvíc mi znemožnil začít žít normální život a založit si spokojenou rodinu :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
72725
15.8.13 09:31

@onal tak předně - pokud Ti vyhrožuje, tak shromažďuj důkazy - smsky, maily a pod.. apak se obrať na ospod, tam Ti poradí, co s tím můžeš dělat. To samé našeptávání dítěti - klidně i toto řeš přes ospod. Můj mladej se s rozvodem vyrovnal relativně dobře, ale jen proto, že s jeho otcem na sebe nekydáme špínu, rozešli jsme se jako lidi, vycházíme si vstříct… a mladý ví, že má oba rodiče k dispozici. Pokud máš dítě ve své péči, neznamená to, že můžeš exovi něco zakazovat nebo dovolovat. On je taky rodič, bohužel :zed: Mu nemůžeš nařídit, ať nedělá toto a toto. Můžeš mu říct, že se Ti to nelíbí, při nějakém hrubém porušení (ohrožení dítěte), můžeš zajít na sociálku, tam se poradit, co dál. Ale na vše jsou třeba důkazy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56156
15.8.13 10:03

Tohle chovani, co popisujes, je asi normalni.obrn se trpelivosti, pripadne jdi na Ospod. me taky otec mych deti lehce zkousi deptat, prestoze to je on, kdo tahl za stestim…ted ma deti a desne ho asi stve, ze nevi, co delam. a mam volno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
15.8.13 15:59

Mně by jen zajímalo jestli tohle nekdy zkončí. Pořád doufám v to, že až si najde nejakou holku a bude mit novou rodinu, že mi da pokoj.Taky jsem si naive myslela, že tím soudem a svěřením dery do peče mu ukážu nejaké meze, ale bohužel.:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
15.8.13 16:20

...

@Anonymní píše:
Mám to podobně jako ty..ex mi vyhrožuje že pokud si najdu jiného tak mi udělá peklo atd.. jen já mám tu výhodu, že jsem ho nenechala zapsat do rodného listu, protože se o malou nezajímal už v době mého těhotenství a teď se to podle očekávání nezměnilo..

Pokud není zapsán v RL, je to pro malou cizí člověk a nemá vůči ní žádný nárok (ale ani povinnost). Prostě - není otcem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2745
15.8.13 17:18

...

@onal píše: … A ještě jeden dotaz.Co to přesně znamená kdyz mám v peči malou já? Jaké mam kompetence a co všechno můžu ex zakazat nebo naopak musím dovolit?
Moc dekuji za jakýkoliv postřeh!:-)

Soud svěřením do péče víceméně určí, u koho bude dítě pobývat (kdo bude pečovat), jakým způsobem bude péči kompenzovat druhý rodič (výživné) a rozsah styku s druhým rodičem.
Za běžných okolností, kompetence vůči dítěti jsou rodičovské, vůči ex žádné (doba styku je jasně dána soudem a další rodičovská zodpovědnost zůstává nezměněna). K rozhodnutí o běžných věcech dítěte stačí názor jednoho rodiče, o závažných věcech rozhodují oba rodiče souhlasně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí